محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

مروری بر آموزش پرستاری در امریکا و اثر عوامل محیطی بر بهداشت باروری

نقش ماماها و پرستاران در سخنرانی دکتر آزیتا امیری

دکتر آزیتا امیری استادیار پرستاری دانشگاه Alabama آمریکا 12 خرداد ماه در دانشکده پرستاری و مامایی تهران سخنرانی کرد.

گالری عکس 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ دکتر آزیتا امیری، در سخنرانی ای که روز چهارشنبه 12 خرداد ماه در دانشکده ارائه داد؛ پرستاری را حرفه ای محترم و قابل اعتماد توصیف کرد و گفت: پرستاری در امریکا از احترام زیادی برخوردار است. پرستاران قابل اعتماد جامعه هستند و بنابراین حرف های آنها در جامعه سند می شود. پرستاران نمی توانند به بیماران خود آسیب بزنند و بنابر این در هر حال به بیماران کمک می کنند.

وی علم پزشکی را نیازمند همراهی با تغییرات اجتماعی و سبک زندگی دانست و گفت: باید بدانیم چه تغییراتی در جامعه اتفاق می افتد و خودمان را با این تغییرات همسو کنیم. تغییر بخش اساسی زندگی حرفه ای است. تغییراتی در روند بیماری ها اتفاق می افتد و اگر بخواهیم بدون تغییر بمانیم در مراقبت دچار مشکل می شویم.

این استادیار پرستاری دانشگاه  Alabamaآمریکا افزود: هر بیماری یک فیزیولوژی و ژنتیک خاص خودش را دارد. بعضی از بیماران به برخی از معالجات جواب می دهند و برخی نه. یک پرستار و یا یک پزشک باید بتواند با توجه به مشخصات و سبک زندگی بیمار درمانش را تغییر دهد.
دکتر امیری با تاکید بر لزوم تحقیقات بین رشته ای گفت: هیچ رشته ای به تنهایی نمی تواند کار کند و دانشجویان دکتری باید از رشته های دیگر در رساله هایشان کمک بگیرند.

وی مبتنی بر شواهد بودن و به روز بودن در پزشکی و پرستاری را حائز اهمیت دانست: روزی صد مقاله جدید چاپ می شود و اگر شما به مقاله ای که ده سال پیش در دوران لیسانس خوانده اید اکتفا کنید نمی توانید درمانی با کیفیت بالا ارائه دهید. باید دانش روز را بدانید و دانسته های خود را پیاده کنید.
وی افزود: باید با فرهنگ و سبک زندگی بیمار آشنا بود و براساس نوع مورد مطالعات جدید را بررسی و در بالین پیاده کرد.

دکتر آزیتا امیری به توضیح وضعیت پرستاری و مامایی در امریکا پرداخت و گفت: ما تربیت دانشجویان در مقطع فوق دیپلم پرستاری را همچنان در دانشگاه  Alabamaآمریکا داریم. وقتی دانشجویان فوق دیپلم پرستاری را می گیرند می توانند امتحان بورد را بدهند و لیسانس بگیرند و به عنوان RN محسوب می شوند.

وی از حذف دوره کارشناسی ارشد پرستاری در دانشگاه های امریکا خبر داد و آن را زمینه ای برای رسیدن به DNP قلمداد کرد و در توضیح PhD و DNP گفت: ده سال است که PhD به سیستم ما وارد شده است. دلیلش هم علاوه بر تغییراتی که در امریکا و در سراسر دنیا اتفاق افتاده این است که محقق ها فعالیت زیادی می کنند و هر روزه مقالات جدیدی چاپ می کنند. تمام تاکید بر این است که آنهایی که کارشناسی ارشد خودشان را گرفته اند با گذراندن یک سال دوره در توانایی تفسیر مقالات و اعمال آنها توانمند شوند. این تفسیر می تواند در مراقبت باشد و یا در رهبری.
وی با تاکید بر تفاوت موجود بین PhD  و DNP جایگزینی این دو را نادرست دانست و گفت: دانشجویان به محض اتمام دوره کارشناسی می توانند وارد DNP شوند؛  تعداد PhD های پرستاری در دنیا بسیار کم است اما ارزش آنها بسیار بالاست. چرا که آنها دانشمند محسوب می شوند. باید دانشمند وجود خارجی داشته باشد تا تحقیق کند و تحقیق او را بتواند DNP در بالین اعمال کند. PhDباید باشد تا DNP را آموزش دهد و مقاله بنویسد تا در بالین اعمال شود.

دکتر امیری گفت: دکتری پرستاری از PhD  شروع شد واین کار به این خاطر اتفاق افتاد که بتوانند پرستاری را به عنوان یک دانش بالا بیاورند. چهل سال پیش پرستاری به عنوان یک دانش محسوب نمی شد و آن را هنری می دانستند که انسان ها یاد می گیرند؛ اما الان با تلاش های زیادی که صورت گرفته پرستاری خیلی بالا آمده است و در سطح PhD کارهای تحقیقاتی صورت می گیرد.

وی با اشاره به تفاوت موجود بین مدرک ارائه شده به دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری با دانشجویان پزشکی در قبال گذراندن یک تعداد واحد مشابه اجرای DNP را راهی برای رعایت عدالت عنوان کرد.

دکتر امیری اظهار داشت: بعضی از پرستاران هستند که دوست ندارند وارد پژوهش شوند و ترجیح می دهند در بالین بیماران بمانند اما در عین حال دوست دارند که ارتقا پیدا کنند و دکتری هم بگیرند. این زمینه ای است برای پرستارانی که دوست دارند در بالین کار کنند.

وی استفاده از پرسشنامه های موجود برای انجام تحقیق را هم یکی دیگر از تفاوت  PhD و DNP دانست و خاطر نشان کرد: دانشجویان DNP می توانند از پرسشنامه های موجود برای انجام تحقیقات خود استفاده کنند؛ آنها موارد را روی بیمار خود امتحان می کنند و مواردی را که لازم است به پرسشنامه اضافه می کنند. اما این برای دانشجویان PhD امکان پذیر نیست. دانشجویان DNP باید هزار ساعت بالینی کار کنند تاموفق به دریافت مدرک شوند.
 
اثر عوامل محیطی بر بهداشت باروری: نقش ماماها و پرستاران
وی در بخش دوم سخنرانی اش به نقش پرستاران و ماماها در تاثیر عوامل محیطی بر بهداشت باروری پرداخت.
دکتر امیری گفت: حدود 87 هزار ماده شیمیایی تا به حال توسط EPE ثبت شده است که بیشتر آن هم در 50 سال اخیر تولید شده اند. دانشمندان شیمی خیلی فعال تر از دانشمندان پرستاری هستند. آنها مدام در حال تولید هستند قبل از این که ما آنها را تست کرده باشیم.
وی توضیح داد: بیشترین اثر این مواد روی اسپرم ها هستند. اسپرم ها بسیار حساس هستند و این مواد روی آن تاثیر زیادی دارند؛ حرکتشان را مختل می کنند، تعدادشان را کم می کنند، در سطح سلولی هم ممکن است اختلال ایجاد کنند و رادیکال های آزاد را زیاد کنند. این مواد رشد کودکان را با مشکل روبرو می کند و بچه های کوچک تری ایجاد می شود.
دکتر امیری از رشد نازایی، بلوغ زودرس، بروز برخی از سرطان ها و ... به عنوان نتایج تاثیر گذاری عوامل محیطی بر زنان باردار سخن گفت.
وی در ادامه به شرح مفصل تاثیر مواد شیمیایی بر سلامت جامعه و به طور خاص زنان باردار پرداخت./ق

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری