محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

دیدار نوروزی مدیر کل دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت با هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی

احمد نجاتیان، تعیین شاخص های ملی کیفیت مراقبت پرستاری، توسعه مراکز پرستاری در منزل و صلاحیت حرفه ای پرستاران را از اولویت های معاونت پرستاری در سال 95 دانست.

گالری عکس 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ احمد نجاتیان، مدیر كل دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت و همراهانش یکشنبه 15 فروردین ماه با حضور در دانشکده پرستاری و مامایی تهران با هیات رئیسه و مدیران گروه های آموزشی دانشکده دیدار کرد.
نجاتیان ضمن تبریک سال جدید و تشکر از حضور مدیران گروه های آموزشی در این دیدار گفت: سالی که گذشت می تواند شروع خوبی برای امسال ما باشد. همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند تا به حال دستورالعمل و بخش نامه ها ارائه شده اند و  امسال سال اقدام و عمل است.
نجاتیان از تمرکز معاونت پرستاری بر اهداف کیفی و جای گیری آن ها در برنامه عملیاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عنوان مهم ترین فعالیت معاونت پرستاری وزارت بهداشت یاد کرد.
وی افزود: خوشبختانه امسال طبق برنامه ریزی که با اساتید و صاحب نظران داشتیم دو بحث عمده دسترسی مردم به خدمات پرستاری در سطح جامعه و کیفیت مراقبت ها را هدف گرفته ایم.
نجاتیان تصریح کرد: بار اصلی کارهای معاونت پرستاری هم بر دوش مدیران گروه های آموزشی است. ما در فعالیت هایمان بسیار نیازمند شواهد در بحث کیفیت و بنابراین نیازمند کمک اساتید هستیم.
وی تعیین شاخص های ملی کیفیت مراقبت پرستاری را از جمله اولویت های اصلی این معاونت دانست و گفت: قبلا در دانشگاه علوم پزشکی تهران روی بحث تعیین شاخص ها کار شده بود. ما می خواهیم امسال به 10 الی 12 شاخص ملی برسیم و آنها را به عنوان شاخص های ملی کیفیت خدمات پرستاری در کشور اعلام کنیم. این شاخص ها باید از بحث های ساختاری، فرایندی، برایندی انتخاب شود.
مدیر كل دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از ارائه گزارشی از این دفتر به سازمان بهداشت جهانی در نشست ابوظبی و از ترجمه این دفتر به عنوان پرستاری بهداشت جامعه در عرف بین الملل خبر داد.  
نجاتیان تصریح کرد: در دفتر ارتقا سلامت گام های خوبی برداشته شد که از آن جمله می توان به شروع کار ساماندهی پرستاری سالمندی اشاره کرد که جلسات آن تشکیل و تفاهم های داخل وزارتخانه ای نیز انجام شده است.
وی افزود: در بحث پرستاری سالمندی قرار است در جهت اهداف وزارت بهداشت برای مراقبت از سالمندان شاهد نقش آفرینی پرستاران باشیم زیرا در حال حاضر سالانه حدود 100 پرستار فوق لیسانس سالمندی داریم و به لحاظ همکاران هیئت علمی و افراد دارایPHD  سالمندشناسی بضاعت خوبی داریم که می توان از این پتانسیل به بهترین نحو بهره برد.
نجاتیان گفت: امسال یکی از اهداف ما ساماندهی بحث مراقبت در منزل و توسعه آن است. نسبت به شاخص های جمعیت ما تعداد پرستاری در منزلمان خیلی کم است. تخصصی تر کردن اینها جز برنامه های اولویت دار ماست.
مدیر كل دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت اولین اولویت پرستاری منطقه را رهبری عنوان کرد و گفت: قبل از این که بگویند آموزش ارتقا پیدا کند بحث روی رهبری است. اولین اولویت برنامه استراتژی پرستاری و مامایی منطقه در 2025 که در جلسه سازمان بهداشت جهانی طراحی شد، بحث توانمندی مدیران پرستاری، رهبری و ارتقای جایگاه پرستاری در سیستم های سیاست گزاری کشورها بود.
وی در ادامه ساختار معاونت پرستاری وزارت بهداشت را توضیح داد و از وجود دو دفتر در این معاونت سخن گفت: دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری که از دید من این دفتر در اصل پرستاری بهداشت جامعه است. دفتر توانمندسازی نیروی انسانی نیز دفتر دیگری است که در بحث های بالینی و توانمندسازی بتوانیم فعالیت می کند.
نجاتیان همچنین گفت: قرار است در بهار امسال شورای برنامه ریزی و سیاست گزاری معاونت را احیا کنیم. شورایی که قبلا به عنوان شورای عالی پرستاری وجود داشته و تحت عنوان شورای عالی و سیاست گزاری یکی دو جلسه برگزار و در حال حاضر متوقف شده است. انشالله این شورا را با ترکیب یک سری افراد حقیقی و حقوقی و صاحب نظر ایجاد می کنیم تا سیاست های کلی معاونت پرستاری و چشم انداز را تعیین کند.
نجاتیان ادامه داد: پیش بینی می شود اولین دستور کار این شورا نهایی سازی نقشه راه پرستاری کشور باشد. این نقشه راه در دوره های گذشته پیگیری شده است و پیش نویس آن نیز آماده شده ولی قطعا این نقشه راه با توجه به تحولات و تغییرات رخ داده در نظام سلامت چون طرح تحول نظام سلامت و ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری نیاز به بازنگری دارد.
وی افزود: یکی از دو برنامه ای که در آن خیلی به کمک اعضای هیات علمی و صاحب نظران نیاز داریم بحث تخصصی سازی پرستاری است که مقدماتش هم انجام شده است. پرستار متخصص و پرستار پیشرفته گاهی با هم تداخل پیدا می کنند که البته خوشبختانه سازمان بهداشت جهانی تعریفی برای پرستار متخصص ارائه داده است و باید این را ایرانیزه کرد. نکته مهم این است که افراد کلیدی در وزارت بهداشت به این نتیجه رسیده اند که باید پرستار متخصص داشته باشیم.
وی با تاکید بر نقش پرستاری بهداشت جامعه گفت: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در بحث پایگاه بهداشتی اعلام آمادگی کرده است. الان در پایگاه ها فردی به عنوان مراقب سلامت خانواده گذاشته اند که می تواند به ترتیب اولویت می تواند کاردان بهداشت خانواده،‌ ماما و پرستار باشد. اولویت اول پرستار است؛ اما پرستار در کشور وجود ندارد. 

اعلام آمادگی دانشکده در ورود به پرستاری سالمندی و تخصصی شدن پرستاری
دکتر محمدعلی چراغی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تهران برگزاری دید و بازدید نوروزی با موضوعات کاری را مثمر ثمر و جلوگیری از هدر رفت زمان دانست.
دکتر چراغی با اشاره به شعار سال 95 دانشکده مبنی بر "رهبری تغییر و توسعه اثربخش در برنامه چهارساله دانشکده با هم آوایی گروه های آموزشی" این شعار را الهام گرفته از شعار سال پرستاری دنیا و متمرکز بر اثربخشی دانست.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی همچنین با استعانت از فرمایش مقام معظم رهبری در شعار سال 95 معنای اثربخشی را اقدام و عمل عنوان کرد و خواستار ارائه عملکرد براساس آمار و ارقام شفاف شد.
 وی با اشاره به تمرکز شعار سال پرستاری دنیا بر تغییر و نیروهای اثرگذار در بحث تاب آوری نظام سلامت؛ ورود به حوزه پرستاری سالمندی را کمک به کاهش بار بیمارستانی و اثربخشی قلمداد کرد.
دکتر چراغی با تاکید بر نقش مدیران گروه های آموزشی در تحقق برنامه چهار ساله دانشکده اظهار داشت: برنامه های دوسالانه گروه های آموزشی با برنامه معاونین، برنامه چهارساله دانشکده و برنامه چهارساله دانشگاه هماهنگ است.
وی  همچنین از راه اندازی مهد سالمند به عنوان فیلدی مناسب برای کارآموزی دانشجویان و انجام طرح های پژوهشی سخن گفت و خواستار مشارکت معاونت پرستاری با دانشکده در این طرح شد./ق

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری