محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

شورای پژوهشی مرکز تحقیقات زئونوز

دکتر امیری: شکل گیری مراکز تحقیقاتی در راستای اولویت های نظام سلامت، مفید و کمک کننده به شرایط موجود است

نخستین جلسه شورای پژوهشی مرکز تحقیقات زئونوز با حضور مدیر اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، نخستین جلسه شورای پژوهشی مرکز تحقیقات زئونوز با حضور دکتر بهزاد امیری مدیر اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، دکتر شعبان علیزاده رئیس دانشکده، دکتر بهرام نیک منش رئیس مرکز تحقیقات زئونوز، دکتر احمد علی حنفی بجد معاون پژوهشی مرکز تحقیقات، دکتر زهرا رجبی دبیر مرکز تحقیقات و اعضای شورای پژوهشی آن مرکز، شنبه 10 اردیبهشت 1401 در سالن جلسات دانشکده پیراپزشکی برگزار شد.
در این جلسه دکتر امیری، ضمن ابراز خرسندی از وجود اینچنین مرکزی با فعالیت در راستای بیماری های زئونوز، افزود: تعریف اولویت های پژوهشی برای بررسی بیماری های زئونوز که بتواند کمک کننده و مفید در راستای ثبت اطلاعات حوزه های بیماری های واگیر در پورتال وزارت بهداشت شود، امری ضروری و مهم است.
وی افزود: تعدادی از بیماری های زئونوز ممکن است وجود داشته باشند که نیازی به نظام مراقبت ویژه دارند مانند ( CCHF، هاری، سالک، بروسلوز، لپتوسپیروز، تولارمی، سیاه زخم، کیست هیداتیت). اولویت بسیاری از این بیماری ها به این دلیل است که علاوه بر اینکه جزء نگرانی های WHO هستند، برخی از آن ها گاها درمان اختصاصی هم ندارند و ممکن است برخی از آن ها به عنوان سلاح های بیولوژیک هم مطرح شوند و اینکه طرق مختلفی برای انتقال آن ها وجود داشته باشد. همچنین بار اقتصادی فراوانی که ناشی از وارد کردن واکسن برای برخی از این بیماری ها است، مسئله مهم دیگری است که بخش قابل توجهی از بودجه وزارت را به خود اختصاص می دهد و در مورد این بیماری ها باید داروی رایگان در اختیار بیمار قرار گیرد، لذا شکل گیری مراکز تحقیقاتی در راستای موضوعاتی که جزء اولویت های نظام سلامت است و پرداختن به مسائلی مانند رصد عوارض برخی از این بیماری ها، تحقیقات بیشتر در زمینه برخی از این بیماری ها که کم تر مورد نظر پژوهشگران حوزه سلامت قرار گرفته است می‌تواند مفید و کمک کننده به شرایط موجود باشد.
دکتر نیک منش در ادامه جلسه به معرفی تاریخچه شکل گیری مرکز زئونوز پرداخت و پس از آن در مورد اهداف، چشم اندازها و رسالت مرکز، مطالبی بیان نمود. وی همچنین در مورد طرح های خاتمه یافته و در حال اجرای مرکز، فعالیت های علمی – پژوهشی انجام شده در مرکز، برگزاری کارگاه ها، تفاهم نامه های مرکز با سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و مشارکت هایی که مرکز در فعالیت های دانشکده پیراپزشکی و با دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تا کنون داشته اند، توضیحاتی ارائه داد.
همچنین سه طرح ارسالی به مرکز، برای رتبه بندی اول سال 1401 معاونت پژوهشی دانشگاه مطرح و اعضا درباره بررسی موضوعیت، متدولوژی و هزینه طرح بحث و تبادل نظر انجام دادند.

محمد معین افشاری
تهیه کننده:

محمد معین افشاری

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *