محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه زهرا هوشنگی فر دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی

هوشنگی فر از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد برنامه کاربردی بررسی تداخل داروهای بدون نسخه با نتایج تست‌های آزمایشگاهی روتین دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، زهرا هوشنگی فر دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد برنامه کاربردی بررسی تداخل داروهای بدون نسخه با نتایج تست‌های آزمایشگاهی روتین دفاع کرد.
تست‌های آزمایشگاهی امروز ه نقش مهمی را در مراقبت‌های بهداشتی ایفا می‌کنند که دارای پیچیدگی و ریسک بالایی هستند و با چند نمونه قابل‌توجه از تست‌های نادرست، بیماران را در معرض خطر دیگری که ممکن است قابل‌اجتناب است، قرار می‌گیرند. یکی از عواملی که بر نتیجه آزمایش‌ها تأثیر می‌گذارد تداخل داروها با این تست‌ها است. تداخل دارو با آزمایش مهم‌ترین عامل در خطاهای آزمایشگاهی است، تقریباً بیش از 4000 مورد از تأثیر داروها بر تست‌های آزمایشگاهی گزارش‌شده است؛ این تداخل‌ها ممکن است باعث تفسیر اشتباه آزمایش‌ها و منجر به تست‌های غیرضروری بیشتر، تشخیص‌های اشتباه و هزینه‌های اضافی را به دنبال داشته باشد.
نقش فناوری می‌تواند در این حوزه مؤثر است پژوهشگر بر آن شد با توجه به رشد روزافزون بیماری‌ها و افزایش استفاده از داروها، برنامه کاربردی بررسی تداخل داروهای روتین با تست‌های آزمایشگاهی روتین را طراحی و ایجاد کند. این برنامه کاربردی می‌تواند جهت آگاهی بیشتر در اختیار کارکنان آزمایشگاه قرار گیرد تا از نتایج کاذب تست‌های آزمایشگاهی جلوگیری به‌عمل‌آمده و از طولانی شدن روز درمان بیماران جلوگیری کند.
با توجه به اینکه تعداد آزمایش‌ها درخواست شده توسط تيم مراقبت سلامت در چند دهه اخير چندين برابر شده است. پژوهش کنونی باهدف طراحی و ایجاد برنامه کاربردی بررسی تداخل داروهای بدون نسخه با نتایج تست‌های آزمایشگاهی روتین انجام‌شده است، این محصول می‌تواند در امر کاهش تأثیرپذیری تست‌های آزمایشگاهی روتین از داروهای بدون نسخه مفید است، در راستای کار تیم سلامت و بیماران قرار گیرد، روند درمان را کوتاه و هزینه‌های بهداشت و درمان را کاهش دهد. نتایج حاصل از ارزیابی این برنامه کاربردی حاکی از آن است که کاربران، آن را در سطح خیلی خوب ارزیابی کردند و از قابلیت‌های عملکردی و سهولت استفاده از این برنامه کاربردی رضایت لازم را داشته‌اند.
دکتر شراره رستم نیاکان کلهری استاد راهنما و دکتر ناهید عین اللهی و دکتر مهرشاد مختاران اساتید مشاور این پژوهش بودند. دکتر شهیده امینی و دکتر نیلوفر محمد زاده داوری آن را بر عهده داشتند.
خبرنگار و عکاس: الهام حق شناس


کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس