محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

در دانشکده پرستاری و مامایی

سمینار مدیریت خطر حوادث و بلایا با رویکرد HSE برگزار شد

دبیر کمیته مدیریت خطر حوادث و بلایای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از برگزاری مانور بحران در سوله بحران این بیمارستان در چهارم آذرماه خبر داد.

گالری عکس 
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، سمینار مدیریت خطر حوادث و بلایا با رویکرد HSE با سخنرانی دکتر امیر سالاری، دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریت و دبیر کمیته مدیریت خطر حوادث و بلایای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) 19 آبان ماه و با حضور کارکنان دانشکده پرستاری و مامای برگزار شد.
هادی سیف، معاون اداری و مالی دانشکده با قدردانی از همکاری دکتر سالاری در برگزاری سمینار مدیریت خطر، حوادث و بلایا گفت: سال های متمادی است که ایشان در موضوع بحران در بیمارستان امام خمینی (ره) کمک کننده هستند و با تلاش های ایشان و کمک وزارت بهداشت و درمان امکاناتی منحصر به فرد برای مدیریت بحران در بیمارستان امام خمینی (ره) فراهم شد.
معاون اداری و مالی دانشکده گفت: دیدگاه من این است که سازمان ها باید برای مدیریت بحران فرایندهای تعریف شده داشته باشند. آموزش و آمادگی هزینه بردار است، اما اگر تمرین نکرده باشیم، هزینه بسیار سنگینی در پی خواهد داشت. حادثه از قبل خبر نمی کند و باید برای آن اندیشید. وجود ساختمان های فرسوده در دانشکده موجب نگرانی است و به مدیریت بحران نیاز دارد.
وی با منحصر به فرد بودن شکل گیری سوله بحران و تعریف فرایندهای مدیریت بحران در وزارت بهداشت و در بیمارستان های 26 گانه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نظر به همجواری دانشکده با بیمارستان و با توجه به بالا بودن هزینه فراهم کردن این امکانات برای دانشکده لازم دانستم که ارتباط بین دانشکده و مجتمع برقرار و مستحکم شود.
دکتر امیر سالاری در شروع سمینار بر سلامت خدمت دهندگان در بحران تاکید کرد: سلامت اولین و مهم ترین چیزی است که در حوادث و بلایا دیده می شود. کسی که می خواهد ارائه خدمت کند، اول باید از سلامت خودش مطمئن باشد. بحث سلامت و امنیت بسیار مهم است. بحث HSE چیزی غیر از مدیریت بحران نیست. باید اول ریسک ها شناسایی شوند و برایشان فرایند تدوین شود و افراد برای آن تمرین داده شوند.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص پدافند غیرعامل گفت: یکی از کارهای مهم دیگر ما آمادگی برای حوادث نظامی است که در دل آن حوادث طبیعی هم هست. مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و HSE همه با هم لینک هایی دارند.
دکتر امیر سالاری با اشاره به 13 اکتبر 2016 روز جهانی کاهش خطر بلایا از راه اندازی کمپین "از زندگی حرف بزنیم" سخن گفت: بانکی مون پویشی را با عنوان "از زندگی حرف بزنیم و یا علی رغم وجود بلایا زنده بمانیم" راه اندازی کرد و از روسای جمهور همه کشورها خواست تا به آن بپیوندند و ایران نیز به این کمپین پیوست.
دکتر سالاری رشد ایران در مدیریت بحران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: شیب توسعه در این زمینه در ایران مثبت و به سمت بالا، اما کند است. خیلی کار داریم تا به ایده آل ها برسیم اما کارهایی کرده ایم.
وی از دانشکده خواست تا در این راه به بیمارستان کمک کند و افزود: پرستاران خط اول هستند و به این ترتیب دانشجویان دانشکده پرستاری و دانشجویانی که در حال فارغ التحصیل شدن هستند، کمک بزرگی به بیمارستان امام خمینی (ره) می توانند بکنند تا این بیمارستان بتواند کادر خود را قوی و تخصصی کند.
وی از برگزاری مانور بحران در دانشگاه علوم پزشکی تهران در روز چهارم آذرماه خبر داد و گفت: این مانور در سوله بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) خواهد بود.
دکتر سالاری افزود: ما مجبور هستیم به آماده بودن، چرا که کشور ما کشوری مستعد و در معرض حوادث و بلایاست. در تمام کتاب ها اسم زلزله رودبار و منجیل با 40 هزار کشته ثبت است. تعداد کشته های زلزله بم نیز 26 هزار نفر گزارش شده است. سیل های مختلفی که در کشور اتفاق می افتد نیز زیاد دیده شده است.  اینها حوادث و بلایای طبیعی هستند و ما در کنار اینها حوادث انسان ساز هم داریم. حادثه حسینیه بختیان شیراز، حادثه تروریستی در زاهدان و حرم امام رضا (ع) و وجود داعش در نزدیکی ما از جمله حوادث انسان ساز است. باید برای همه اینها آماده شد، پایداری ملی یعنی همین اینها را بدانیم و برای آنها آماده باشیم.
در پایان این سمینار، شرکت کنندگان از مرکز فرماندهی بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بازدید کردند.
خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری