محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

کارگاه تغذیه در ماه مبارک رمضان در دانشکده پیراپزشکی برگزار شد

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: دكتر محمدزاده در كارگاه يك روزه تغذيه در ماه مبارك رمضان، مشكلات رايج اين ماه را تشنگي و كم‌آبي، سردردهاي ميگرني و اختلال در عملكرد دستگاه گوارش خواند.

گالري عكس
به گزارش روابط عمومي دانشكده پيراپزشكي، كارگاه يك روزه تغذيه در ماه مبارك رمضان با تدريس دكتر نياز محمدزاده، استاديار دانشكده علوم تغذيه و رژيم‌شناسي سه‌شنبه 9 تير 94 با حضور اعضاي هيات علمي و كاركنان در سالن اجتماعات اين دانشكده برگزار شد.
دكتر محمدزاده در اين كارگاه به بيان نكاتي پيرامون سفره افطار و ويژگي‌هاي آن، ويژگي‌هاي وعده سحر پرداخت و گفت: با توجه به طولاني بودن زمان روزه‌داري وعده سحر بايد وجود داشته باشد و افراد نبايد آن را حذف كنند و در صورت حذف اين وعده غذايي معده دچار مشكل خواهد شد. بهتر است وعده سحر مشابه نهار بوده و كمي چربي داشته باشد كه اين امر به سير نگه‌داشتن افراد به مدت طولاني‌تر كمك مي‌كند.
وي با تأكيد بر مصرف آب در زمان افطار تا سحر گفت: افراد در فاصله زماني بين افطار تا سحر بايد حداقل 5 ليوان آب مصرف كنند. حس تشنگي دير به سراغ ما مي‌آيد و بايد هر 45 دقيقه يك‌بار، يك ليوان آب بنوشيم و منتظر تشنگي نمانيم. مصرف چاي به‌جاي آب توصيه نمي‌شود، مخصوصاً چاي پررنگ كه مضر بوده و در صورت تمايل چاي كم‌رنگ مصرف شود.
استاديار دانشكده علوم تغذيه و رژيم‌شناسي در خصوص مصرف ميوه و سبزيجات در اين ماه گفت: مصرف ميوه و سبزيجات در زمان افطار و سحر بسيار توصيه مي‌شود. به‌ويژه مصرف كاهو كه منجر به حفظ رطوبت و آب بدن مي‌شود.
وي افزود: مصرف قندهاي ساده ازجمله خرما، قند و شكر و... در زمان افطار مناسب است ولي در زمان سحر توصيه نمي‌شود، زيرا قندهاي ساده سريع جذب خون مي‌شوند، قند خون بالا رفته و انسولين ترشح مي‌شود و افراد دچار افت قند خواهند شد.
دكتر محمدزاده مصرف ادويه بسيار در غذا را در اين ايام را كه منجر به عطش مي‌شود، مضر دانست و اظهار داشت: بهتر است نان سبوس‌دار در وعده‌هاي غذايي قرار گيرد، سبوس باعث تشكيل ژلي در معده مي‌شود و تخليه آن را به تعويق مي‌اندازد.
وي مشكلات رايج اين ماه را تشنگي و كم‌آبي، سردردهاي ميگرني و اختلال در عملكرد دستگاه گوارش خواند.
در ادامه جلسه شركت‌كنندگان سؤالات خود را پيرامون تغذيه در ماه مبارك رمضان و موارد تغذيه ديگر مطرح كرده و پاسخ مناسب را دريافت كردند.
عكس و خبر: الهام حق شناس

 

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس