محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه فوزیه طهماسبی دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

طهماسبی از پایان‌نامه خود با عنوان ایجاد برنامه کاربردی خود مدیریتی مراقبت شکستگی‌های استئوپروتیک دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: فوزیه طهماسبی دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان ایجاد برنامه کاربردی خود مدیریتی مراقبت شکستگی‌های استئوپروتیک دفاع کرد.
بیماری استئوپروز یا پوکی استخوان به فرایند تخریب بافت استخوانی گفته می‌شود که عموماً بدون هیچ علامتی دنبال شده و درنهایت یک افتادن ساده یا سرفه منجر به شکستگی‌هایی می‌شود که به آن شکستگی استئوپروتیک می‌گویند. در هر سه ثانیه در جهان یک شکستگی استئوپروتیک اتفاق می‌افتد و شیوع این بیماری با افزایش سن جمعیت بیشتر خواهد شد. در این بیماری مانند سایر بیماری‌های مزمن با توجه به طولانی بودن دوره‌ی درمان و لزوم پایبندی بیمار به برنامه‌ی درمانی، مشارکت خود بیمار در امر درمان و خود مدیریتی بیماری اهمیت به سزایی دارد. امروزه رشد فراگیر فناوری بستر مناسبی را جهت ارائه‌ی خدمات مراقبت از سلامت فراهم آورده است در این میان گوشی‌های هوشمند به علت در دسترس بودن و نیز مستقل بودن از زمان و یا مکان خاص جهت ارائه خدمات، محمل مناسبی جهت ارائه‌ی خدمات مرتبط با سلامتی ازجمله کمک به خود مدیریتی بیماری است. ازاین‌رو این پژوهش در نظر داشت تا برنامه کاربردی خود مدیریتی درزمینهٔ مراقبت از شکستگی‌های استئوپروتیک ایجاد کند.
پژوهش حاضر توصیفی-توسعه ای بوده و پس از تعیین عناصر اطلاعاتی و طراحی برنامه کاربردی در مرحله‌ی توصیفی، به ایجاد و ارزیابی برنامه کاربردی در گام بعدی پرداخته شد برنامه‌ی کاربردی حاصل در پنج بخش عمده‌ی اطلاعات آموزشی، ارزیابی خطر شکستگی، مدیریت و مراقبت از شکستگی‌ها، پرونده‌ی پزشکی بیمار و تنظیم یادآور طراحی و ایجاد شد که عناصر اطلاعاتی در تمام این بخش‌ها به تأیید متخصصان رسیده است. هم‌چنین ارزیابی عملکردی این برنامه نشان داد که می‌تواند در جهت پیشگیری و مدیریت شکستگی‌های استئوپروتیک مؤثر افتد. در این زمینه، مطالعات بیشتر به‌منظور استفاده از فناوری‌های جدید مانند واقعیت مجازی در حوزه این بیماری و نیز یکپارچه‌سازی برنامه کاربردی با پرونده الکترونیک بیمار پیشنهاد می‌شود.
دکتر رضا صفدری استاد راهنما و دکتر علیخانی استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر نیلوفر محمدزاده و دکتر ماشاله ترابی داوری آن را بر عهده داشتند.
عکس و خبر: الهام حق شناس


کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس