محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

کارگاه آنفولانزا «چطور از خود و دیگران در برابر آنفولانزا محافظت کنیم» در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد

کارگاه آنفولانزا «چطور از خود و دیگران در برابر آنفولانزا محافظت کنیم» روز شنبه ۱۶ آذرماه با تدریس دکتر اسماعیل محمد نژاد عضو هیات علمی گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی و سوپروایزر کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در دانشکده پرستاری و مامایی تهران برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ دکتر اسماعیل محمدنژاد، عضو هیات علمی گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی و سوپروایزر کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با توضیح تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی؛ آنفولانزا را بیماری نوظهور و نوپدید دانست و گفت: علایم آنفولانزا ناگهانی تر و شدیدتر از علایم سرماخوردگی است و در زمان کوتاه تری هم عود می کند. بدن درد شدید، درد استخوان، عوارض گوارشی، استفراغ، اسهال و بی اشتهایی از دیگر تفاوت های آنفولانزا با سرماخوردگی است.
وی آنفولانزا را دارای 198 نوع و‌تعداد شناسایی شده  در طبیعت را 131 عنوان دانست.
دکتر محمدنژاد ویروس آنفولانزا را در مجموع 4 نوع A، B، C و D عنوان کرد و انواع مطرح آن را نوع های Aو  B دانست که باعث اپیدمیک فصلی در انسان می شود.
وی نوع شایع شده در ایران را H1N1 و H3N2 برشمرد و میزان گستردگی نوع H1N1 را بیشتر دانست.
دکتر محمدنژاد نیاز به بستری شدن افراد مبتلا به آنفولانزا در زمان پاندمیک در بیمارستان را تنها ۵ درصد جامعه دانست و افزایش میزان کشندگی این بیماری را مربوط به بیماری های زمینه ای چون بیماری های قلبی، ریوی، نارسایی های کلیه، بیماران دریافت کننده داروهای سرکوب کننده ایمنی، اطفال، بیماران سالمند و بیماران پیوندی دانست و مراجعه دیرهنگام و خوددرمانی را از مشکلات در روند درمان مبتلایان دانست.
وی کپسول تامی فلو را آخرین خط درمان دانست و افزود: کپسول تامی فلو به عنوان درمان این بیماران برای تمامی بیماران بستری در بیمارستان ها موجود است و برای بیماران سرپایی از اواخر هفته گذشته با نسخه پزشکان فوق تخصص ریه، متخصص اطفال، متخصص عفونی، متخصص داخلی و متخصص طب اورژانس تجویز می شود.
وی ۷۰ درصد انتقال ویروس آنفولانزا را از طریق تماس با محیط و ترشحات دانست و گفت: ۹۰ درصد اصلی ترین و ساده ترین کنترل عفونت بهداشت دست است؛ حتی شستن دست با آب معمولی نیز می تواند تا 50 درصد ویروس را از بین می برد.

خبرنگار: شیما سادات عطری 

عکس: حسین اکبریان 

کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری