محتوای خبری دانشکده پزشکی

17 تا 20 آبان ماه، پنجمین کنگره بین المللی یوسرن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود

دکتر نیما رضایی از برگزاری پنجمین کنگره بین المللی یوسرن از 17 تا 20 آبان ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: این کنگره به صورت مجازی و حضوری در مجموعه ایران مال برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی صبح روز شنبه 29 شهریور ماه با حضور استاد بهادری و اعضای هیات رئیسه در سالن شورای دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر علی لباف معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی، در خصوص شروع برنامه درسی دستیاران صحبت کرد و گفت: به علت شیوع بیماری کرونا و تاخیر در برگزاری آزمون و تمدید مهلت انتخاب رشته احتمالا اواخر مهر یا اول آبان ماه برنامه درسی دستیاران شروع خواهد شد در حالی که پیش از این وزارت بهداشت تاریخ نیمه مهرماه را اعلام کرده بود.
وی با اشاره به تاخیر در آغاز برنامه دستیاران جدید، گفت: برنامه آموزشی دستیاران سال یک 13 ماهه می شود، همچنین این تاخیر برخی بخش ها از جمله بخش داخلی را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است، چرا که دستیاران رشته های رادیو آنکولوژی و قلب و عفونی باید یک سال اول دوره دستیاری خود را در بخش داخلی بگذرانند که با تمام شدن سال اول دوره دستیاری، به یکباره بخش های داخلی با کمبود نیرو مواجه می شوند که در شرایط فعلی و شیوع کرونا، فشار زیادی به بخش های داخلی وارد می کند.
در ادامه دکتر ایرج کاشانی معاون آموزش تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی با انتقاد از برگزاری جلسات دفاعیه پایان نامه به صورت مجازی گفت: به علت شیوع بیماری کرونا ودر صورت عدم امکان تشکیل جلسات حضوری، مجوز برگزاری جلسات دفاعیه به صورت مجازی صادر شد برای افزایش کیفیت جلسات و نظارت بر روند اجرا تصمیم گرفتیم مدیر گروه یا یکی از اعضای هیات علمی گروه به نمایندگی از مدیر گروه در جلسات مجازی حضور داشته باشد.
دکتر شاهین آخوندزاده معاون پژوهشی دانشکده پزشکی با تاکید بر برگزاری جلسات دفاعیه به صورت حضوری گفت: جلسات دفاع و نکاتی که درآن مطرح می شود به مثابه یک کلاس درس است و برای فراگیران حکم کلاس آموزشی دارد از این رو بهتر است با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار شود و برای استفاده هر چه بیشتر فراگیران در فضای مجازی و پلتفرم های موجود به صورت آنلاین پخش شود.
در این نشست دکتر کاشانی و دکتر آخوندزاده عدم ارتباط و جدایی بین گروه های علوم پایه و بالینی را مطرح کردند، دکتر آخوندزاده یکی از دلایل این جدایی را در جذب اعضای هیات علمی گروه های علوم پایه دانست و گفت: طی چند دوره اخیر و در جذب اعضای هیات علمی صرفا مباحث آموزشی کانون توجه بود.
استاد بهادری برقراری ارتباط میان گروه های علوم پایه و بالین را نیازمند بستر سازی مناسب و برنامه ریزی دانست و افزود: باید سازوکار لازم و مدون برای ایجاد ارتباط میان گروه های بالینی و پایه ایجاد شود چرا که ما معتقدیم این دو از هم جدا نیستند.
در ادامه دکتر لباف گزارشی از آزمون فلوشیپ سال 99 ارائه کرد و گفت: تا يک ماه قبل از برگزاری  قرار بود آزمون به صورت متمرکز و کشوري برگزار شود که در يک تصميم ضرب الاجل برگزاری آن به دانشگاه ها واگذار شد.
وي با بيان اين که بيش از 36 درصد ظرفيت پذيرش فلوشيپ کشور در اختيار دانشکده پزشکي علوم پزشکي تهران است گفت: آزمون با حضور 410 شرکت کننده در57 رشته برگزار شد و پس از برگزاری آزمون شفاهی نتایج نهایی اعلام و  275 نفر پذیرفته شدند.
وی با بیان این که سوالات این آزمون از لحاظ درجه سختی، نگارش انشایی، میزان همبستگی و ... بررسی و رنکبندی شد، افزود: پروژه بانک سوال الکترونیک در معاونت آموزش تخصصی و فوق تخصصی کلید خورده است که اضافه کردن سوال، ویرایش و حذف سوالات و جستجو در سوالات بر اساس صورت سوال و هر کدام از گزینه ها، علامت گذاری سوالات با درجات سختی و نمایش سوالات بر اساس درجه سختی به تفکیک رشته و... از جمله امکانات آن است که در صورت همکاری و استقبال اساتید و گروه برای تمام مقاطع از جمله پزشکی عمومی و تحصیلات تکمیلی و تمام آزمون ها قابل استفاده خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: پروژه بانک سوال الکترونیک قرار است به صورت پایلوت در دانشکده پزشکی و پرستاری انجام شود و سپس در سایر دانشکده ها اجرا گردد.
دکتر لباف در ادامه با اشاره به جلسه معاونت با مدیران گروه های بالینی گفت: مدیران گروه ها از نا هماهنگی و نامشخص بودن برنامه های دستیاری در دوره های تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ گلایه داشتند و خواستار شفاف شدن برنامه ها بودند.
وی پیشنهاد کرد: برای ایجاد هماهنگی بیشتر میان گروه ها و طرح مشکلات و درخواست ها از سوی مدیران گروه به مسئولین دانشکده یک گروه واتساپی تشکیل شود.
در ادامه دکتر  نیما رضائی، موسس و رئیس شبکه جهانی یوسرن و معاون بین الملل دانشکده پزشکی، گزارشی از فعالیت های علمی و بین المللی یوسرن ارائه و از برگزاری پنجمین کنگره بین المللی یوسرن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران از 17 تا 20 آبان ماه به صورت مجازی و حضوری در مجموعه ایران مال خبر داد.
وی در تشریح تاریخچه یوسرن گفت: شبکه یوسرن از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاسیس شده و تا کنون بیش از 45۰ نفر از دانشمندان یک درصد برتر رشته های مختلف و 16 نفر از برندگان نوبل و ابل و بیش از 13 هزار و 400 نفر عضو  دانشگاهی شامل دانشجویان و اساتید از بیش از 120 کشور دنیا عضو شبکه شده اند. 
وی افزود: که طی ۴ سال گذشته، عملکرد یوسرن فراتر از حد انتظار بوده و فعالیت های ارزنده ای شامل برگزاری بیش از ۵۰۰ رویداد علمی، نگارش 800 مقاله، شرکت تشکیل90 دپارتمان بین رشته ای، عقد تفاهم نامه های بین المللی، تاسیس دفاتر داخلی و خارجی را در کارنامه خود دارد. 
دکتر رضایی، به معرفی همایش بین المللی و جایزه یوسرن به عنوان بزرگترین فعالیت بین المللی شبکه پرداخت که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ به میزبانی کشورهای ایران، اوکراین، ایتالیا و مجارستان برگزار شده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که در سال ۲۰۲۰ ایران برای دومین بار میزبان برگزاری این همایش یعنی پنجمین کنگره بین المللی یوسرن خواهد بود.
وی در خصوص اهدای جوایز و معرفی افراد منتخب گفت: بیش از ۱۴ هزار نفر نامزد دریافت جایزه جهانی یوسرن ۲۰۲۰ شدند، بیش از ۳۰۰ متقاضی که فرم درخواست و پروژه خود را کامل ثبت کرده بودند مورد داوری اولیه توسط بورد مشاوران شبکه جهانی یوسرن قرار گرفتند. از مجموع ۱۰ کاندیدای منتخب، در نهایت یک نفر در هر حیطه توسط دانشمندان یک درصد برتر دنیا و برندگان جایزه نوبل معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: کنگره به صورت حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی و مجازی از طریق پلتفرم های از پیش تعیین شده و پخش زنده برگزار خواهد شد و سخنرانی 129 استاد خارجی به صورت حضوری و مجاز، کارگاه، نقاشی برای کودکان بیمار، مینیاتور talk، پخش به صورت وبینار،  و... به صورت همزمان در 15 سالن در مجوعه ایران مال برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه نیز روز 20 آبان ماه در باغ موزه کتاب برگزار خواهد شد.
دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی در جمع بندی جلسه هیات رئیسه با حمایت از برگزاری جلسات دفاعیه پایان نامه فراگیران تحصیلات تکمیلی گفت: در حال حاضر با توجه به مجازی شدن آموزش فضای لازم و کلاس های بزرگ برای برگزاری جلسات دفاع در دانشکده وجود دارد.
وی در خصوص جدایی گروه های علوم پایه و بالینی گفت:  متاسفانه اقبال لازم برای برقراری ارتباط از سوی گروه های علوم پایه دیده نمی شود و پیگیری و عزم راسخ برای این کار نیاز است.
وی دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی موانع و ارائه راهکار جهت ارتباط گروه های علوم پایه و بالینی را صادر و پیشنهاد کرد، اساتید علوم پایه و بالینی که در این راستا موفق بوده و یا علی رغم تلاش و علاقه موفق به برقرار ارتباط نشدند عضو کارگروه باشند.
دکتر نفیسی در خصوص تشکیل گروه واتساپی گفت: بهتر است در قالب کانال باشد و دسترسی براي انتشار مطلب و پاسخگویی در اختیار معاونان قرار گیرد و مدیران گروه ها از طریق لینیک معاون مربوطه مسائل خود را مطرح کنند.
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *