محتوای خبری دانشکده پرستاری مامایی

گزارش دکتر پاشایی پور از فعالیت های ستاد هفته سلامت دانشکده پرستاری و مامایی

دبیر ستاد هفته سلامت و مدیر گروه آموزشی بهداشت جامعه و سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی، در گزارشی فعالیت های این ستاد را شرح داد.

گالری عکس (بخش اول)
گالری عکس (بخش دوم)   
گالری عکس (بخش سوم)
گالری عکس (مرکز شکوفا)

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر پاشایی پور دبیر ستاد هفته سلامت و مدیر گروه آموزشی بهداشت جامعه و سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی، با ارائه گزارشی از  فعالیت های ستاد هفته سلامت گفت: هفته سلامت 1396 با شعار «زندگی سالم با نشاط و امید» فرصتی برای تبیین جایگاه واقعی سلامت در جامعه بود. در این راستا دانشکده پرستاری و مامایی علوم پزشکی تهران توانست با استعانت از باری تعالی در راستای اهداف گرامیداشت هفته سلامت کاملا هماهنگ با برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی از اول تا هفتم اردیبهشت ماه برنامه کامل و جامعی را به اتمام برساند.
دبیر ستاد هفته سلامت افزود: ستاد برگزاری هفته سلامت دانشکده امیدوار است که توانسته باشد رسالت خود را در فرهنگ­سازی و اطلاع­ رسانی در راستای ارتقای سلامت، جلب مشارکت مردمی و حساس سازی آحاد جامعه در جهت ارتقاء سلامت، پیشگیری از بیماری ها و خودمراقبتی با هدف زندگی سالم و با نشاط و امید به انجام رسانده باشد. لذا جهت تحقق این مهم با هم آوایی گروه های آموزشی توانستیم اقداماتی مبتنی بر شواهد با هدف نهایی تبیین نقش سلامت در توسعه پایدار انجام دهیم.
وی با اشاره به فعالیت های ستاد برگزاری هفته سلامت در دانشکده گفت: این ستاد با حضور فعال رییس، معاونین و مدیران گروه های آموزشی تشکیل و برنامه ریزی عملیاتی با هدفهای مشخص انجام گرفت. پایگاه اطلاع رسانی دانشکده با حضور فعال اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به امر پایش سلامت، آموزش و مشاوره در بیماری های مزمن پرداخت و به غربالگری پرفشاری خون و دیابت در مراجعین، کارکنان و کودکان مهدکودک دانشکده پرداختند. غربالگری سالمندان از نظر اختلالات شناختی و افسردگی از جمله فعالیت متفاوت این پایگاه بود که پس از غربالگری، آموزشهای لازم و فرم ارجاع جهت پیگیری های بعدی به سالمندان عزیز ارائه شد.
دکتر پاشایی پور با اشاره به دیگر فعالیت های ستاد هفته سلامت گفت: گروه سلامت جامعه و سالمندی در روز نخست هفته سلامت (جمعه اول اردیبهشت) با برپایی ایستگاه سلامت در محل نماز جمعه به غربالگری پرفشاری خون و دیابت پرداخت. 200 نفر از نمازگزاران زن و مرد مورد پایش قرار گرفتند و آموزشهای لازم با تاکید بر پیشگیری و خودمراقبتی به آنها داده شد تا انگیزه ای برای مراقبت بیشتر شود. 
وی ادامه داد: در راستای همکاری بین بخشی و با اهداف دانش افزایی، آگاه کردن و حساس سازی جامعه نسبت به سلامت خود، با همکاری شهرداری منطقه 6، اساتید گروه سلامت جامعه و سالمندی و گروه روانپرستاری به همراه دانشجویان توانمند تحصیلات تکمیلی خود هر روز از ساعت 16 تا 20 در غرفه های دانشکده مستقر در پارک لاله با هدف خدمات رسانی و پاسخگویی اجتماعی خود به عموم مردم در غربالگری بیماری های مزمن (پرفشاری خون و دیابت)، غربالگری جسمی و روانی سالمندان، غربالگری و آموزش های سلامت روان، سبک زندگی سالم و خودمراقبتی، مشاوره های سلامت زنان فعالانه به ارائه خدمات پرداختند. گروه مراقبتهای ویژه نیز در روز چهارم اردیبهشت به غربالگری های تخصصی جسمی و معاینات فیزیکی مراجعین پرداختند. فعالیتهای مذکور بسیار مورد توجه هموطنان عزیز قرار گرفته و خواستار ادامه فعالیتها حتی خارج از هفته سلامت بودند. در این راستا 700 نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند و موارد مشکوک، جهت انجام غربالگری های تخصصی و تشخیص به موقع به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند. اطلاع­ رسانی سلامتی، آموزش همگانی و همچنین ارتقای اطلاعات سلامتی مردم در جهت خودمراقبتی و ارتقاء سبک زندگی سالم از عمده اهداف این فعالیت بود.   
مدیر گروه آموزشی بهداشت جامعه و سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی با اشاره به فعالیتهای سفیران دانشجویی گفت: سفیران دانشجویی نیز در مدارس جنوب تهران با همکاری مراکز بهداشت و با هدف ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی، پیشگیری از بیماری ها و خودمراقبتی در مقاطع مختلف ابتدایی، دوره اول و دوم دبیرستان بسیار چشمگیر بود. در این راستا، سفیران سلامت دانشجویی به سرپرستی اعضای هیات علمی گروه سلامت جامعه و سالمندی و بهداشت باروری به امر آموزش و مشاوره های مختلف با توجه به روزشمار هفته سلامت و با موضوعات تحرک بدنی در پیشگیری از بیماریها، بهداشت بلوغ، بهداشت فردی، سبک زندگی سالم با محوریت تغذیه سالم و هشدار درباره عوامل زیان بار سلامتی، بیماریهای شایع از جمله سل و علایم آن، پیشگیری از افسردگی، مهارتهای دوست یابی و بهداشت روان، سبک زندگی در یائسگی و پویایی در نهاد خانواده پرداختند. گروههای هدف در این فعالیت را دانش آموزان، معلمین و والدین تشکیل دادند.
وی ادامه داد: در اقدامی خداپسندانه جمعی از اساتید گروه کودکان و مراقبتهای ویژه نوزادان به همراه دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود در جنوب تهران (مرکز شکوفا) اقدام به غربالگری کودکان کار و محروم از نظر سلامت جسمی، روانی، رفتاری و اجتماعی کردند و در زمینه غربالگریهای تخصصی کودکان و نوجوانان، آموزش رفتارهای بهداشتی، پیشگیری از رفتارهای پرخطر و سوء رفتار در کودکان و مشاوره اختلالات رفتاری به خانواده ها فعالیت داشتند. ایجاد فضایی بانشاط برای کودکان از طریق بازیهای مفرح و آموزش رفتارهای بهداشتی به زبان کودکان از ویژگی چشمگیر این فعالیت بود.
دکتر پاشایی پور افزود: دکتر زهرا بهبودی مقدم مدیر آموزشی دانشکده و دانشیار گروه بهداشت باروری نیز در مرکز فوق به ارائه مشاوره های تخصصی زنان و بهداشت باروری، معاینات مرتبط و اقدامات درمانی برای مادران و دختران خانواده های محروم پرداختند. این اقدام بسیار مورد استقبال خانواده های مذکور قرار گرفت.
وی با بیان این که با هدف همکاری بین بخشی و در راستای همکاری صمیمانه با شهرداری منطقه 6، گروه سلامت جامعه و سالمندی، به غربالگری بیماری های مزمن در کارکنان این سازمان پرداخت گفت: کارکنان ناحیه 2 و منطقه 6 شهرداری از نظر بیماری های پرفشاری خون و دیابت غربالگری شدند و موارد در معرض خطر و مشکوک ارجاع داده شدند. با هدف ارتقاء کیفیت زندگی به طور تخصصی به ارائه آموزش های فردی و ارائه مطالب آموزشی پرداخته شد.
دبیر ستاد هفته سلامت دانشکده پرستاری و مامایی، با اشاره به استقرار جمعی از اعضای هیات علمی گروه داخلی جراحی به همراه دانشجویان توانمند خود در ایستگاه متروی هفت تیر گفت: این جمع، روز چهارشنبه 6 اردیبهشت با هدف ارتقاء سواد سلامت و آموزش همگانی هموطنان عزیز در ایستگاه متروی هفت تیر حضور یافتند و به پایش پرفشاری خون و دیابت، آموزش در پیشگیری از بیماریهای مزمن و ارجاع موارد مشکوک پرداختند. با هدف حساس سازی و ارتقاء سواد سلامت مردم، مطالبهای آموزشی، پمفلتها و بروشورهای آموزشی بین مسافران مترو توزیع شد تا تلنگری برای حساس سازی هموطنان عزیز در امر مراقبت از خود باشد.
وی افزود: در سه روز متوالی سخنرانیهای کوتاه و کاربردی با هدف اطلاع رسانی همگانی در زمینه سبک زندگی و کبد چرب، پیشگیری از چاقی و پیشگیری از سرطانها در سالن سمعی بصری دانشکده انجام گرفت و سعی شد تا به اطلاع رسانی در زمینه آخرین شواهد موجود در این راستا پرداخته شود.
دکتر پاشایی پور با بیان این که مجموعه دانشکده پرستاری و مامایی با فکر، گفتار و عمل مبتنی بر شواهد خود همواره در تلاش برای توسعه ی پایدار جامعه است گفت: این دانشکده با هدف ارتقاء سلامت همه جانبه آحاد جامعه کوشید تا بتواند قدمی در راستای فرهنگ­سازی و اطلاع ­رسانی سلامت، همکاری­های بین ­بخشی، جلب مشارکت مردم در راستای پاسخگویی اجتماعی بردارد. به امید آنکه توانسته باشیم به این مهم دست یابیم.

خبرنگار: شیما سادات عطری 
عکس: حسین اکبریان 

شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری