محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

بررسی و تحلیل پروژه همکاری مشترک دانشکده پرستاری و مامایی و بیمارستان شریعتی

نشست مشترک هیات رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی و بیمارستان شریعتی برای بررسی و تحلیل پروژه همکاری مشترک 25 اسفندماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، در نشست مشترک هیات رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی و بیمارستان شریعتی که به میزبانی بیمارستان شریعتی برگزار شد؛ نحوه اجرای شیوه نامه مشترک همکاری دانشکده و بیمارستان مورد بحث و تحلیل قرار گرفت.
دکتر محمد علی چراغی، رئیس دانشکده با اشاره به تصویب شیوه نامه مشترک بیمارستان شریعتی و دانشکده برای مدت چهار نیم سال تحصیلی در سال ۱۳۹۳ برگزاری این جلسه مشترک را فرصتی برای بررسی و تحلیل نقاط قوت و بهبود شیوه نامه مذکور دانست.
در این جلسه گزارشی در خصوص شیوه نامه مشترک همکاری بیمارستان و دانشکده مصوب در سال ۹۳ توسط ستاره تاجداری، مسئول امور بالینی دانشکده ارائه شد.
تاجداری با اشاره به آغاز همکاری مشترک بیمارستان و دانشکده در نیمسال اول و دوم ۹4-۹۳ گفت: در اولین نیمسال سه آیتم کارورزی و کارآموزی با ۳۹ دانشجو شروع شد و کارگاه های مشترک و کلاس های تئوری کارشناسی ارشد رشته مراقبت ویژه بزرگسالان به صورت مشترک برگزار شد.
تاجداری از ورود ۱۲۰ دانشجوی کارشناسی پرستاری دوره ۵۱ به مرحله کارورزی در نیمسال اول ۹۴-۹۵ سخن گفت: در این نیمسال به دلیل این که شرایط آموزش بالینی در بیمارستان شریعتی مهیا نبود کارآموزی دانشجویان به بیمارستان ولیعصر منتقل شد.
مسئول امور بالینی دانشکده براساس الگوی SWOT به ارائه تحلیل از اجرای شیونامه همکاری پرداخت و نقاط قوت این پروژه را ورود همکاران آموزش بالینی در آموزش دانشجویان، امکان شناسایی و ارتقا پرستاران بالینی، افزایش حس اعتماد به نفس در همکاران بالینی، جبران بخشی از کمبود نیروی انسانی در بیمارستان با اجرای پروژه براساس آیین نامه کار دانشجویی ابلاغی وزارت بهداشت و کاهش هزینه های بیمارستان و استفاده از توانمندی های دانشکده برای بیمارستان شریعتی و تجربه محیط بالینی به صورت نیمه مستقل توسط دانشجو در کنار پرستاران مجرب در مرکز تخصصی و فوق تخصصی جهت یادگیری موثر در حین تجربه علمی دنیای واقعی، استفاده از توانمندی های بیمارستان در ارتقا آموزش دانشجویان، دریافت حق الزحمه توسط دانشجو حین برنامه آموزشی و رعایت قوانین و مقررات حرفه ای برای دانشکده پرستاری و مامایی عنوان کرد.
در این جلسه نقاط ضعف شیوه نامه اینگونه بیان شد: وجود مقاومت از سوی برخی از همکاران در دانشکده و دانشجویان به دلایل مختلف،‌ نگرانی های دانشجو به دلایل مختلف،‌ عدم آماده سازی مناسب همکاران بیمارستان برای اجرای پروژه (فقدان انگیزه، پرکاری)، نگاه بیمارستان به دانشجو برای رفع کمبود پرسنل، کمبود امکانات رفاهی (رختکن، استراحتگاه و کتابخانه) برای اساتید و دانشجویان.
تاجداری تعامل مناسب بین افراد مختلف در دانشکده و بیمارستان و ارائه نظرات و پیشنهادات، برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی برای همکاران آموزشی بالینی در دانشکده و بیمارستان، گامی مثبت در تقلیل شکاف تئوری و بالین و ارتقائ آموزش، شناسایی و معرفی پرستاران و دانشجویان توانمند را نیز از جمله فرصت های این پروژه دانست.
مسئول امور بالینی دانشکده تهدیدهای این شیوه نامه را احتمال عدم برآورده شدن اهداف غائی و وجود مقاومت در برابر تغییر تعریف کرد.
دکتر دهقان نیری،‌ معاون آموزشی دانشکده نیز از نامناسب بودن پاویون دانشجویان پسر، تداخل کاری دانشجو با شیفت خواب دانشجویان با پرسنل بیمارستان، انجام کارهای سطحی و رده پایین بیماران توسط دانشجویان سخن گفت.
دکتر محمد علی چراغی، رئیس دانشکده بر عدم موفقیت این شیوه نامه در حوزه پژوهشی، بسترسازی برای استقرار روندهای بهینگی عمل در پرستاری بالین با تعامل اثربخش پرستاری بالین و دانشکده و نیاز به اختصاص دفتر و یا پاویونی برای دانشکده پرستاری و مامایی تاکید کرد.
دکترسهراب پور معاون آموزشی بیمارستان در خصوص اختصاص پاویون به دانشجویان پرستاری با اشاره به کمبودهای فضای فیزیکی و امکانات بیمارستان در شرایط جدید اجرای کامل شیونامه را نیازمند بررسی دوباره دانست: در مورد پاویون ها در سال تحصیلی ای که هستیم بیمارستان ۴۲۱ رزیدنت دارد. این در حالی است که اینجا آمادگی پذیرایی آموزشی از ۱۲۵ رزیدنت را دارد.
مریم سعیدی،‌ مدیر پرستاری بیمارستان در پاسخ به مشکلات موجود برای پاویون دانشجویان، اولویت اول کار بیمارستان را بیمار دانست و در عین حال بخش نامه ها و دستور العمل های ابلاغی از وزارت خانه در قالب تحول نظام سلامت، طرح هتلینگ و بحث اعتباربخشی را در اولویت دانست.
در پایان ادامه پروژه همکاری مشترک دانشکده با بیمارستان شریعتی منوط به بررسی همه جانبه اجرای پروژه همکاری مشترک شد./ق

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *