محتوای خبری دانشکده پزشکی

دانشکده پزشکی هیچ گاه رقیب کسی نبوده و همیشه نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است

دکتر نمازی به نقل از آندره گدار: سقف های ساختمان دانشکده پزشکی بلند است، چون علم سقف ندارد و سقف خیال کسانی که در این جا درس می خوانند بلند است

دکتر نمازی در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی 98 گفت: دانشکده پزشکی هیچ گاه رقیب کسی نبوده و همیشه نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی 98 گفت: آنچه میخواهم راجع  به قدمت دانشکده پزشکی و افراد تاثیر گذار در دانشکده بگویم همگی بخشی از خاطرات شفاهی استاد بهادری است.
وی افزود: قدمت دانشکده پزشکی به عنوان قدیمی ترین دانشکده طب در کشور به کلنگ زنی و قدمت ساخت آن مربوط نمی شود بلکه مهم تر از قدمت فیزیکی، سنت علمی و متداول آن است که قابل تکریم و ارج گذاری است.
دکتر نمازی ادامه داد: جفا به دانشکده پزشکی است که قدمت آن را به سال 1313 بدانیم بلکه این دانشکده ریشه در دارالفنون دارد یعنی 6 دی ماه 1230، درست 13 روز قبل از شهادت امیر کبیر به دست ناصر الدین شاه.
وی ادامه داد: مدرسه طب یکی از 6 مدرسه دارالفنون بود که به سرپرستی دکتر پولارک اتریشی که به دلیل اقدامات جاسوسانه پزشکان درباری که عموما انگلیسی بودند، از سوی امیر کبیر دعوت شده بود، راه اندازی شد و رشته جراحی را راه اندازی کرد، بعد از راه اندازی دارالفنون افرادی چون ناظم الاطبا علی اکبر خان نفیسی وارد دار الفنون شدند و پس از فارغ التحصیلی با همکاری دکتر شریمر کتاب اصول پزشکی را نوشتند.
همچنین در سال 1247 به دستور ناصر الدین شاه اولین بیمارستان کشور راه اندازی شد که امروزه به نام بیمارستان سینا معروف است.
دکتر نمازی ادامه داد: اولین رشته تخصصی که در دارالفنون راه اندازی شد کحالی و چشم پزشکی بود، آن هم به خاطر لوچ بودن ناصرالدین شاه، ظل السلطان و امینه اقدس از همسران شاه.البته نگاه و دیدن همیشه میان ایرانیان از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به افراد سرامد دارالفنون و مدرسه طب گفت: افرادی چون خلیل ثقفی که دومین شهردار تهران بود اداره نظافت رو برای اولین بار در تهران راه اندازی کرد.
وی افزود: بعد از ناصرالدین شاه، دارالفنون رو به افول رفت چرا که تمایلات آزادی خواهانه دانش آموختگان دارالفنون خوشایند شاه نبود و چون خود طبیب درباری داشت نیازی به تربیت پزشکان نمیدید.
دکتر نمازی گفت: در جریان جنگ جهانی اول دارالفنون آسیب بسیاری دید که دکتر لقمان ادهم که بعد ها اولین رئیس دانشکده پزشکی شد، برای جبران خرابی ها 20 شب به همراه دانشجویان در قسمت همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداخت.
وی با اشاره به سیر گذر دانشکده پزشکی گفت: دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هیچگاه رقیب هیچ دانشکده ای نبوده بلکه همواره  نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است.
رئیس موزه تاریخ علوم پزشکی گفت: پیشنهاد اولیه تاسیس دانشگاه تهران توسط اسماعیل سنگ در سال ۱۳۰۵ داده شد و پس از انجام مطالعات اولیه توسط عیسی خان صدیق در 15 بهمن سال ۱۳۱۳ اجرایی شد و اولین دستگاه ساختمانی که راه اندازی شد سالن تشریح دانشکده پزشکی بود.
دکتر نمازی افزود: ساختمان دانشکده پزشکی توسط معمار فرانسوی آندره گدار ( معمار و طراح حافظیه، موزه ملی ایران)طراحی شد وی که به فرهنگ ایرانی آشنایی داشت میگفت: سقف ساختمان دانشکده پزشکی را بلند گرفتم چرا که سقف علم بلند است و سقف رویا و خیال کسانی که در این مکان میخواهند درس بخوانند بلند تر از بقیه است.
وی با بیان این که ستون های این دانشگاه بر افرادی چون دکتر قاسم غنی که علاوه بر داشتن کرسی تدریس در دانشکده پزشکی تبحری بسایر در اشعار حافظ داشت و نسخه های امروز دیوان حافظ تصحیح شده قلم دکتر غنی است و یا دکتر حسین گل گلاب که موسیقی دان و سراینده شعر ای ایران، از جمله پایه گذاران فرهنگستان که واژه هایی نظیر خوزستان را به جایگزینی از عربستان ایران که آنروز ها به خوزستان فعلی گفته می شد، وی وارد فرهنگ لغات فارسی کرد.
وی با اشاره به سرود دانشگاه تهران گفت: سراینده این شعر دکتر حسین گل گلاب است و تنظیم موسیقی آن نیز توسط دکتر هما افضلی متخصص پاتولوژی انجام شده که 40 سال پیش همزمان در پزشکی و موسیقی درس میخواند و رتبه یک دانشکده هنرهای زیبا را کسب کرده بود. 
در ادامه دکتر آذرخش مکری عضو هیات علمی گروه روانپزشکی گفت: شما امروز وارد رشته ای شدید که بزرگترین سود را برای بشریت داشته و بزرگترین خدمت را کرده است، نگاهی گذرا به تاریخ 150 سال پیش نشان می دهد که دانش پزشکی چقدر در کاهش مرگ و میر ناشی از مسائل ساده نظیر عفونت، زایمان و... موثر بوده و سن امید به زندگی از 40 سال به 80 سال رسیده است.
وی افزود: دانش پزشکی علاوه بر کاهش رنج و الام جسمی، به خوشبخت تر شدن انسان ها نیز کمک کرده و باعث شده افراد لذت بیشتری از زندگی خود داشته باشند.
وی خطاب به دانشجویان جدید الورود گفت: جمع شما بهترین و نخبه ترین همسالانتان هستید که پیش از این در شهرهایتان بودید اما در حال حاضر در دانشکده پزشکی گرد هم آمدید.
دکتر مکری گفت: در ماه های اول هیجانات ممکن است بر شما غالب شود و دچار برخی سرخوردگی ها شوید که اگر صرفا استعدادمحور باشید بر نبوغتان تکیه کنید، حالت تدافعی داشته باشیند از هرگونه چالشی اجتناب کنید موفق نخواهید بود .
وی افزود: در مقابل این حالت اگر با تکیه بر تلاش و پشتکار از چالش ها استقبال کنید از تلاشتان لذت خواهید برد چرا که تلاش لذت آفرین خواهد بود.
در ادامه ایزد محمد خواجه دبیر شورای نمایندگان دانشکده و دبیرکل شورای نمایندگان دانشگاه گفت: شورای نمایندگان قدیمی ترین تشکل در دانشگاه های علوم پزشکی است و در حال حاضر شورای نمایندگان دانشکده پزشکی با 15 عضو در کمیته های رفاهی، سلامت روان، آموزشی(کارورزی، کارآموزی و علوم پایه) فعالیت می کند.
مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشکده پزشکی ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 98 ، پیش از ظهر ۳۱ شهریور ۹۸ با حضور استاد بهادری، دکتر شهریار نفیسی، و جمعی از معاونان و اساتید دانشکده پزشکی در تالار ابن سینا برگزار شد.
این مراسم در دوبخش پانل مسئولین با والدین و پانل آشنایی با برنامه های آموزشی ویژه دانشجویان و تور دانشگاه گردی ادامه یافت.
خبر: محمدی
عکس: رومیانی

مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی