محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

برگزاری کارگاه کاربرد تحقیقاتی طب ایرانی در مامائی

کارگاه کاربرد تحقیقاتی طب ایرانی در مامائی روز سه شنبه 28 آبان ماه توسط معاونت پژوهشی دانشکده و با همکاری مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس 

در کارگاه کاربرد تحقیقاتی طب ایرانی در مامائی که روز سه شنبه 28 آبان ماه توسط معاونت پژوهشی دانشکده  و با همکاری مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی دانشگاه برگزار شد؛ دکتر فاطمه واثق رحیم پرور، معاون پژوهشی دانشکده برگزاری این کارگاه را گامی مثبت در راستای افزایش همکاری های پژوهشی بین دانشکده پرستاری مامایی و طب ایرانی دانست.
وی گفت: یافته های طب سنتی ایرانی بر اساس متون، می توانند با استفاده از پژوهش و انجام مطالعات کارآزمایی بالینی، در جوامع علمی دارای مقبولیت بیشتری باشند.
وی در ادامه به نقش مثبت متخصصین طب سنتی ایرانی در استفاده صحیح از فرآورده های طب سنتی موجود در بازار تاکید و اظهار امیدواری کرد که اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده با همکاری اعضای هیات علمی دانشکده طب ایرانی بتوانند پروژه های مشترکی را تعریف و اجرا نمایند.
در این کارگاه، مبانی طب فراگیر، طب فراگیر در مامایی، پژوهش درحوزه مامایی در طب فراگیر و داروهای گیاهی موثر در حیطه مامایی و بیمای های زنان، توسط اساتید برجسته طب ایرانی مطرح شد.
دکتر حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه تاریخچه طب مکمل و تلفیقی در دنیا و اصول و مبانی طب ایرانی پرداخت و رئیس مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فراورده های طبیعی نیز بر اساس کتاب هدایت المتعلمین فی الطب پزشکی را حفظ تندرستی انسان و وظیفه جامعه پزشکی را حفظ سلامتی و نه درمان دانست.  
دکتر ملیحه تبرایی متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در خصوص دیدگاه و رویکرد طب ایرانی در مورد مامایی سخن گفت و تدبیررا به معنای دخل و تصرف در شش امر ضروری هوا، خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، احتباس و استفراغ، اعراض نفسانی (حالات روحی روانی) انسان دانست.
وی همچنین در مورد بایدها و نبایدهای غذایی در دوران بارداری و بعد از زایمان، علل دشواری های زایمان و برخورد با آن مطالبی را ارائه کرد.
دکتر مژگان تن ساز متخصص طب سنتی ایران و عضو هیأت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در مورد تحقیقات در حیطه بیماری های زنان و مامایی در طب ایرانی؛ مراحل انجام طرح بررسی مداخلات طب سنتی و گیاهان دارویی منتخب از منابع طب سنتی ایرانی در بیماری زنان و پژوهش های انجام شده در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را مطرح کرد. 
دکتر روجا رحیمی متخصص داروسازی سنتی و عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص داروهای گیاهی سنتی و موجود در بازار در حیطه زنان و مامایی و ملاحظات مصرف آنها مطالبی را ارائه داد.
وی داروهای موجود برای یائسگی، PMS، خونریزی غیرطبیعی رحمی، آمنوره و اولیگومنوره، خشکی واژن، افزایش میل جنسی، عفونت های واژن، تهوع و استفراغ دوران بارداری و فراورده های شیرافزا را معرفی کرد.

عکس و خبر: شیما سادات عطری 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری