محتوای خبری دانشکده فناوری های نوین پزشکی

مصاحبه با برندگان جایزه ایده بازار در اولین جشنواره دانشجویی علوم و فناوری های نوین در پزشکی

علی اعتمادی، سیده محیا مرعشیان، منصوره عبدالحسینی و مهدی فاطمی زاده برنده جایزه ایده بازار در اولین جشنواره دانشجویی علوم و فناوری های نوین در پزشکی شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده فناوری های نوین پزشکی، سه شنبه 27 اردیبهشت 1401، اولین و بزرگترین جشنواره دانشجویی علوم و فناوری های نوین در پزشکی با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر سعید سرکار، رئیس ستاد توسعه فناوری نانو؛ دکتر حسین قنبری، رئیس دانشکده فناوری های نوین پزشکی و جمع کثیری از استادان و دانشجویان از داخل و خارج دانشگاه برگزار شد. علی اعتمادی، سیده محیا مرعشیان، منصوره عبدالحسینی و مهدی فاطمی زاده برنده جایزه ایده بازار در این جشنوره شدند.

علی اعتمادی درباره ایده بازار خود گفت: من دانشجوی دکتری زیست فناوری پزشکی هستم. نظر بنده در خصوص ایده پردازی ایجاد فرصتی است که با نگرش نوآورانه و خلاقانه و مطالعه به‌روزترین و کارآمدترین روش‌های توسعه‌ کارآفرینی منجر به افزایش ثروت ملی و سرمایه‌های اجتماعی در کشور شود. علاقه وافر بنده در حوزه علوم نوین سبب شده زمان زیادی از وقت خود را صرف مطالعه و شناخت چالش های موجود در حیطه بیوتکنولوژی داشته باشم که بخش جذاب تر این است که این چالش ها با سرعت بسیار زیادی در حال بررسی و به روزرسانی شدن هستند.  مطابق قوانین ثبت اختراع و طرح کشوری و جهانی، یک ایده برای ثبت باید به طرح قابل اجرا، اختراع یا محصول قابل ارائه تبدیل شود  و لذا بنده با همکاری دانشجویان حاذق حمیدرضا مرادی و مهسا تورانی با ارایه پروژه تحقیقاتی (طراحی آنتی بادی های دوگانه) پس از بررسی های کارشناسانه و بذل توجه اساتید ارجمند دانشکده علوم نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ایده اینجانبان از سوی عزیزان صاحب نظر برگزیده شد. بی تردید از تجارب ارزنده آن سروران گرامی در امر ارتقا دانش مدیریت این پروژه بهره مند بوده و خواهیم بود.

وی ایده بازار خود را اینگونه توضیح داد: آنتی بادی های دوگانه که دو هدف آنتی ژنی متفاوت را شناسایی می کنند، اکنون در درمان های بسیار موثری برای بیماری های پیچیده انسانی در نظر گرفته می شوند. با وجود موثر یودن این آنتی بادی ها، به دلیل وجود ممانعت فضایی بین دو سلول این آنتی بادی ها نمی توانند دو سلول مختلف را به هم نزدیک کنند، که این  مسئله اصلی میباشد. هدف ایده ما طراحی ساختاری حاوی دو آنتی بادی است که بتواند دو سلول را در کنار هم قرار دهد (به عنوان مثال، یک سلول T در کنار یک سلول سرطانی برای فعال کردن فعالیت کشنده سلول T در برابر یک سلول سرطانی). آنتی بادی های دوگانه خاص که دو هدف آنتی ژنی متفاوت را شناسایی می کنند، اکنون درمان های بسیار موثری برای بیماری های پیچیده انسانی در نظر گرفته می شوند. که با این راهکار می توان این ممانعت فضایی را بر طرف نمود.  این سیستم شامل دو جفت الیگومر پروتئینی است که هر کدام حاوی قطعه ای از پروتئین (A  از استافیلوکوکوس اورئوس) است که می تواند به هر آنتی بادی متصل شود.

وی درباره تجریه خود برای شرکت در این جشنواره گفت:  مهمترین قسمت این مصاحبه تشکر بنده و همکارانم از برگزار کننده این همایش می باشد چرا که با برگزاری خلاقانه این همایش فرصتی را در اختیار اساتید، دانشجویان و صاحب نظران ایده پرداز قرار دادند که بتوانند با هم اندیشی و بیان نظرات خود در قالب کار گروهی بتوانیم همانند کشورهای توسعه یافته پاسخگو و برطرف کننده مسایل چالش برانگیز روز حوزه پزشکی باشیم که بی شک  برگزاری این همایش نقطه شروع این مهم میباشد.

سیده محیا مرعشیان نیز در خصوص ایده بازار خود گفت: من دانشجوی سال دوم دکتری نانوفناوری پزشکی هستم. ایده ما در خصوص ساخت یک نوع دارو با کمک سیستم های ماکروفردویک بود و این ایده زیر نظر دکتر طباطبایی هیات علمی گروه نانوفناوری پزشکی انجام شد. هدف ما کاهش هزینه ساخت دارو به کمک این ماکروسیستمها بود و خوشبختانه در این جشنواره توانست جزو ایده های برتر باشد. این جشنواره به نظر من سطح بالایی داشت و دانشجویان را مورد حمایت قرار داد. امیدوارم برای انگیزه دانشجویان باز هم این چنین جشنواره ایی با فضای رقابتی برگزار شود.

منصوره عبدالحسینی نیز درباره ایده بازار خود گفت: من دانشجوی سال سوم دکتری تخصصی رشته پزشکی مولکولی هستم. از آنجا که یکی از رسالتهای این رشته ، یافتن روشهای تشخیصی جدید برای بیماری های مختلف و شایع در سطح جامعه است، بر آن شدیم که با ابداع یک روش نوین برای تشخیص ویروس hpv 16 و18 که عامل سرطان دهانه رحم در زنان میباشد، در راه سلامت جامعه قدم برداریم. سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع در بین زنان ایرانیست ولی به دلیل نداشتن شبکه ثبت سرطان در ایران ، آمار روشنی از میزان بروز و مرگ و میر ناشی از آن در درسترس نیست. با توجه به گرانی قیمت تست های آزمایشگاهی موجود و حساسیت موضوع ، بر آن شدیم تا ایده ای طراحی کنیم که مبتنی بر ایجاد یک پلتفرم تشخیصی برای ویروس16HPV و ۱۸ ، با استفاده از یک روش نوین است. مزیت این روش نسبت به سایر روشهای موجود در بازار، سهولت استفاده و هزینه ای کمیست که هر فرد عادی بدون نیاز به اموزش یا مهارت خاصی ، قادر به انجام آن است. این نوع تست در اصطلاح point of care خوانده میشود. از آنجا که کیت های خارجی موجود در بازار که برای شناسایی این ویروس طراحی شده اند، دارای حد تشخیصی بالایی نیستند و با توجه به تحریم های موجود، واردات آنها هزینه های گزافی به دنبال دارد، نیاز به یک کیت تشخیصی داخلی مناسب که دارای حد تشخیص و حساسیت و اختصاصیت بالا باشد ، احساس میشود. این ایده با راهنمایی دکتر غلامرضا طاوسی دانا و مشورت دکتر مولود ابسالان، در حال انجام است.  هدف از این ایده ، تولید کیت های تشخیصی ارزان قیمت و به اصطلاح user friendly برای تشخیص ویروس hpv است تا از شیوع گسترده این ویروس در سطح جامعه جلوگیری گردد. ما در حال حاضر در حال برنامه ریزی برای انجام و عملی کردن این ایده هستیم و امید دارم در آینده  ای نزدیک با جذب سرمایه گذار ، این محصول را به تولید انبوه برسانیم تا در اختیار مردم عزیز کشورمان قرار گیرد.

وی درباره تجربه خود برای شرکت در این جشنواره گفت: بعد از مشاهده پوستر اولین جشنواره علوم و فناوری های نوین در پزشکی، تصمیم بر آن شد که در بخش ایده بازار این جشنواره که مربوط به ایده های جدید و فناورانه در سطح دانشگاهی بود، شرکت کنم که در نهایت منجر به دریافت جایزه گردید. وجود چنین جشنواره هایی در دانشکده، امید و انگیزه را در بین دانشجویان بالا برده و باعث میشود آنها نگاه خلاقانه تر و حتی تجاری تری نسبت به رشته ی خود داشته باشند. این نوع جشنواره ها اگر منجر به حمایت دانشگاه از دانشجویان و ایده های آنها گردد و همچنین شرایطی را فراهم کند تا سرمایه گذارن با ایده های دانشجویان آشنا گردند، قطعا شور و هیجان جدیدی در دانشگاه تزریق خواهد شد. امیدوارم هر سال شاهد برگزاری جشنواره در دانشکده فناوری های نوین باشیم.

و برنده دیگر مهدی فاطمی زاده نیز گفت: دانشجوی سال سوم دوره دکترای تخصصی در رشته مطالعات اعتیاد تحت نظر استادان گرامی، دکتر فرهمند فر، دکتر ریاحی، دکتر حسن زاده و دکتر ترکمان مشغول به انجام پایان نامه هستم. یکی از مواردی که همیشه توسط استادان به ما گوشزد می‌شد، رویکرد حل مسئله مدار در مشکلات حوزه سلامت و اعتیاد بود.  متادون (شربت متادون) یکی از شیوه های درمان بیماران مبتلا به سوء مصرف مواد هست که باعث میشه فرد در این شیوه درمانی باقی بماند و کم کم شرایط لازم برای کاهش دادن مصرف مواد را کسب کند و از لحاظ اقتصادی و روان شناختی و خانوادگی بتواند به شرایط عادی برگردد. درمان نگه دارنده با متادون در کنار مزایای خوبی که دارد، متاسفانه معایب برجسته ای هم دارد که یکی از آنها، مسمومیت بالای آن در صورت استفاده خودسرانه است و شاهد آن هستیم که این شربت در مراکزی غیر درمانی نیز ارائه میشود. نگاهی که بنده به این شیوه درمانی داشتم، نگاه تخصصی تر به منظور جلوگیری از مسمومیت آن و کاهش ارائه آن در مراکز غیردرمانی بود.

ایشان در ادامه گفت: با توجه به اینکه دانشکده محل تحصیل بنده، فناوری های نوین است و رشته های کاربردی دیگری مثل نانو تکنولوژی و مهندسی بافت و ... در این دانشکده حضور دارند، با مشورت و هماهنگی با سایر اساتید گروه های مختلف، تصمیم گرفتم تا نانو پچ های پوستی حاوی متادون را طراحی کنم که هم با آزادسازی آهسته رهش متادون، از مسمومیت آن جلوگیری کرده و هم با ارائه درمانی آن از طریق پچ پوستی، مانع دسترسی غیر درمانی آن بشوم. با حل کردن دو مشکل اساسی مسمومیت و دسترسی غیرقانونی شربت متادون، امید است تا میزان بهبود درمانی از این طریق تا حد مطلوبی افزایش یابد.

ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *