محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

گفت و گو با رسول نوری دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

به بهانه دفاع از رساله رسول نوری دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی با او گفت و گو کردیم.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: رسول نوری دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت‌وگو با وی پرداختیم.

1- لطفاً در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید؟
دوره کارشناسی در سال‌های (77-81) و کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی در سال‌های (81-83) از علوم پزشکی ایران گذراندم و دوره دکتری تخصصی خود را بهمن 91 در دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شدم.

2- در خصوص سوابق کار خود توضیح دهید؟
سال 1383 به‌عنوان سرباز هیات علمی وارد گروه کتابداری و اطلاع‌رسانی شدم و در حال حاضر عضو رسمی این گروه هستم.

3- در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟
عنوان پایان‌نامه من طراحی و پیاده‌سازی سامانه ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه بود. علت انتخاب این موضوع برای پژوهش گسترش تولید و استفاده از برنامه‌های کاربردی سلامت (همان اپ های حوزه سلامت) در کشور بود. با توجه به اینکه این برنامه‌ها می‌توانند منابعی برای تصمیم‌گیری و اقدامات بهداشتی- درمانی توسط بیماران، متخصصین حوزه سلامت و به‌طورکلی عموم مردم باشند بایستی حاوی اطلاعات معتبر بوده و ازنظر ایمنی، عملکرد، کاربردپذیری و معیارهایی ازاین‌دست حداقل استانداردهای لازم را داشته باشند. در غیر این صورت این برنامه‌ها ممکن است ایمنی بیماران و عموم مردم را به خطر بیندازند. در این پژوهش ابتدا وضعیت موجود برنامه‌های کاربردی سلامت همراه در کشور بررسی گردید. در مرحله بعد پس از مرور نظام‌مند متون و بررسی سیستمهای موجود در دنیا، معیارهای مهم ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه و همچنین عناصر اطلاعاتی موردنیاز برای ثبت این برنامه‌ها استخراج و بومی‌سازی شد. در مراحل بعدی بر اساس یافته‌های مراحل قبلی سامانه ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه طراحی و پیاده‌سازی گردید و درنهایت مورد ارزیابی قرار گرفت.

4- آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام‌شده است؟
خیر. این کار برای اولین بار در کشور انجام شد.

5- آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در خارج از کشور انجام‌شده است؟
در کشورهای اروپایی و آمریکایی سامانه‌های متعددی برای ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه وجود دارد اما این سامانه‌ها منطبق با نیاز کشورهای مذکور و برنامه‌های ایجادشده در همان کشورهاست. پژوهش حاضر اولین مطالعه در خصوص برنامه‌های کاربردی سلامت همراه به زبان فارسی است.

6- مهم‌ترین مانع انجام طرح خود در مراحل مختلف  را چه می‌دانید؟
با توجه به اینکه ایده ایجاد سامانه ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه از ابتدا با فرض همکاری سازمان‌های ذی‌ربط شکل گرفت اما علیرغم تلاش تیم پژوهش برای جلب مشارکت این سازمان‌ها نتیجه‌ای حاصل نشد.
7- نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می‌دانید؟
این پژوهش موجب شد که بحث ارزشیابی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه برای اولین بار در کشور مطرح شود. از طرف دیگر سامانه ایجادشده بستری را برای اعتباربخشی برنامه‌های کاربردی سلامت همراه فراهم کرده است. اگرچه برای استقرار کامل این سامانه راه زیادی در پیش است ولی شاید این پژوهش قدم اول در این مسیر باشد.
8- از کار شما چند مقاله تهیه‌شده است؟
یک مقاله آی اس آی، یک مقاله پابمد و یک مقاله علمی پژوهشی حاصل این مطالعه بود.

توضیح اینکه دکتر مرجان قاضی سعیدی و دکتر شراره رستم نیاکان اساتید راهنما و دکتر مبین یاسینی استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر رضا صفدری، دکتر نیلوفر محمد زاده، دکتر احمدرضا رییسی و دکتر علی‌اصغر صفایی داوری آن را بر عهده داشتند.

 

 

الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *