محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

علی نوروزی دانشجوی دکتری تخصصی رشته هماتولوژی دانشکده پیراپزشکی از پایان نامه خود دفاع کرد

دکتر علی نوروزی دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته هماتولوژی و علوم انتقال خون این دانشکده از رساله خود با عنوان ارتباط بین متیلاسیون و بیان ژن های VEGF و MMP-9 و TSP-1 با خونریزی مغزی در بیماران مبتلابه کمبود فاکتور 13 انعقادی با استفاده از روش های مختلف دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، دکتر علی نوروزی دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته هماتولوژی و علوم انتقال خون این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت‌وگو با وی پرداختیم.
لطفاً در مورد سوابق تحصیلی خود اینکه از چه سالی وارد دانشگاه شده و چه مقطعی تا دکتری را توضیح دهید؟
بنده در دوران تحصیلی خود کاردانی علوم آزمایشگاهی را از دانشگاه علوم پزشکی ارتش در سال 1382، کارشناسی علوم آزمایشگاهی را از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1384، کارشناسی ارشد هماتولوژی را از سازمان انتقال خون در سال 86 و دکتری هماتولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1394 اخذ کرده‌ام.
در خصوص سوابق کار خود توضیح دهید؟
از سال 1390 عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش هستم و در سال‌های 1388 تا 1390 مدیر گروه علوم آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ارتش بودم.
در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟
در این پایان نامه، ارتباط بین متیلاسیون و بیان ژن های VEGF و MMP-9 و TSP-1 با خونریزی مغزی در بیماران مبتلابه کمبود فاکتور 13 انعقادی با استفاده از روش های Bisulfite Sequencing PCR، Real-Time PCR و ELISA بررسی شد.
آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام‌شده است؟
در یک مطالعه ارتباط سطح سرمی MMP-2 و MMP-9 با خونریزی مغزی در این بیماران بررسی‌شده است.
آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در خارج از کشور انجام‌شده است؟
خیر
مهم‌ترین مانع انجام طرح خود در مراحل مختلف را چه می‌دانید؟
کمبود بودجه، مشکل جمع‌آوری نمونه با توجه به نادر بودن بیماری و بعد مسافت تا شهر زاهدان ازجمله مشکلاتی بود که در زمان انجام پژوهش با آن مواجه شدم.
نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می‌دانید؟
طبق نتایج این مطالعه به نظر می رسد متیلاسیون ناحیه پروموتور ژن نقش به سزایی در بیان ژن های MMP-9 و MMP-2 و وقوع علائم بالینی تهدیدکننده حیات همچون خونریزی مغزی در بیماران مبتلابه کمبود فاکتور 13 انعقادی داشته باشند؛ اما احتمالاً متیلاسیون ژن به نسبت دیگر عوامل شناخته و ناشناخته ژنتیکی و محیطی، نقش کمرنگ تری در بیان ژن های VEGF و TSP-1 در این بیماران دارد. با توجه به بالاتر بودن قابل‌توجه سطح سرمی پروتئین های MMP-9 و VEGF، استفاده از تست‌های مناسب با حساسیت و اختصاصیت بالا جهت سنجش این عوامل در کنار پایش مستمر و برنامه‌ریزی‌شده وضعیت بالینی می تواند راهکاری مناسب و مؤثر در پیش بینی وقوع احتمالی علائم خطرناک همچون ICH و تعیین پیش‌آگهی در این بیماران باشد.
طراحی داروهای مؤثر تغییردهنده الگوی متیلاسیون در جهت کاهش بیان ژن های MMP-9 و MMP-2 به همراه مهار فارماکولوژیک و مستقیم این عوامل در زمان مناسب، پس از انجام آزمایش‌های دقیق و کافی و گذراندن مراحل کارآزمایی بالینی (Clinical Trial) می تواند در آینده نزدیک نقش حیاتی در نجات جان مبتلایان کمبود فاکتور 13 انعقادی ایفا کند.
از کار شما چند مقاله تهیه‌شده است؟
تاکنون 3 مقاله تهیه‌شده و مقاله چهارم در حال نگارش است.
سوابق پژوهشی خود را بیان کنید.
چاپ بیش از 10 مقاله ISI و علمی پژوهشی در مجلات داخل و خارج کشور، پذیرش بیش از 20 مقاله در کنگره‌های بین-المللی در قالب پوستر و سخنرانی و تألیف و ترجمه 4 عنوان کتاب را در سابقه فعالیت‌های پژوهشی خوددارم.
تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید
توضیح اینکه دکتر شعبان علیزاده و دکتر مجید نادری اساتید راهنما و دکتر مرجان یغمایی و دکتر مهدی پریان استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر مهدی آزاد و دکتر سعید کاویانی داوران خارجی و دکتر فاطمه نادعلی و دکتر سید هادی موسوی داوران داخلی به داوری این پژوهش پرداختند.
عکس و خبر: الهام حق شناس

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *