محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

تاکید بر لزوم هماهنگی مسئولان دانشکده ها در جلسه ارزیابی آمادگی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران در برابر حوادث و بلایا

جلسه ارزیابی آمادگی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران در برابر حوادث و بلایا 26 دی ماه با حضور رئیس اداره مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه و دبیران کارگروه های مختلف دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ در ابتدای جلسه دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی هفته پرستار را به همکارانش در دانشکده و در دانشگاه تبریک گفت.
وی با اشاره به آمار بروز حوادث و بلایا در کشور و موقعیت جغرافیایی دانشکده و واقع شدن آن در منطقه شش تهران گفت: منطقه شش منطقه مرکزی تهران است و ما به لحاظ موقعیت استراتژیک و جغرافیایی که داریم باید فعال تر از این باشیم. متاسفانه گاهی فکر می کنیم حادثه برای ما نیست؛ اما حادثه ممکن است هر زمانی روی دهد.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تصریح کرد: دانشکده پرستاری و مامایی به خوبی در این عرصه وارد شده؛ درس پدافند غیرعامل در کریکولوم درسی ما قرار گرفته است. کمیته بحران در دانشکده شکل گرفته و مسیر خروج اضطراری سالن ها، کپسول های آتش نشانی و تعیین محل های تجمع ایمن مشخص شده اند. کارگاه های آموزشی و مانورهای زیادی در دانشکده صورت گرفته است؛ اما این ورود  کفایت نمی کند. نباید دلمان را خوش کنیم که چارت حوادث و بلایا را داریم؛ ما اقدامات پیشگیرانه مان را جدی نمی گیریم؛ ساختمان های اداری و آموزشی دانشکده نیاز به مقاوم سازی دارد.
دکتر نیکبخت نصرآبادی بر اهمیت همکاری بین بخشی بین واحدهای دانشگاه تاکید کرد و از نقش سازنده دانشگاه در این حوزه سخن گفت: مسئولیت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران فراتر از این است که هر دانشکده ای نقش خودش را به تنهایی ایفا کند. انتظاری که مردم از دانشگاه در حوزه پدافند غیرعامل دارند بسیار زیاد است؛ واقعیت این است که ما به اندازه انتظاری که از ما می رود ممکن است آمادگی نداشته باشیم.
دکتر ذنوبی، رئیس اداره مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه در تعریف پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیرعامل مجموعه اقدامات غیرمسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، تسهیل مدیریت بحران، ارتقاء پایداری ملی در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی می شود.
وی هدف دانشگاه علوم پزشکی تهران از پدافند غیرعامل را ارتقا آمادگی منابع انسانی، تجهیزات و فضاها، ایمنی صحنه جهت پاسخ موثر، به موقع و هماهنگ در کلیه واحدهای تابعه دانشگاه نسبت به تهدیدات براساس ارزیابی خطر و طبق تخصص ها و کارکردهای هر کارگروه عنوان کرد.
دکتر ذنوبی همچنین به توضیح تهدیدات در پدافند غیرعامل، انواع پدافندها، تقسیم بندی اماکن و تاسیسات در پدافند غیرعامل به اماکن حیاتی، حساس و مهم، اصول پدافند غیرعامل، پوشش و پراکندگی مراکز بیمارستانی، محورهای اساسی پدافند غیرعامل و ... پرداخت.
دکتر ذنوبی در ادامه ساختار کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه را شرح داد و کارگروه های 9 گانه فنی و پشتیبانی، کارگروه اطلاع رسانی و آرامش بخشی، کارگروه امداد، نجات و فوریت ها، کارگروه آمار و فناوری اطلاعات، کارگروه آموزش و پژوهش، کارگروه اجتماعی، کارگروه غذا و دارو، کارگروه بهداشت، کارگروه درمان را برشمرد.
رئیس اداره مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه؛ نقش دانشگاه را هماهنگ کننده و ایجاد کننده زیرساخت ها عنوان کرد و از همه مسئولین خواست تا برای ایجاد زیرساخت های همیشگی و مداوم همکاری نمایند.
وی همچنین از پیشتازی دانشکده پرستاری و مامایی در حوزه مدیریت خطر و بلایا سخن گفت: دانشکده پرستاری و مامایی از سنوات گذشته به خاطر فعالیت در رشته مدیریت خطر و بلایا در مقایسه با سایر دانشکده ها در این زمینه پیشتاز بود.
در ادامه این کارگاه دکتر عباسی دولت آبادی، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی به توضیح ساختار کمیته بحران دانشکده و توصیح اقدامات انجام شده پرداخت.
خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری