محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه زهرا گلوی دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی

گلوی از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد سیستم پشتیبان تصمیم تعیین شاخص شدت عوارض دیابت نوع دو دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، زهرا گلوی دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد سیستم پشتیبان تصمیم تعیین شاخص شدت عوارض دیابت نوع دو دفاع کرد.
هدف از طراحی سیستم پشتیبان تصمیم تعیین شاخص شدت عوارض دیابت نوع دوطبقه بندی عوارض موجود، بسته به وجود و شدت عارضه، جهت پیشگیری از بروز پیامدهای بیشتر در بیماری دیابت و همچنین بهبود کیفیت درمان است. شناسایی شدت بیماری بیماران در جمعیت‌ها و شیوه‌های مختلف باهدف مداخلات درماني، ارزیابی اثربخشی آن‌ها و مقایسه هزینه‌های پزشکی و بهره‌وری بیمارستان ضروری است. شاخص شدت عوارض بیماری دیابت به سازمان‌های بهداشتی برای تخصیص بهتر منابع برای بهبود سلامت جمعیت و مدیریت بیماری کمک می‌کند.
 پس از بررسی‌ها، عناصر اطلاعاتی سیستم شامل 29  مورد با تائید نظر متخصصین حوزه غدد و بیماری‌های متابولیک تعیین شد و قوانین سیستم با استفاده از مرور مقالات و روش درخت تصمیم مشخص شد و سیستم پشتیبان تصمیم تعیین شاخص شدت عوارض دیابت نوع دو طراحی و ایجاد شد. سپس ضریب کاپا برای سیستم موردنظر 0.03 و صحت سیستم برای سه دسته عوارض رتینوپاتی، نفروپاتی و نوروپاتی به ترتیب 0.90، 0.80 و 0.94 به‌دست‌آمده است. می‌توان از سیستم پشتیبان تصمیم تعیین شاخص شدت عوارض دیابت نوع دو جهت اولویت‌بندی مراقبتی برای بیماران مبتلابه دیابت نوع دو استفاده نمود و همچنین می‌توان از سیستم موردنظر در کنترل هزینه‌ها و کاهش نرخ بستری در بیمارستان‌ها بهره گرفت.
دکتر شراره رستم نیاکان و دکتر نیلوفر محمدزاده اساتید راهنما و دکتر مهدی ابراهیمی استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر ناهید عین الهی و دکتر لیلا شاهمرادی داوری آن را بر عهده داشتند.
عکس و خبر: الهام حق شناس

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس