محتوای خبری دانشکده فناوری های نوین پزشکی

گفت وگو با دکتر نغمه بهرامی دانشیار گروه مهندسی بافت دانشکده فناوری های نوین پزشکی به مناسبت روز دندانپزشک

روابط عمومی دانشکده فناوری های نوین پزشکی در روز دندانپزشک، با جراح دندانپزشک و عضو هیئت علمی گروه مهندسی بافت این دانشکده گفت وگو کرد. دکتر نغمه بهرامی گفت: فناوری هایی نوین در بالابردن شاخص بهداشت دهان و دندان نقش بسزایی داشته اند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده فناوری های نوین پزشکی، 23 فروردین 1400 همزمان با روز دندانپزشک، مسئول روابط عمومی دانشکده در تماس تصویری با دکتر نغمه بهرامی جراح، دندانپزشک و دانشیار گروه مهندسی بافت این دانشکده گفتگو کرد.

لطفاً خودتان را بیشتر معرفی کنید.

من نغمه بهرامی دندانپزشک و دکتری تخصصی مهندسی بافت هستم. هم اکنون عضو هیئت علمی گروه مهندسی بافت و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی فک و صورت هستم.

چه شد که بعد از دندانپزشکی به مهندسی بافت علاقه مند شدید؟

بعد از فارغ التحصیلی در دندانپزشکی مانند سایر همکارانم مشغول به درمان بیماران در حیطه دندانپزشکی شدم اما بعد از چند سال فعالیت متوجه شدم که علم دندانپزشکی هم مانند سایر علوم با سرعت به سمت فناوری های نوین پیش میرود. با توجه به اینکه مهندسی بافت بیشترین کاربرد را در دندانپزشکی داشت تصمیم گرفتم تحصیلات تکمیلی را در این زمینه ادامه بدهم. با توجه به کارهای تحقیقاتی قبلی که در این زمینه داشتم در آزمون دکتری تخصصی مهندسی بافت شرکت کردم و با رتبه 1 پذیرفته شده و در دانشکده فناوری های نوین پزشکی مشغول به تحصیل شدم. در دوره پی اچ دی با راهنمایی استاد جعفر آی تز خود را با عنوان "بررسی تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای املوبلاست بر روی داربست نانوکامپوزیت کلاژن وهیدروکسی اپاتیت" به پایان رساندم که در امریکا به عنوان اختراع ثبت کردیم. درواقع از تمایز سلول های بنیادی استفاده کرده و سلولهای املوبلاست دندانی حاصله از این تمایز روی اسکفلدی بود که در نهایت انامل یا مینای پوشاننده سطح دندان ترشح میشد که در پوسیدگی دندانی در حد مینا میشود از این تکنیک استفاده کرد.

آیا در ارتباط موثر مهندسی بافت با دندانپزشکی در دانشکده فعالیتی داشتید؟

بعد از پایان تحصیلاتم به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت های آموزشی، پژوهشی و درمانی داشتم که ماحصل این فعالیتها ثبت نزدیک به 48 پایان نامه در دانشکده دندانپزشکی و دانشکده فناوری های نوین با عناوین مرتبط با این حیطه ها و دستیابی به یک موفقیت ارزشمند ،که ماحصل تلاش اساتید بزرگوار در معاونت آموزشی دانشگاه ،استاد جعفر آی دردانشکده و استاد محمد بیات در دانشکده دندانپزشکی بود. ما موفق به طراحی واجرای دوره فلوشیپ با عنوان "پزشکی بازساختی در دندانپزشکی"شدیم که در واقع اولین پل ارتباطی علوم پایه و بالین محسوب میشود. متقاضیان این دوره متخصصان دندانپزشکی هستند که علاقه مند به علم پزشکی بازساختی هستند و در این دوره شش ماه در دانشکده فناوری های نوین پزشکی علم مهندسی بافت و بازساختی و یکسال هم در دانشکده دنداپزشکی به صورت عملی پروژه می گذارند. اولین دوره آن نیز تاکنون برگزار شده است.

آیا دندانپزشکی تحت تاثیر سایر تکنولوژی ها و فناوری ها قرار گرفته است؟

امروزه در کنار علومی مثل پزشکی بازساختی، دنداپزشکی دیجیتال را داریم که پیشرفت های بسیار بزرگی را داشته است. ما در مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران، شرکت دانش بنیان پیشگامان طب دیجیتال را ثبت کردیم که در آن digital surgery انجام میشود بدین معنا که پروتزهای فک و صورت به صورت دیجیتال برای خود شخص ساخته و به صورت پزشکی شخصی محور تهیه می شود. مرکز پیشرفته جراحی های فک و صورت همواره آماده همکاری با افراد علاقمند به فعالیت و ارائه پروژه های فن آور است.

آینده کاربرد فناوری های نوین در دندانپزشکی را چگونه می بینید
؟
ما در زمینه فناوری های نوین دندانپزشکی جایگاه خوبی داریم و خیلی پیشرفت های خوبی داشتیم. فناوری هایی نوین در بالابردن شاخص بهداشت دهان و دندان نقش بسزایی داشته اند. اگر بتوانیم با استفاده از تکنولوژی های موجود تشخیص زودهنگام بیماری ها را داشته باشیم، درمان موثر تری خواهیم داشت. من فکر می کنم در آینده به فناوری ها بیش از این در علوم دندانپزشکی نیاز داریم.
سخن آخر اینکه محدودیت ها را نادیده گرفته و از فرصت ها استفاده کنیم. در پایان روز دندانپزشک را به همه همکارانم تبریک می گویم و آرزوی سلامتی برای همه دارم.

ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *