محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

بحث و تبادل نظر درخصوص ارتقای فرایندهای آموزشی دانشجویان بین الملل با حضور معاون بین الملل دانشگاه

معاون بین الملل دانشگاه عملکرد دانشکده پرستاری و مامایی در بین المللی سازی را خوب ارزیابی کرد و از اجرای مدل اختیار کامل فرایند آموزش بین الملل با دانشکده ها به صورت پایلوت در دانشکده پرستاری و مامایی استقبال کرد.

گالری عکس 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ جلسه بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل دانشجویان بین الملل با حضور معاون بین الملل دانشگاه و معاونین آموزشی و اداری و مالی آن معاونت  روز چهارشنبه 25 اردیبهشت ماه برگزار شد.

دکتر نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی در ابتدا فرارسیدن ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و ضمن اشاره به سیاست های ریاست دانشگاه مبنی بر تمرکز تصمیم سازی ها و واگذاری امور به واحدهای محیطی، چابک سازی و درگیر نشدن ستاد در تصمیمات ریز و ایفای نقش نظارتی و حمایتی؛ هدف از تشکیل این جلسه را گفتگوی متمرکزتر بر مسائل و مشکلات دانشجویان بین الملل دانشکده دانست.

رئیس دانشکده با اشاره به شروع بین المللی سازی دانشگاه در 11/11/ 2011 با پذیرش سه دانشجوی بین الملل از کردستان عراق در دانشکده پرستاری و مامایی گفت: فرایند بین المللی دانشگاه با دانشکده پرستاری و مامایی شروع شد و همواره سیاست ما همراهی و پشتیبانی از بین المللی سازی بوده است؛ در حال حاضر نیز 51 نفر دانشجوی خارجی بین الملل و 49 دانشجوی ایرانی مرتبط با پردیس کیش در دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

وی از نهادینه شدن فرایندهای بین الملل در دانشکده پرستاری و مامایی سخن گفت و خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این بوده که جدایی و انفکاک بین دانشجویان داخلی و بین الملل در دانشکده احساس نشود و حتی در  جشنواره های دانشجویی مثل جشنواره غذا، راهیان نور، سفر اربعین و سایر برنامه های فرهتگی و آموزشی نیز دانشجویان بین الملل حضور داشته باشند؛برای مثال امسال یکی از دانشجویان بین الملل ما جز  دانشجویان نمونه در هفته اموزش معرفی شد. 

وی تصریح کرد: آنچه برای ما مهم است این است که بدنه هیات علمی به فرایندهای بین الملل اعتماد داشته باشند و حس نکنند که مثلا در پرداخت هایمان به آنها به علت صرفه جویی و یا به بهانه صرفه جویی حقوق انها نادیده گرفته شده است.

رئیس دانشکده با اشاره به کاهش قابل توجه پرداخت های حق التدریس اساتید در واحدهای اموزشی دانشجویان بین الملل اظهار داشت: یک زمانی اساتید برای گرفتن درس با دانشجویان بین الملل با هم رقابت می کردند اما الان از پذیرفتن واحدهای درسی بین الملل امتناع می کنند. چرایی این تغییر مسئله ای است که باید آسیب شناسی شود. آنچه برای ما مهم است این است که بدانیم باید انگیزه را در بین اعضای هیات علمی افزایش دهیم نه این که خدایی نکرده باعث کاهش آن شویم. اگر معاونت بین الملل با فرمول خاصی هم در پرداخت حق التدریس دانشجویان بین الملل عمل کرده است این نحوه محاسبه باید اطلاع رسانی شود.

وی افزود: مدل همکاری دانشکده مدل تعاملی است نه طلب کارانه ؛ اما ما انتظار داریم اعضای هیات علمی این فرایند را از خودشان بدانند و مزه بین المللی شدن را حس کنند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی همچنین آمادگی این دانشکده را برای راه اندازی رشته پرستاری در شمال عراق، تامین استاد و مستقر کردن یک نیروی متخصص مسلط به زبان انگلیسی وکردی از دانشگاه اعلام کرد.

دکتر شهسواری، معاون آموزشی دانشکده نیز متمرکز نبودن خدمات آموزشی برای دانشجویان بین الملل را از مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: در دانشکده به شکل همزمان چندین کریکولوم با هیات علمی محدود در حال اجراست و این نیازمند برنامه ریزی دقیق است. برنامه ریزی که شرطش کنترل و مدیریت دانشجو حتی از لحظه ورود و یا پذیرش است.

معاون آموزشی دانشکده از عدم اطلاع از واحدهای درسی و کارآموزی دانشجویان بین الملل، مکاتبه و تماس مستقیم معاونت بین الملل دانشگاه با اساتید بدون اطلاع معاونت آموزشی، هماهنگ نکردن پرداخت های حق التدریس با معاون آموزشی دانشکده، مشکلات موجود در سامانه سیپاد برای ورود نمرات دانشجویان بین الملل و آموزش بالینی دانشجویان بین الملل با توجه به آشنا نبودن دانشجویان با زبان فارسی به عنوان مشکلات موجود در حیطه آموزشی دانشجویان بین الملل نام برد.

دکتر سیلانی، معاون بین الملل دانشکده نیز کاهش یک سومی حق الزحمه تدریس دروس دانشجویان بین الملل را مهم ترین مشکل و علت عدم تمایل اساتید به تدریس دروس بین المللی دانست و در این زمینه خواستار بررسی موضوع و کمک معاونت بین الملل دانشگاه شد.

دکتر کردی، معاون بین الملل دانشگاه ضمن تائید مشکلات و مسائل موجود در زمینه آموزش دانشجویان بین الملل گفت: همه اینها نشات گرفته از این است که صفر تا صد کار دانشجویان بین الملل با دانشکده ها نیست. صفر تا صدی که طبیعتا بخش مالی را هم شامل می شود. وقتی شما از مسائل مالی دانشجویان اطلاعی ندارید بنابراین ممکن است در برنامه ریزی جور دیگری عمل کنید در حالی که ظرف مالی محدود است.

معاون بین الملل دانشگاه عملکرد دانشکده پرستاری و مامایی در بین المللی سازی را خوب ارزیابی کرد و از اجرای مدل اختیار کامل با دانشکده ها به صورت پایلوت در دانشکده پرستاری و مامایی استقبال کرد.

وی تصریح کرد: من با سیاست تمرکززدایی معاونت بین الملل دانشگاه را به عهده گرفتم و معتقدم ایده آل این است که دانشکده به صورت مستقل دانشجو را جذب کند و با معیارهای خودش پیش برود.

دکتر کردی، جذب بیشتر دانشجویان از کشور افغانستان ، راه اندازی اولین شعبه دانشگاه توسط دانشکده پرستاری و مامایی در شمال عراق و جذب اسپانسر خصوصی برای راه اندازی دانشکده پرستاری سلیمانیه و استفاده از فرصت های حمایتی پژوهش های بین المللی را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکلات دانشکده در زمینه دانشجویان بین الملل عنوان کرد.

دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل نیز ضمن تائید مشکلات موجود در سامانه سیپاد گفت: ما مشکل فارسی بودن سیپاد را داریم و پیگیری بسیار مفصلی در این زمینه کرده ایم. متاسفانه با سیپاد مشکل داریم و کارشناس های ما دسترسی شان محدود شده است و یک کارشناس باید تمام دروس 800 دانشجوی بین الملل را وارد این سیستم کند و این احتمال اشتباه را هم بالا می برد. ما پیگیریم تا برای ترم بعدی مشکل سیپاد را حل کنیم.

وی همچنین پرداخت حق التدریس را مبتنی بر ارسال طرح درس، تقویم درسی و ورود نمرات و مطابقت واحد درسی با آنچه درس داده می شود، دانست و قول بررسی و اصلاح پرداختهای حق التدریس اساتید در صورتیکه اشتباهی در پرداخت ها رخ داده باشد را داد.

دکتر حسن زاده ورود ناهمزمان دانشجویان بین الملل به دانشکده ها و گذراندن دروس مشترک به صورت مجزا را یکی دیگر از مشکلات موجود دانست و گفت: خیلی از دروس دانشجویان مشترک است و اگر با هم ارائه شود یک سوم هزینه ها با این مدیریت کاهش پیدا کرد.

معاون آموزشی پردیس بین الملل گفت: طولانی شدن بی دلیل دوره های آموزش دانشجویان بین الملل هم هزینه های بسیار گزافی برای معاونت بین الملل دارد.

وی همچنین استفاده از دانشجویان دکتری توانمند برای آموزش به دانشجویان بین الملل را یکی از راه های کاهش حق التدریس ها بدون کم کردن کیفیت آموزش عنوان کرد.

خبرنگار: شیما سادات عطری 

عکس: حسین اکبریان

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری