محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

جلسه اختصاصی دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه با هیأت رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی

جلسه اختصاصی دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه با هیات رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی با حضور مدیر دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه برگزار شد.

گالری عکس

در جلسه اختصاصی دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه و دانشکده که روز شنبه 28 فروردین ماه با حضور دکتر منظم، مدیر دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه، دکتر شاهنده و خرامان برگزار شد؛ اهداف، فعالیت ها و طرح های مرتبط با صنعت تشریح شد.
 
مهد سالمند و ایستگاه سلامت؛ ارائه خدمات پرستاری به جامعه
دکتر محمدعلی چراغی، رئیس دانشکده ارتباط با صنعت و جامعه بر اساس پیلار رشته را راهکاری ویژه و مفید برای جامعه دانست و با اشاره به آموزش به عنوان اولین پیلار در پرستاری و مامایی گفت: لازمه ارتباط با صنعت و جامعه این است که دانشکده در گام اول سازمان هایی که وابسته تر هستند را شناسایی کرده و اطلاعات دانشی و عملی به آنها ارائه دهد.  
او وجود دفتر آموزش های مداوم پرستاری و مامایی را یکی از امکان های ارائه خدمت به جامعه در دانشکده پرستاری و مامایی دانست.
دکتر چراغی همچنین ارائه مراقبت در منزل در ارتباط با بحث پرستاری سالمندی را نیز مثالی برای ارائه خدمات پرستاری در جامعه عنوان کرد.
وی با اشاره به حوزه پژوهشی به عنوان دومین پیلار رشته؛ موفق بودن دانشکده در بحث تبادل دانش KTE را نیازمند حمایت های بالادستی از دانشکده دانست.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی با یادآوری از موفقیت دانشکده در کسب جایزه دو ستاره تعالی سازمانی در کشور به عنوان تجلی پیلار سوم به عنوان مدیریت گفت: ما در ایده خیلی چشم انداز بلندی داریم اما متاسفانه چندان در عمل زیاد اتفاقی نمی افتد.
وی با نام بردن از سه حوزه پیشگیری، درمان و توانبخشی در پیلار چهارم پرستاری و مامایی از ایده دانشکده برای راه اندازی ایستگاه سلامت توسط دپارتمان بهداشت جامعه و سالمندی در حوزه پیشگیری خبر داد و گفت: ایستگاه سلامت می تواند در قالب مرکز مشاوره و خدمات بهداشتی درمانی پرستاری و مامایی تعریف شود.
دکتر چراغی راه اندازی مهد سالمند را هم یکی دیگر از ایده های قابل اجرای دانشکده در حوزه ارائه خدمات به جامعه عنوان کرد.
دکتر زیبا تقی زاده، معاون پژوهشی دانشکده در این جلسه ضمن معرفی اجمالی دانشکده، تبیین اولویت های پژوهشی، تبیین لاین تحقیقاتی، تعیین رابط دفتر ارتباط با صنعت و تببین توانمندیهای دانشکده در ارتباط با صنعت را از جمله اقدامات انجام شده در خصوص استراتژی KTE در دانشکده قلمداد کرد.

دکتر منظم: آموزش پرستاری و مامایی باید افق بسیار بالاتر و جایگاه حرفه ای تری را دنبال کند
دکتر منظم، مدیر دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه با اشاره بر عملکرد دانشکده پرستاری و مامایی تصریح کرد: آموزش پرستاری و مامایی باید افق بسیار بالاتر و جایگاه حرفه ای تری را دنبال کنند.
وی در توضیح اهمیت بحث ارتباط با صنعت ضمن نقل بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر "آروزی من این است که بین دانشگاه و صنعت ارتباط برقرار شود" خاطر نشان کرد: این عبارت همیشه در ذهن من است و عین یک زنگ صدا می کند. واقعیت این است که فارغ از آرزو، چاره دیگری هم وجود ندارد. برای این که پیش برویم و در حوزه دانش ثابت شویم چاره ای دیگری نیست جز این که با صنعت ارتباط داشته باشیم.
مدیر دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه اظهار داشت: در دانشگاه های نسل اول فقط آموزش مورد تاکید بود. در دانشگاه نسل دوم هزینه کردیم و دانش تولیدکردیم. طبیعتا منابع مالی بی پایان نیست و اگر قرار است دانش تولید کنیم و فقط هزینه داشته باشیم این روند ادامه پیدا نخواهد کرد. اگر قرار است دانش تولید کنیم باید بتوانیم از دانشی که تولید کردیم پول در بیاوریم؛ و این مسئله دانشگاه نسل سوم ما را رقم خواهد زد.
وی ادامه داد: ما در دانشگاه نسل دوم موفق بودیم و داریم به سمت دانشگاه نسل سوم می رویم. در حوزه تولید مقاله، تحقیقات بنیادین و گسترش مرزهای دانش بسیار موفق بودیم و در حوزه سلامت هم بسیار خوب هستیم. اما اگر فقط به این قانع باشیم روزی خواهد رسید که پشیمان می شویم و دیگر نمی توانیم برگردیم. باید به سمت صنعت برویم و بتوانیم از دانشی که تولید کردیم منابع مالی مان را تامین کنیم تا بتواند تضمین کننده منابع برای تحقیقات بیشتر باشد.
وی با اشاره به تعداد بالای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی ندانند که بعد از فارغ التحصیلی قرار است چه کاری کنندو جایگاهشان کجاست؛ فاجعه است. دانشجویان تحصیلات تکمیلی نباید فقط برای خودشان دنبال شغل باشند، بلکه باید بتوانند برای چند نفر دیگر هم شغل درست کنند. این که دانش آموخته دکتری بعد از فارغ التحصیلی تازه به دنبال کار بگردد که کجا وی را استخدام می کنند؛ یک فاجعه است. من اگر دانشجویی تربیت می کنم باید با بتواند برای خودش جایگاهی پیدا کند. اینها افق دوری است که کشور به سمت آن رفته است.
دکتر منظم با اشاره به تغییرات زیادی که دراین سال ها در دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ایجاد شده است گفت: دو سال قبل که دفتر را تحویل گرفتیم شاید به این شکل نبود. آنچه الان هست در حوزه فناوری دچار بازتعریف شده و ما در چهار حوزه در دانشگاه در ذیل معاونت تحقیقات وفناوری ارائه خدمت می کنیم.
وی از وجود سه حوزه در مجموعه دفتر ارتباط با صنعت با عناوین ارتباط با صنعت، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان و حوزه تجاری سازی خبر داد واز ارائه خدمت در سه بخش ارائه تسهیلات،  حمایت از طرح های فناورانه و توانمندسازی درحوزه تجاری سازی نام برد.  
در این نشست همچنین دکتر شاهنده مسئول دفتر ارتباط با صنعت و خرامان کارشناس مرکز رشد و شرکت های دانش بنیان به ارائه توضیحاتی در خصوص این دو مرکز پرداختند./ق

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *