راهاندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده استارتاپ پدیدار در دانشکده مجازی
دانشکده مجازی با همکاری استارتاپ پدیدار واقعیت مجازی، آزمایشگاه واقعیت مجازی (Virtual Reality) و واقعیت افزوده (Augmented Reality) را برای دانشجویان،کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه راه اندازی کرد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده مجازی، نشست مشترک دکتر سید سینا مرعشی سرپرست و اعضای هیات علمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده مجازی با دکتر علیاصغر صفایی، مدیرعامل پدیدار واقعیت مجازی و مدیر گروه انفورماتیک بالینی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر سیدمجتبی عقیلی، رییس هیات مدیره پدیدار واقعیت مجازی و عضو هیات علمی گروه طب اورژانس، بیمارستان امام خمینی و دیگر اعضای استارتاپ پدیدار برای راه اندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی (Virtual Reality) و واقعیت افزوده (Augmented Reality) در این دانشکده 23 اردیبهشت 99 برگزار شد.
واقعیت مجازی یا Virtual Reality:
واقعیت مجازی فناوریی است که در آن محیطی مجازی روبروی چشمان کاربر قرار می گیرد و براساس حرکت سر و بدن آن محیط مجازی، تعامل برقرار می کند. به عبارت دیگر هنگامی که یک فرد هدست واقعیت مجازی را بر روی سر خود نصب می کند، در جلوی چشمان خود محیطی را مشاهده می کند که براساس تغییر موقعیت بدنش تغییر می کند و ذهن انسان پس از مدتی می پذیرد که در یک محیط واقعی قرار گرفته است.
یک محیط واقعیت مجازی در هدست واقعیت مجازی، توسط اپلیکیشن های اختصاصی آن به وجود می آید. با این قابلیت فناوری واقعیت مجازی میتوان این امکان را فراهم کرد تا افراد بتوانند از امکانات و مکان شما به خوبی دیدن کنند.
اغلب محیطهای واقعیت مجازی در درجه اول، تجربههای دیداری هستند که از طریق یک هدست واقعیت مجازی قابل مشاهده و تجربه میباشند. برخی از اپلیکیشن ها دارای اطلاعات حسی دیگری مانند تولید صدا هم میباشند. محیطهای شبیهسازی شده میتوانند مانند محیطهای زندگی واقعی و یا به صورت کاملا متفاوت باشند نظیر آنچه در محیطهای بازی دیده میشود.
واقعیت افزوده یا : Augmented Reality
یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم (و معمولاً در تعامل با کاربر) است که عناصری را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه میکند.
بر اساس برنامه ریزی و همکاری دانشکده مجازی و استارتاپ پدیدار، امکاناتی برای تعامل در محیطهای آموزشی به ویژه برای گروه های بالینی در دسترس قرار می گیرد. همچنین با راه اندازی این آزمایشگاه در دانشکده مجازی استارتاپ پدیدار واقعیت مجازی خدمات زیر را ارائه خواهد کرد:
ـ پشتیبانی محصولات عرضه شده
ـ توسعه محصولات مورد نیاز به سفارش
ـ سفارشی سازی محصولات برای مشتریان
ـ مشاوره تخصصی و برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی
ـ آزمون و ارائه گواهی نامه یادگیری در آزمایشگاه مهارتی و آموزش های واقعیت مجازی
ـ تبلیغ گسترده در محصولات
ـ طراحی، تجهیز و راه اندازی VR Skill Lab
استارتاپ پدیدار واقعیت مجازی در حال تولید نرم افزارهای واقعیت مجازی، اپلیکیشن های واقعیت افزوده در حوره آموزش، درمان، پزشکی و صنعت تولید و توزیع دارو است که آماده ارائه خدمات به دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مراکز درمانی و شرکت های داروسازی می باشد. این استارتاپ با استقرار در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران و راه اندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی در دانشکده مجازی تلاش می کند تا محصولات کامل و جامعی درخصوص آموزش پروسیجرهای حوزه سلامت، پزشکی و دارو را به مصرف کنندگان عرضه کند.
بدین منظور محصولات این آزمایشگاه مجازی را می توان در دوسته: نرم افزارهای آموزش پزشکی با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) و نرم افزارهای درمانی در حوزه توانبخشی و اپلیکیشن دارو با استفاده از تکنولوژری واقعیت افزوده (Augmented Reality) خلاصه کرد.
توضیح اینکه برای نمونه می توان به محصولات این استارتاپ و فعالیته ای زیر که تاکنون در موضوع واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در ایران انجام شده است اشاره کرد:
ـ پکیج های آموزشی پروسیجرهای سوزنی
ـ پروسیجر گرفتن مایع نخاعی
ـ ابدومینوسنتز
ـ تزریق بوتاکس به عنوان نوعی روش درمانی برای بیماران سکته مغزی
ـ نرم افزارهای فوبیای ارتفاع و تاریکی
ـ نرم افزارهای بازیابی توانایی حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون و بیماران پس از سکته
ـ اپلیکیشن واقعیت افزوده به عنوان مکمل آموزشی کتابهای آموزش آزمون رزیدنتی
ـ اپلیکیشن واقعیت افزوده کارت ویزیت تخصصی حوزه سلامت با قابلیت بروزرسانی توسط کاربر
با راه اندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی (Virtual Reality) و واقعیت افزوده (Augmented Reality) در دانشکده مجازی؛ آمادگی این دانشکده و استارتآپ پدیدار واقعیت مجازی برای برگزاری دورههای عملی آموزش پروسیجرها با روش VR /AR و اعطای گواهینامه به فراگیران و همکاری در تولید اپلیکیشن و محتواهای درخواستی در حوزه واقعیت مجازی/ افزوده به سفارش گروههای آموزشی اعلام می شود تا در آینده ای نزدیک خدمات آموزشی نوین در برای دانشجویان،کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه در حوزه های درمانی و پزشکی بکار گرفته شود.
نظر دهید