محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

دکتر چراغی: دانشجوی دکتری باید مربی کارآمد و مرجع دانشجوی کارشناسی و ارشد باشد

مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید دوره دکتری پرستاری و بهداشت باروری 25 بهمن ماه مصادف با میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار برگزار شد.

گالری عکس 
گالری عکس 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، در مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید دوره دکتری پرستاری و بهداشت باروری که روز یکشنبه مصادف با ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار برگزار شد؛ دکتر ناهید دهقان نیری، معاون آموزشی دانشکده ضمن تبریک این عید سعید و بزرگداشت مقام پرستار ورود دانشجویان به دوره دکتری در بهترین دانشکده پرستاری و مامایی کشور را تبریک گفت.
معاون آموزشی دانشکده حداکثر ترم پیش بینی شده برای دوره دکتری را 9 ترم عنوان کرد و ضمن توضیح مقررات آموزشی دوره دکتری از دانشجویان خواست تا با برنامه ریزی درست مقطع را در مدت مصوب به پایان برسانند.
دکتر دهقان نیری بر مطالعه آئین اخلاق پرستاری در ایران و کدهای اخلاقی حرفه مامایی تاکید کرد.

دانشجویان دکتری؛ مرجع دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد
دکتر محمد علی چراغی، رئیس دانشکده نیز ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت زینب (س) و روز پرستار، ورود دانشجویان به دانشکده پرستاری و مامایی تهران به عنوان نماد آموزش پرستاری و مامایی و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماد آموزش علوم پزشکی کشور را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که به حقیقت پرستاری عمل کرده و در جهت تبلور حقیقت پرستاری گام برداشته شود.  
وی با بیان تاریخچه دانشکده پرستاری و مامایی گفت: شما وارد دانشکده ای شدید که در پرستاری و مامایی برند است. این دانشکده اساتید خوبی داشته و دارد و همه آنها زحمت کشیدند تا دانشکده الان در این موقعیت باقی مانده است. دانش آموختگانش نیز الان در سراسر کشور و در دانشکده های پرستاری و مامایی در نقش پرستار و ماما چه در کسوت مدیریت و چه در کسوت هیات علمی تاثیرگذار هستند.  
رئیس دانشکده همچنین با استناد به چشم انداز ترسیم شده برای دانشکده در سال 1404 در سند راهبردی دانشکده اظهار داشت: ما قصد داریم در سال ۱۴۰۴ در منطقه رتبه اول باشیم؛ شما هم به عنوان دانشجویان دکتری این دانشکده باید از خودتان بپرسید که سهم شما در این مسئله چیست؟ سهم شما بسیار روشن است؛ سهم شما در ارکان پرستاری است.
وی با استناد به رکن آموزش به عنوان یکی از چهار پیلار رشته پرستاری و مامایی؛ از دانشجویان خواست تا در جشنواره ابن سینای دانشجویی حضور پیدا کرده و دارای رتبه شوند.
دکتر چراغی افزود: دوست داریم دانشجویان ما در حیطه آموزش به عنوان یک مربی کارآمد جلوه گر شده و مرجع دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد باشند.
وی همچنین از دانشجویان دکتری خواست تا برای آموزش در سطح ملی و منطقه ای در قالب آموزش مداوم ضمن خدمت اعلام آمادگی کنند.
دکتر چراغی با تاسی به پژوهش به عنوان رکن دیگری از ارکان رشته خاطر نشان کرد: انتظار داریم که کتاب سال دانشجویی، پژوهشگر جوان و پایان نامه برتر دانشجویی از میان دانشجویان ما باشد.
وی در بعد حرفه ای از مجموع 4 رکن رشته به شیوه نامه تعهد حرفه ای فراگیران در دانشکده پرستاری و مامایی اشاره کرد و گفت: در بعد حرفه ای منشور اخلاقی دانشکده را بخوانید و مسئولین دانشکده را بر اساس آن رصد کنید.  
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی همچنین از دانشجویان خواست تا شعار سال پرستاری و مامایی و نحوه اجرای آن را دنبال کنند: شعار سال 2016 پرستاری "پرستاران، نیرویی برای تغییر: ارتقای تاب آوری نظام های سلامت" است و انتظار می رود که دانشجوی دکتری پرستاری در تحقق این شعار پیشگام باشد.

یک دقیقه تاخیر در پرستاری و مامایی مساوی است با جنایت
وی الفبای عقلانیت را احترام به زمان عنوان کرد و در تاکید بر اهمیت نقش زمان در پرستاری و مامایی گفت: فلسفه زمان را مطالعه کنید. این فلسفه برای پرستاری و مامایی بسیار مهم است. پرستاری و مامایی نه تاخیر دارد و نه تعجیل. در نظام سلامت و به طور خاص در پرستاری و مامایی، یک دقیقه تاخیر مساوی است با جنایت؛ و تاخیر چه از طرف دانشجو و چه از طرف مربی، تمرین جنایت است. یک دقیقه تاخیر در احیای یک بیمار می تواند جان وی را به خطر بیندازد. یک دقیقه تاخیر در گرفتن بچه از کانال زایمان نیز فاجعه می آفریند.

حق همواره با دانشجوست
دکتر چراغی در ادامه با اشاره به شعار سال دانشکده با عنوان "تعهد حرفه ای، استعلای آموزش بالینی و پژوهش در پرستاری و مامایی" گفت: ما علاوه بر شعار سال که مسیر حرکتی مان را نشان می دهد، به یک شعار آرمانی در دانشکده معتقد هستیم؛ "طهارت در پندار، لطافت در گفتار و ظرافت اخلاق مدار دانایی محور در رفتار". دانایی محوری با پژوهش و با حرف حساب زدن است.
رئیس دانشکده تصریح کرد: حق، همواره با دانشجوست. شما همواره می توانید تعالی را از ما مطالبه کنید. ما همواره وظیفه داریم برای استعلای شما هر کاری از دستمان برمی آید انجام دهیم. شما حق دارید بدانید در چه جایی من نمی توانم کاری برایتان انجام دهم. شما در جایی که جلوی استعلایتان گرفته می شود حق اعتراض دارید. این بر مبنای این گزاره است که انسان به علاوه هر چه بیشتر عقلانیت به علاوه هر چه بیشتر معنویت. شما باید این نقش را برای بچه های کارشناسی و کارشناسی ارشد بازی کنید.
وی از دانشجویان دوره دکتری خواست تا بچه های کارشناسی و کارشناسی ارشد را رها نکنند: متفاوت باشید و متفاوت بودن این است که تنها به وظیفه معمول خود عمل نکنید. در پایان ترم از خودتان سئوال کنید که برای دانشکده چه کاری کرده اید؟
رئیس دانشکده برنامه چهارساله دانشکده را معیار عملکرد دانشکده قلمداد کرد: از شما انتظار دارم که برنامه ۴ ساله دانشکده را مطالعه و جایگاه خودتان را در آن پیدا کنید. ‌منشور اخلاقی، برنامه گروه های آموزشی و اولویت های پژوهشی دانشکده را حتما مطالعه کنید.  همواره تدبیرگر باشید، نقد منطقی کنید و ارائه راهکار دهید.

حجت الاسلام و المسلمین شیرعلی پور: دوره دکتری دوره یادگیری همراه با عمل است
حجت الاسلام و المسلمین شیرعلی پور، رابط نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه در دانشکده ضمن تبریک پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و ولادت حضرت زینب (س)؛ اظهار داشت: بین دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دانشجوی دکتری تفاوت زیادی وجود دارد. دراین دوره نوع نگرش نسبت به علم آموزی بسیار متفاوت است. باید دید شما نسبت به علم و علم آموزی چیز دیگری باشد. اگر تا به الان یادگیری را فقط برای یادگیری داشتید، الان باید یادگیری را همراه با عمل داشته باشید.
وی با اشاره به نام گذاری روز ولادت حضرت زینب (س) به نام روز پرستار گفت: حضرت زینب (س) را عقیله بنی هاشم و یا عاقله ای که معلم ندارد، خطاب می کنند. حضرت در زمانی که امام معصوم نمی توانستند کاری انجام دهد، بار امامت را به دوش کشیدند و تعلیماتی را که از پدر بزرگوارش و حضرت زهرا (س) آموخته بودند و منشا خدایی داشت به مرحله عمل آورد.
حجت الاسلام و المسلمین شیرعلی پور افزود: ما هم باید علم آموزی مان را در عمل نشان دهیم. علم اگر بدون تذهیب وادب باشد؛ هیچ فایده ای ندارد. همانطور که خودمان را عالم می دانیم باید خودمان را مقید به اخلاق کنیم. در غیر این صورت به عالمی بدل می شویم که علمش به ضررش است.
وی با بیان روایت از امام صادق (ع) از تقسیم طالب علم به سه قسمت سخن گفت: عده ای علم را می آموزند برای این که از آن استفاده کنند، یک عده می خواهند بین مردم فخرفروشی کنند و یک سری علم را به خاطر خرد ورزی می آموزند. کسی که علم را فقط برای خردورزی می آموزد، خداوند پایه های وجودی اش را محکم می کند. یعنی اینقدر برای این علم نفع ایجاد می کند تا سال های بعد از مرگش هم وجودش پر برکت باشد.
وی افزود: اگر بعد از مرگ آموزش هایمان ادامه داشته باشد؛ می شود منفعت علم. اگر تا الان فکر می کردیم باید فقط یادگیری داشته باشیم؛ دراین مقطع باید شروع کنیم.
 
مژده معاون بین الملل دانشکده در خصوص تسهیلات سفر خارج از کشور برای دانشجویان
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، معاون بین الملل دانشکده نیز ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی، ولادت حضرت زینب (س)، روز پرستار و خیر مقدم به دانشجویان از مصوبه جدید بین الملل دانشگاه در خصوص تسهیلات سفر خارج از کشور برای دانشجویان خبر داد: قبلا دانشجویان می توانستند یک بار در کل دوره از تسهیلات سفر خارج از کشور استفاده کنند. اما معاونت بین الملل روز گذشته اعلام کرد که همه دانشجویان در همه مقاطع می توانند یک بار در سال از تسهیلات معاونت بین الملل استفاده کنند.
وی شرط استفاده از این تسهیلات را تحقیقاتی بودن، مرتبط بودن با گروه آموزشی و لاین تحقیقاتی دانشجویان عنوان کرد.
معاون بین الملل همچنین از برگزاری همایش آنلاین با دانشگاه UBC کانادا درخصوص یک روش جدید تحقیق کیفی توسط پروفسور سالی تورن در 10 اسفند ماه خبر داد و از دانشجویان دعوت کرد تا در این جلسه حضور داشته باشند.
دکتر نیکبخت همچنین از دانشجویان خواست تا در کلاس های آموزش مهارت زبان شرکت کرده و از طریق سایت مشترک خبرنامه های ICN و WHO  شوند.

دانشگاه های نسل سوم؛ پژوهش به سمت فناوری
دکتر زیبا تقی زاده، معاون پژوهشی دانشکده نیز ضمن تبریک ایام و موفقیت دانشجویان در ورود به دوره دکتری گفت: دانشگاه های نسل سوم، دانشگاه هایی هستند که پژوهش آنها به سمت فناوری می رود. یعنی پژوهش، فقط برای پژوهش نیست. دیگر لازم نیست که دانشجوی ما برای دفاع فقط دو تا مقاله داشته باشد؛ رساله دانشجو می تواند محصول داشته باشد.
وی افزود: ما برای این که این مسیر تسهیل شود، با کمک اعضای شورای پژوهشی اولویت های پژوهشی را تدوین کرده ایم. می توانید با استفاده از آنها کاری کنید تا پایان نامه تان در راستای اولویت های پژوهشی دانشکده باشد. فکر کنید می توانید پایان نامه محصول محور داشته باشید؟ فکر کنید می توانید پایان نامه تان را در ارتباط با صنعت طراحی کنید؟ در این صورت تمام هزینه های پایان نامه شما برای این که در حیطه خودتان پروژه ای را تدوین کنید؛ در ارتباط با صنعت تامین می شود.
معاون پژوهشی دانشکده از وجود بانک کتاب های الکترونیک و بانک پرسشنامه در دانشکده خبر داد و گفت:  پرسشنامه های پایان نامه های ده سال اخیر دانشکده با روش های تعیین اعتبار، پایایی و ... به شکل یک بانک در آمده و در نرم افزار آذرسا وجود دارد.  
دکتر تقی زاده افزود: قبلا مهم بود که شما چند مقاله دارید اما الان تمرکز دانشگاه روی H index است یعنی باید تمرکزتان روی این باشد که استناد به مقالات شما بالا رود. برای این کار ما مقالات اعضای هیات علمی دانشکده مان را به صورت طبقه بندی موضوعی در سایت معاونت پژوهشی قرار دادیم.
وی از دانشجویان خواست تا برای تدوین مقاله هایشان به این سایت مراجعه و از مقالاتی که اساتید دانشکده کار کرده اند و با کار آنها مرتبط است استفاده کنند.

تاکید بر حضور فعال دانشجویان دکتری در برنامه های دانشگاه  
فاطمه رحیمی کیان، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده نیز تقارن مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید با ولادت حضرت زینب (س) را به فال نیک گرفته و شادباش گفت.
وی با اشاره به جشنواره دانشجویی ابن سینا، کنگره دکتر یلدا و جشن دانش آموختگان دانشگاه خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه چند رویداد مهم داریم که دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نقش به سزایی در آن دارند و انتظار داریم که دانشجویان تحصیلات تکمیلی در آن حضور فعال داشته باشند.  
معاون دانشجویی و فرهنگی همچنین بر اهمیت تعهد حرفه ای در دانشکده تاکید کرد.
عباس هوشمند بهابادی، معاون اداری و مالی دانشکده نیز ضمن تبریک روز پرستار و پذیرفته شدن دانشجویان در مقطع دکتری؛ برنامه های دانشکده را نیازمند پشتیبانی اداری و مالی دانست.
وی از دانشجویان خواست تا با توجه به حضور، تجارب و آموخته هایی که در فضاهای متفاوت آموزشی و حرفه ای داشته اند؛ با ارائه پیشنهادات و انتقادات دانشکده را در ارتقای عملکرد و بهتر شدن یاری کنند. 
در این مراسم مدیران گروه های آموزشی به معرفی، توضیح فعالیت ها و ساختار هیات علمی و آموزشی گروه مربوطه پرداختند./ق

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

 

شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری