محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه سعیده حیدریان دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

حیدریان از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، ایجاد و ارزیابی سامانه‌ای مبتنی بر موبایل برای پایش و پیگیری بیماران دوقطبی دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، سعیده حیدریان دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، ایجاد و ارزیابی سامانه‌ای مبتنی بر موبایل برای پایش و پیگیری بیماران دوقطبی دفاع کرد.
یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر دنیا اختلالات روانی هستند. بیماری‌های روانی قابل‌پیشگیری‌اند و اگر به‌موقع تشخیص داده و درمان شوند از عوارض و مزمن شدن آن کاسته می‌شود. یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی مزمن و عودکننده اختلال دوقطبی است که در آن فرد تغییرات خلقی را به‌صورت دوره‌های افسردگی و شیدایی تجربه می‌کند. پایش علائم یک جز اساسی برای مدیریت بیماران با اختلال دوقطبی است، اگرچه نتایج پژوهش‌های حاصل از نقش اپلیکیشن موبایل در ارائه خدمات سلامت روان نشان داده است که اغلب بیماران با اختلالات روانی تمایل به استفاده از برنامه‌های موبایل برای کنترل سلامت روان خوددارند. باوجود پیشرفت تکنولوژی راهکارهای بسیار کمی برای مدیریت این بیماران با استفاده از تلفن‌های همراه ارائه‌شده است. استفاده از تکنولوژی برای مدیریت بیماری‌های مزمن مانند اختلال دوقطبی منجر به بهبود مدیریت و پایش بیماری بیماران می‌شود.
پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی است. به‌منظور شناسایی عناصر اطلاعاتی و قابلیت‌های سامانه بر اساس نیاز، نظرسنجی از متخصصین با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه‌ای با بیماران صورت گرفت بعد از انتخاب عناصر اصلی سامانه که شامل پروفایل بیمار (اطلاعات دموگرافیک و سابقه‌ی بهداشتی)، یادآورها، ثبت داده‌های خلقی روزانه و نمودارهای حاصل از ثبت داده‌های خلقی که قابلیت ارسال گزارش‌های ماهانه برای پزشک وجود دارد و بخش اطلاعات آموزشی برای بیماران در نظر گرفته شد و سامانه طراحی و ایجاد گردید و سپس توسط متخصصین و بیماران ازنظر کاربردپذیری مورد ارزیابی قرار گرفت.
با توجه به قابلیت‌های برنامه، بیمار با ثبت داده‌های بالینی روزانه و مشاهده بر روی نمودار می‌تواند بیماری خود را بهتر بشناسد و کنترل بیشتری بر بیماری خود داشته باشد و با استفاده از یادآورهای دارو و هشدارهایی که از جانب برنامه ارسال می‌شود بیماری خود را بهتری مدیریت کنند و با ارائه اطلاعات آموزشی شناخت و درک بیشتری از خلق خود داشته باشند.
 این مطالعه قدمی برای توسعه برنامه‌های مبتنی بر تکنولوژی جهت مدیریت و پایش بیماران با اختلال دوقطبی بود تا برنامه‌های بیشتری در حوزه‌ی سلامت روان ایجاد شود.
دکتر شراره رستم نیاکان کلهری عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر عالیا شکیبا عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز تحقیقات روان‌پزشکی اساتید راهنمای این پژوهش بودند. دکتر لیلا شاهمرادی عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر مهتاب معتمد عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی داوری آن را بر عهده داشتند.


الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *