محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

بازدید هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی از بیمارستان ضیائیان و بهارلو

هیات رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و مسئولین آموزش نظری و بالینی پرستاری و مامایی 10 آذر ماه از دو بیمارستان ضیائیان و بهارلو دیدار کردند.

گالری عکس
گالری عکس2

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی سه شنبه  10 آذرماه به همراه دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل دانشگاه ابتدا با حضور در بیمارستان ضیائیان با مدیر، معاون آموزشی و مدیر پرستاری بیمارستان دیدار کردند.
در این دیدار که به منظور بررسی قابلیت ها و ظرفیت های بیمارستان برای آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی پردیس بین الملل دانشگاه در شعبه کیش صورت گرفت؛ دکتر امیدی، متخصص قلب و معاون آموزشی بیمارستان به ارائه توضیحاتی در مورد بیمارستان پرداخت.
دکتر امیدی با اشاره به افتتاح بیمارستان ضیائیان در سال 1372، فعالیت بیمارستان به عنوان مرکز آموزشی درمانی را از سال 1390 دانست.
معاون آموزشی ضیائیان بدل شدن به برترین بیمارستان آموزش عمومی دانشگاه در زمینه ارائه خدمات آموزشی، درمانی و پژوهشی با حداکثر کارایی و عدالت را چشم انداز اصلی بیمارستان عنوان کرد و بر اهمیت نقش آموزشی بیمارستان در کنار نقش درمانی تاکید کرد.
وی در ادامه به شرح بخش های کلینیکی و پاراکلینیکی بیمارستان پرداخت و این بیمارستان را بیمارستانی جامعه نگر توصیف کرد.
دکتر امیدی هدف از آموزشی کردن بیمارستان را اینگونه تشریح کرد: در سال 94 مفتخر هستیم که حدود 500 دانشجو از سال 90 تاکنون در بیمارستانمان آموزش داده ایم. تعداد اعضای هیات علمی ما از صفر به 21 نفر رسیده و امکانات آموزشی و رفاهی بیمارستان به وضعیت مطلوبی رسیده است.
وی دریافت لوح تقدیرتندیس وکسب رتبه برتردرجشنواره حاکمیت بالینی، کسب امتیازدرجه یک عالی درارزیابی اعتباربخشی، کسب رتبه اول دربرگزاری و پیگیری کمیته های بیمارستانی، کسب رتبه دوم دانشگاه درجشنواره حاکمیت بالینی، کسب رتبه برتر در اجرای استانداردهای الزامی ایمنی بیمار، دریافت لوح دوستدار مادر کشوری، کسب عنوان بیمارستان برتر در امر ترویج زایمان طبیعی و استقرار مرکز پژوهش های دانشجویی پردیس بین الملل در بیمارستان را از افتخارات این بیمارستان دانست.
او اضافه کرد: یکی دیگر از نقاط قوت بیمارستان وجود مرکز تحقیقات بالینی است که بودجه و گرنت هم به این مرکز تحقیقات به صورت سالانه 50 میلیون کمک به طرح های تحقیقاتی اختصاص داده شده است.
دکتر سیامند انوری، مدیر بیمارستان نیز با اشاره به حجم بالای کار اورژانس بیمارستان گفت: بیمارستان ما بسیار کوچک است اما با این حال 20 درصد اورژانس دانشگاه برای ماست.
دکتر دهقان نیری، معاون آموزشی دانشکده از جذب دانشجوی پردیس بین الملل در رشته پرستاری و مامایی از بهمن ماه سال آینده خبر داد و با توجه به برگزاری کلاس های تئوری این دانشجویان در پردیس کیش و لزوم استقرار دانشجویان در طول مدت کارآموزی در بیمارستان ها امکانات رفاهی از جمله پاویون، خوابگاه و اتاق اساتید را از لازمه های اصلی این همکاری دانست. 
دکتر انوری نیز در پاسخ به وی اظهار داشت: در حال حاضر نصف یکی از بخش های بیمارستان را به پاویون اختصاص داده ایم و تا یک سال زمان باقی مانده تا حضور دانشجویان پردیس در این بیمارستان آن را توسعه خواهیم داد. از هفته پیش کلنگ این توسعه خورده است و انشاا... خیلی زودتر از موعد یاد شده آماده می شود.
معاون آموزشی دانشکده همچنین بر لزوم تجهیز بودن کتابخانه دانشکده به کتب مرجع پرستاری و مامایی تاکید کرد.
دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل نیز در این خصوص گفت: در سال 87 کنسرسیومی در وزارت بهداشت تشکیل و قرار شد که منابع به صورت الکترونیک باشد. هر سال نیز این کنسرسیوم تمدید می شود و دسترسی دانشکده ها به منابع الکترونیکی بدون محدودیت ایجاد شده است. برای مثال شما به منابع پرستاری و مامایی موجود در کتابخانه دانشکده پزشکی دسترسی دارید. دانشجویان شما به همان میزان می توانند به منابع موجود در بیمارستان ضیائیان نیز دسترسی داشته باشند. لذا این موضوع زیاد نگرانی ندارد.
دکتر دهقان نیری همچنین مرکز مهارت های بالینی و آموزش دانشجویان دراین بخش را نیز مهم قلمداد کرد و خواستار همراهی پردیس بین الملل دانشگاه جهت تجهیز مرکز مهارت های بالینی در دانشکده پرستاری و مامایی شد.
دکتر حسن زاده در پاسخ به این مسئله خاطر نشان کرد: در بیمارستان بهارلو مرکز مهارت های بالینی کاملی تعبیه شده است که می توان از آن استفاده کرد. اگر لازم شد می توانیم در بیمارستان ضیائیان هم این امکان را ایجاد کنیم. علاوه بر این ها برای تجهیز مرکز مهارت های بالینی دانشکده پرستاری و مامایی نیز مشکلی وجود ندارد.
در ادامه مدیران گروه های آموزشی به پرسش و پاسخ در خصوص بخش های تخصصی بیمارستان پرداختند.
دکتر تقی زاده، معاون پژوهشی و عضو هیات علمی گروه آموزشی بهداشت باروری، بارداری و زایمان دانشکده نیز با اشاره به موفقیت بیمارستان ضیائیان در کسب لوح دوستدار مادر در زایمان و دارا بودن بخش LDR به عنوان تنها بیمارستان دانشگاه گفت: دانشجویان مامایی ما بسیار از بخش ها و از درمانگاه های پراناتال و ژنکولوژی شما استفاده می کنند. اما متاسفانه در اتاق زایمان ما و در واگذار کردن زایمان به دانشجویان مامایی کمی با مشکل مواجه هستیم. این در حالی است که آمار دقیق وزارت بهداشت این است که در سال 93،  75 درصد زایمان های کشور توسط ماماها انجام شده است. ما سعی می کنیم این ماماها را آموزش دهیم اما در دانشگاه تنها آموزش تئوری امکان پذیر است و تا زمانی که دانشجو زایمان را خودش انجام ندهد، یاد نمی گیرد. امید ما این است که موانعی که برای گرفتن زایمان سر راه دانشجویان مامایی وجود دارد، مرتفع شود.
معاون پژوهشی دانشکده همچنین با اشاره به گرنت پژوهشی اختصاص یافته در بیمارستان این موقعیت را شروع خوبی برای همکاری های پژوهشی دانست.
در ادامه هیات اعزامی از دانشکده پرستاری و مامایی از بخش های مختلف بیمارستان دیدار کردند.

دیدار هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی از بیمارستان بهارلو
هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی در ادامه دیدار از بیمارستان ضیائیان با مشایعت دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل دانشگاه، از بیمارستان بهارلو نیز دیدار کردند.
در نشستی که در آغاز این دیدار با حضور دکتر عارفی، معاون آموزشی، دکتر رضائی، مدیر آموزشی و پژوهشی، دکتر حق دوست مشاور درمان بیمارستان، قاضی مدیر پرستاری و فتح آبادی، سوپروایزر آموزشی بیمارستان شکل گرفت؛  دکتر عارفی با اشاره به سبقه 70 ساله بیمارستان بهارلو این بیمارستان را یکی از قدیمی ترین بیمارستان های منطقه دانست.
وی اظهار داشت: این بیمارستان جز بیمارستان های درمانی دانشگاه بود و از سال 1385 در فیلدهای آموزشی دستیار و دانشجو گرفتیم و از سال 90 پردیس بین الملل دانشجو پذیرش کردند و در فیلدهای مختلف هم از نظر مکانی و هم از نظر هیات علمی فعالیت خوبی داشته است.
وی افزود: تقریبا تمامی فیلدها را در بیمارستان داریم و از طرف دیگر در دانشگاه به عنوان پایگاهی برای ICU شناخته می شویم. ما چهار ICU داریم که از این چهارتا، یکی از آنها ICU مسمومیت است و دو تا از آنها جنرال است و یک  ICU نیز در حال تجهیز است. ما چیزی حدود 50 الی 60 تخت ICU داریم که فعال هستند. در حال حاضر هم در زمینه داخلی، زنان، مسمومیت و طب کار در رده های مختلف کادر آموزشی؛ دانشجو و کارورز داریم.
در این دیدار دکتر رضائی با شرح امکانات آموزشی و پژوهشی بیمارستان، مرکز مهارت های بالینی بیمارستان را مرکزی نمونه در سطح دانشگاه دانست و گفت: بهترین مولاژ ها برای این مرکز تهیه شده است و در این مرکز فضای لازم برای آموزش دیده شده است. امتحانات آسکی نیز در این مرکز برگزار می شود.
قاضی مدیر پرستاری بیمارستان، کادر پرستاری بیمارستان را بالغ بر 380 نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد 260 نفر از آنها پرستار هستند که 16 نفر از آنها کارشناس ارشد پرستاری هستند. علاوه بر این پرستاران ما بسیار جوان و متوسط سابقه کاری شان 5 سال است.
وی آمار زایمان در این بیمارستان را 750 زایمان در یک ماه عنوان کرد و بیشتر از 50 درصد از این میزان را متعلق به زایمان طبیعی دانست: بخش زایمان ما 34 و لیبر 11 تخت دارد. در حال حاضر نیز طرح LDR به ما واگذار شده است که قرار است در بهمن ماه این واحد هم افتتاح شود.
مدیر پرستاری بیمارستان در ادامه از راه اندازی بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان نیز خبر داد.
قاضی تصریح کرد: در حال حاضر دانشجویان مامایی همراه با مربی در بیمارستان حضور دارند و از آنجایی که ما در این بخش رزیدنت نداریم و همه اساتید زنان کار را انجام می دهند و به همین خاطر مراجعین ما بسیار زیاد است.
معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی در این دیدار همکاری با بیمارستان در آموزش دانشجویان پردیس بین الملل را منوط به اختصاص پاویون، خوابگاه و تغذیه به دانشجویان و مربیان دانست.
معاونین، مدیران گروه ها، مسئولین برنامه ریزی تئوری و بالینی و مسئول دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشکده در ادامه این نشست از بخش های زنان، زایمان، کودکان، اورژانس، مسمومیت و مرکز مهارت های بالینی این بیمارستان دیدار کردند./ق


خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری