محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

موفقیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در افزایش دوبرابری آمار زایمان طبیعی در سال ۹۳

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: كارشناس مسئول مامايي معاونت درمان دانشگاه از افزايش آمار زايمان طبيعي به ۱۶ هزار و ۳۹۹ نفر در سال ۹۳ خبر داد.

به گزارش روابط عمومي دانشكده پرستاري و مامايي؛ شبنم وفائي نژاد، كارشناس مسئول مامايي معاونت درمان دانشگاه يكشنبه ۲۹ شهريور ماه در دومين روز از بازديد گروه مامايي دانشگاه هاولر كردستان عراق از دانشكده پرستاري و مامايي تهران در توضيح سطوح ساختاري و عملكردي ارائه مراقبت هاي مامايي كشور، به سه سطح وزارتي (معاونت درمان وبهداشت)، دانشگاهي (معاونت درمان و بهداشت) و محيطي (ارائه مراقبت مستقيم در بيمارستان ها و مراكز بهداشتي درماني و مراكز خصوصي مراكز مشاوره خدمات مامايي، دفاتر كار مامايي) اشاره كرد.
وي در طرح تحول نظام سلامت كميته ارتقا سلامت مادر و نوزاد را مهم ترين كميته دانست و از كميته هاي ترويج زايمان طبيعي، مرگ و مير مادر، مرگ و مير پري ناتال، مرگ و مير كودكان ۱ تا ۵۹ ماهه، ترويج تغذيه با شير مادر و .. به عنوان كميته هاي زير مجموعه ياد كرد.
اين كارشناس مسئول مامايي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي تهران همچنين تهيه گايد لاين ها و بسته هاي خدمتي، دستور العمل ها و بخش نامه ها را مهم ترين فعاليت در حوزه اجرايي دانست.
وي با اشاره به شاخص مرگ و مير مادر و نوزاد به عنوان شاخص جهاني براي سنجش توسعه يافتگي كشورها، راه اندازي بيمارستان دوست دار مادر و كودك را از جمله مهم ترين اقدامات در كاهش ميزان مرگ و مير مادر و نوزاد قلمداد كرد. 
وفائي نژاد ده اقدام در معرض ديد قرار گرفتن سياست مدون ترويج تغذيه با شير مادر، آموزش كاركنان مرتبط با مادر و نوزاد، آموزش مادران در زمينه مزاياي تغذيه با شير مادر و عوارض تغذيه مصنوعي، قرار دادن نوزاد در آغوش مادر طي نيم تا يك ساعت بعد از تولد و آغاز تغذيه با شير مادر، آموزش دوشيدن و درست نگه داشتن شير به مادراني كه مجبور به جدايي هستند، تغذيه كودك با شير تا ۶ ماهگي، فراهم كردن امكانات براي اقامت مادر در صورت بستري بودن نوزاد در بيمارستان، بچه هر زمان و هر مقداركه دوست دارد بايد شير بخورد، منع ‌استفاده از شيشه شير و پستانك و حمايت از مادر در خانه توسط گروه هاي حامي مشاوره شيردهي را به عنوان الزامات بيمارستان هاي دوستدار مادر و كودك برشمرد.
اين كارشناس مامايي، دانشگاه علوم پزشكي تهران را پايلوت طراحي دستور العمل كشوري برقراري تماس پوست با پوست و شروع تغذيه با شيرمادر در ساعت اول پس از تولد به عنوان اقدام چهارم در بيمارستان هاي دوستدار مادر و كودك دانست و اين فرايند را نيازمند خزيدن نوزاد از روي شكم مادر براي گرفتن سينه و آغاز شيرخواري توصيف كرد.
وي كاهش ميزان سزارين را هدف كلي در طرح تحول نظام سلامت و در ارتقاي شاخص هاي سلامت مادران و نوزادان عنوان كرد و گفت: در طرح تحول نظام سلامت هدف اين بود كه در هر سه ماه ۵/۲ درصد كاهش سزارين داشته باشيم و هدف اختصاصي نيز كاهش ميزان سزارين به ميزان ۱۰ درصد تا پايان سال ۹۳ بود.
وفائي نژاد ترويج زايمان طبيعي را نيازمند بهينه سازي فضاي فيزيكي اتاق هاي زايمان و حفظ حريم خصوصي مادر دانست و گفت:‌ كاهش پرداخت از جيب مردم نيز راه ديگر بود تا مادران به زايمان طبيعي تشويق شوند.
وي ادامه داد: بايد انگيزه تيم زايمان را هم افزايش مي داديم،‌ بنابراين براي ماماها هم تشويق مالي گذاشتيم.  زايمان فيزيولوژيك را تعبيه كرديم و تمام روش هاي غير دارويي براي كاهش درد را هم پيش بيني كرديم.
اين كارشناس معاونت درمان دانشگاه همچنين پرداخت مالي به متخصصين بي هوشي براي همكاري در زايمان بي درد را اقدامي ديگر براي تشويق زايمان طبيعي عنوان كرد.
وفائي نژاد در مقايسه آمار مواليد ۹۲ و ۹۳ از موفقيت دانشگاه علوم پزشكي تهران در افزايش ميزان مواليد از ۲۴ هزار و ۵۹۹ نفر متولد در سال ۹۲ به ۵۰ هزار و ۸۶۴ نفر در سال ۹۳ و افزايش آمار زايمان طبيعي از ۷ هزار و ۳۳۱ نفر در سال ۹۲ به ۱۶ هزار و ۳۹۹ نفر در سال ۹۳ خبر داد./ق
خبرنگار: شيما سادات عطري
عكس: حسين اكبريان

 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری