محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

نشست خاطرات پرستاری در هشت سال جنگ تحمیلی برگزار شد

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: نشست "خاطرات پرستاري در هشت سال جنگ تحميلي" يكشنبه 5 مهرماه توسط انجمن اسلامي دانشكده پرستاري و مامايي و با حضور محمدرضا تفاق، دكتر قديريان، اساتيد و اعضاي هيئت رئيسه دانشكده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشكده پرستاري و مامايي، در اين نشست دكتر عليرضا نيكبخت نصرآبادي، معاون بين الملل دانشكده از حضور پر رنگ تفاق در جنگ تحميلي، كوشش وي در پايه گذاري انجمن پرستاران ايران و نظام پرستاري و مامايي و فعاليتش در دوره رياست دانشكده پرستاري و مامايي سخن گفت.
در ادامه، محمدرضا تفاق به بيان خاطرات و رشادت هاي پرستاران در دفاع مقدس پرداخت و با تاكيد بر مسئوليت دانشجويان پرستاري در شرايط كنوني كشور؛ از دانشجويان خواست تا توجه خود را به زمان حال معطوف كنند.
وي اظهار داشت: " ما به عنوان پرستار بايد در بخش به گونه اي رفتار و كار كنيم كه بيمار هر نيازي داشت و هر كمكي كه خواست از ما بخواهد و هر كاري از دستمان برمي آيد انجام دهيم".
سپس دكتر قديريان در باب تئوري هاي جنگ و تغييرات گفتماني در پرستاري به ايراد سخن پرداخت: فضاي پرستاري قبل از جنگ يك فضاي آكادميك بود و نظم يكي از اركان مهم آن به شمار مي رفت؛ به خصوص در جنوب ايران كه بيشتر انگليسي ها حضور داشتند و با شروع جنگ و كمبود نيروي پرستاري و ورود امدادگران داوطلب يك فضاي بي نظمي وارد فضاي نظم شده و برخورد اين دو گفتمان باعث بوجود آمدن ساختار جديدي مي شود كه نقش ها و مرز ها را كمرنگ كرده و ما به صحنه هايي در اورژانس برخورد مي كنيم كه يك پرستار بيشتر از وظايف و نقش هايش فعاليت كرده و تصميم گيري و حتي برخي وظايف پزشكان را نيز بر عهده مي گيرد."
وي همچنين افزود: افرادي مانند شهيد چمران كه نقش توده نخبه گرا را داشتند، زبان نخبه گرايي را وارد اجتماع كردند و به دنبال آن فضاي پزشكي از فضاي علمي تغيير داده و به انگاره حل مسئله –هر چه كه در توان داريم براي نجات انسانها انجام دهيم-مي رسانند و اين تغيير تفكر حاصل تلاش هاي دكتر چمران در مديريت و ساماندهي بين سپاه، ارتش و ساختار هاي حد واسط و تغيير تفكر پزشكي است.
دكتر قديريان در ادامه تصريح كرد: در جنگ صحنه هايي بوجود مي آيد كه مراقبت به مثابه يك علم باليني نمود پيدا مي كند و يك نگاه سياسي معطوف به پرستاري در اجتماع ايجاد شده و اهميت پيدا مي كند؛ به گونه اي كه مي تواند در سياست گذاري هاي جامعه مداخله كند. تفكر پرستاري به مثابه علم و هنر زيبايي شناسانه هست كه مي تواند ساختار مبتني بر برابري و عدالت اجتماعي بنا كند.
در اين نشست دكتر محمد علي چراغي، رئيس دانشكده نيز ضمن تقدير و تشكر از محمد رضا تفاق و دكتر قديريان براي حضور در برنامه و از انجمن اسلامي دانشجويان براي برگزاري اين برنامه قدرداني كرد.
وي با تركيب نقش پرستاري و دفاع مقدس ياد آور شد كه دانشجويان بايد سه مورد و يا امر مقدس را در زمان حاضر براي خود مشخص كرده و ببينند كه براي رسيدن به اين مقدسات چه راه هايي را بايد طي كرد؟ گاهي براي رسيدن به آن بايد جان داد كه رزمندگان دوران دفاع مقدس، از جان خود مايه گذاشتند.
کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری