محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

گفت و گو با احمدرضا شمس آبادی دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

به بهانه دفاع از رساله احمدرضا شمس آبادی دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی با او گفت و گو کردیم.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: احمدرضا شمس آبادی دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت‌وگو با وی پرداختیم.

1-  لطفا در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید؟
در سال 1385 دروس دبیرستان را در رشته ریاضی فیزیک در شهرستان جوین (از شهرستان های خراسان رضوی) به اتمام رساندم. در سال 86 وارد دانشگاه علوم پزشکی شدم، از سال 86-88 در مقطع کاردانی رشته مدارک پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی زابل، از سال 88 تا 90 در مقطع کارشناسی رشته مدارک پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، از سال 91 تا 93 در مقطع کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران و از سال 93 تا 98 در مقطع دکترای تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول تحصیل بودم.
2- در خصوص سوابق کار خود توضیح دهید؟
به مدت 6 سال همزمان با تحصیل سابق کار در بیمارستان دارم. و در دانشگاه های علوم پزشکی ارتش و دانشگاه علوم پزشکی سمنان سابق تدریس به صورت حق التدریسی را دارم.
3-  در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟
جمعیت سالمندان در تمام جوامع  به طور فزاینده ای در حال افزایش است در ایران نیز با توجه به انفجار جمعیت در دهه 60 در آینده نزدیک بنا به پیشبینی مرکز آمار ایران، از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. عنوان رساله اینجانب " طراحی، ایجاد و ارزیابی سامانه الکترونیکی مدیریت اطلاعات مراقبت در منزل از سالمندان آسیب پذیر توسط ابزار بی سیم" می باشد. این پژوهش یک مطالعه توسعه¬ای کاربردی است. که در مرحله اول آن از روش¬های کیفی و کمی برای جمع¬آوری داده ها با بهره گیری از سنسور های بالینی استفاده شد. با طراحی و ایجاد میان افزار اطلاعات به پایگاه داده مرکزی سامانه انتقال یافت. سپس مدل مفهومی و منطقی سامانه طراحی و بر اساس آن سامانه مبتنی بر وب مدیریت اطلاعات مراقبت از راه دور سلامت سالمندان آسیب پذیر ایجاد گردید. در مرحله بعد با بهره گیری از پرسشنامه تجارب کاربر براساس نظر سنجی از 10 متخصص، ارزیابیاولیه  سامانه انجام شد. ارزیابی های بیشتر بالینی محور برای مرحله بعد پژوهش طراحی شده است.
4-  آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام شده است؟
مطالعه با این هدف برای سالمندان به صورت جامع با قابلیت عملکردی هوشمند و به صورت بلادرنگ در پایگاه های معتبر علمی داخل کشور گزارش نشده بود.
5-  آیا مطالعه مشابهی در این زمینه درخارج از کشور انجام شده است؟
مطالعاتی در برخی از کشور های در این حوزه انجام شده و یا در حال پیاده سازی است، که صرفا به پایش علائم حیاتی پرداخته اند ولی در این پژوهش علاوه بر پایش علائم حیاتی (فشارخون، قند خون،  نبض، میزان اشباع اکسیژن خون، وزن و میزان فعالیت بدنی) علائم و نشانه های بالینی سالمندان به همراه سوابق بالینی سالمندان به صورت جامع و یکپارچه صورت می گیرد.

6-  مهمترین مانع انجام طرح خود در مراحل مختلف را چه می دانید؟
مهمترین محدودیت در این پژوهش تهیه سنسور های بالینی بود که با توجه به افزایش قیمت دلار پژوهش با چالش روبه رو شد. به همین دلیل امکان ورود دستی اطلاعات مربوط به علایم حیاتی بیمار به صورت دستی نیز در سامانه دیده شده است.
7-  نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می دانید؟
سامانه منطبق بر پرتکل های بین المللی و بومی سازی شده برای ایران می باشد. با توجه به قابلیت های متنوع این سامانه، با به کارگیری آن بستری شدن سالمندان در بیمارستان و خانه های سالمندان کاهش خواهد یافت و همچنین با مشارکت دادن فرزندان و تیم مراقبت چند تخصص باعث تشخیص  و پیشگیری زود هنگام بیماری های مزمن در سالمندان خواهد شد.
8-  از کار شما چند مقاله تهیه شده است؟
در حال حاضر دو مقاله تدوین ولی قابلیت استخراج 3 مقاله دیگر نیز وجود دارد.

توضیح اینکه دکتر شراره رستم نیاکان و دکتر احمد دلبری اساتید راهنما و دکتر نیلوفر محمدزادهد استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر مرجان قاضی سعیدی ، دکتر رضا فدای وطن ، دکتر ماشااله ترابی و دکتر جبرائیل فرضی  داوری آن را برعهده داشتند.

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس