محتوای خبری دانشکده پزشکی

به میزبانی بیمارستان رازی، جلسه مشترک هیات رئیسه دانشکده پزشکی و گروه پوست برگزار شد

جلسه مشترک هیات رئیسه دانشکده پزشکی و بیمارستان رازی با حضور اعضای هیات علمی بیمارستان رازی، روز شنبه 25 آبان در دفتر ریاست بیمارستان برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، در ابتدای این جلسه دکتر ربابه عابدینی رئیس بیمارستان رازی با گذری کوتاه به بیمارستان رازی و گروه پوست گفت: در حال حاضر سه گروه فعال آموزشی پوست، درماتوپاتولوژی و جراحی پلاستکی در بیمارستان فعالیت دارند که امیدوارم با بهره برداری از ساختمان جدید بیمارستان و اضافه شدن سایر تخصص ها، فعالیت های بیمارستان توسعه یابد.
وی افزود: برای ارائه خدمات دقیق تر در بیمارستان و توسعه فعالیت ها نیاز به پشتیبانی برخی تخصص ها نظیر داخلی، بیهوشی و عفونی داریم که اگر این حمایت و پشتیبانی از بیمارستان رازی صورت نگیرد با محدودیت هایی مواجه خواهیم بود.
در ادامه دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی، هدف از حضور اعضای هیات رئیسه دانشکده در بیمارستان ها را ارتباط بیشتر با گروه های آموزشی عنوان کرد و گفت: در این جلسات میتوانیم صحبت ها و نقطه نظرات اساتید و اعضای هیات علمی را از نزدیک بشنویم.
دکتر رویا ستارزاده معاون امور هیات علمی دانشکده پزشکی گفت: بعد از یکسال کار و مطالعه بر روی تدوین شرح وظایف اعضای هیات علمی، بیمارستان رازی و گروه پوست یکی از گروه های هدف و پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شد که نهایت همکاری را با ما داشتند، که فقط چالش ما، اجرای این برنامه در بخش پوست بیمارستان امام خمینی است.
دکتر آرش عکاظی معاون پزشکی عمومی با بیان این که بازخورد دانشجویان دوره پزشکی عمومی از حضور در بخش پوست خوب است،گفت: آموزش در گروه پوست مدل خاصی است و دانشجویان توقع دارند یکسری مهارت ها را یاد بگیرند.
دکتر عکاظی حضور دانشجویان دوره پزشکی عمومی در درمانگاه پوست را اتفاق خارق العاده و مثبتی دانست و گفت: انتظار میرود به میزان و تعداد بیشتر از این امکان و موقعیت استفاده شود.
وی مدل آموزش دستیار به کارآموز را مدل موفقی دانست و گفت: اجرای این روش میتواند الگویی برای سایر گروهها باشد.
در ادامه دکتر نیما رضایی معاون امور بین الملل توضیحاتی در خصوص همکاری بیمارستان ها با معاونت بین الملل ارائه داد و گفت: بیمارستان رازی از جمله بیمارستان ها فعال در حوزه بین الملل است اما متاسفانه علی رغم موقعیت های خاص و حضور بزرگانی که دارد، آنگونه که باید ستاره نیست و مقصد دانشگاه برای معرفی به مهمانان خارجی نبوده است.
وی ترسیم یک نقشه راه  در مورد فعالیت های بین المللی را موثر دانست و افزود: برگزاری دوره های کوتاه آموزشی یک مدل موفق در معرفی توانمندی های بیمارستان و گروه است چرا که شرکت کنندگان در این دوره ها خود سفیر رازی خواهند شد.
در ادامه دکتر شاهین آخوندزاده، معاون پژوهشی دانشکده پزشکی و گروه پوست با اشاره به وضیعت پژوهشی گروه پوست گفت: وضعیت پژوهشی گروه در دانشگاه و سطح کشوری در سطح مطلوبی قرار دارد و مهمتر از تعداد مقالات، در این بیمارستان لاین تحقیقاتی وجود دارد که بخشی از این موفقیت ناشی از جذب اعضای هیات علمی جوان، محقق و کارآمد و بخش دیگر مرهون اساتید گروه است، در هر صورت با توجه حضور اساتید بزرگ در گروه، میتوانند بهتر از این باشند.
دکتر جواد توکلی معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پزشکی، با اشاره به فعالیت 15 ساله شورای نمایندگان و شورای دستیاری در حوزه های آموزشی، فرهنگی، رفاهی و.. و ارتباط مستمر نمایندگان شورا با ریاست دانشکده، خواهان توجه بیشتر به خواسته های دانشجویان شد و گفت: خوشبختانه بیمارستان رازی در حیطه ارتباط با دانشجویان نمونه و موفق است و عملکرد آن رضایت بخش است که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
دکتر علیرضا سیما مدیر دفتر توسعه با قدردانی از فرهنگ امیدبخش حاکم بر گروه پوست گفت: این گروه از جمله گروه های دانشکده است تاثیرات مثبتی بر دانشجویان و تصمیم آنها برای ماندن در کشور دارد.
وی با اشاره به سامانه آزمون الکترونیک گفت: با توجه به نوع آموزشی که در گروه پوست وجود دارد، گروه می تواند برای برگزاری آزمون از سامانه آزمون الکترونیک دانشکده استفاده کند.
دکتر سیما با اشاره به تک تخصصی بودن بیمارستان رازی اظهار داشت:بیمارستان تک تخصصی باید فرایند و پروتکل مشخصی برای ارزیابی داشته باشد.
دکتر نفیسی نیز با تاکید بر ارزیابی فراگیران گفت: بهترین دانشجوها در دوره پزشکی عمومی و دستیاری وارد دانشکده پزشکی تهران می شوند اما هستند افرادی که با رنک مطلوب ما فاصله دارند و باید با ارزیابی به این برسیم.
در ادامه دکتر مریم غیاثی مدیر گروه بیماری های پوست اظهار کرد: گروه پوست با  20 عضو هیات علمی که 9 نفر استاد، 5نفر دانشیار و 6 نفر استادیار هستند که از این تعداد سه نفر در بخش پوست بیمارستان امام فعالیت می کنند، البته چالش هایی با بخش پوست بیمارستان امام داریم وشرایط ایده آل نیست و مساله اصلی این است که متریال کافی برای آموزش، پژوهش، ارتقاء و ترفیع وجود ندارد، اما اقداماتی از جمله ارائه تز اینترنی و رزیدنتی، کلینیک ویژه آموزشی، حضور اساتید بخش پوست بیمارستان امام در بیمارستان رازی  و... انجام شده است.نواقصی وجود دارد که برای رفع آن با مسئولین بیمارستان امام در حال رایزنی هستیم.
در ادامه مسئولان بخش ها، معاونین آموزشی، پژوهشی، اعضای هیات علمی دیدگاه ها، مشکلات، نقاط ضعف و قوت گروه از نظر سنجی از کارورزان در خصوص نحوه تدریس دستیاران، تا اعمال نتیجه ارزیابی در آزمون ارتقاء، رشد قابل توجه تعداد مقالات و پایان نامه ها، احداث بیوبانک، پیشنهاد انجام پروژه های مشترک تحقیقاتی با سایر گروه های آموزشی بویژه گروه های علوم پایه، کمبود نیروی هیات علمی و پرسنل، نیاز به رجیستری در تحقیقات، پیشنهاد تکمیل چرخه درمان سرطان های پوست در بیمارستان از راه اندازی جراحی سرطان تا رادیو تراپی و... را بیان کردند.
در ادامه استاد بهادری با اشاره به قدمت بیمارستان رازی به عنوان اولین و بزرگترین مرکز آموزشی و درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه تهران گفت: گروه پوست و بیمارستان رازی قویترین مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی در حوزه بیماری های پوستی در کشور هستند و هیچ مرکز اموزشی درمانی در کشور به پای بیمارستان رازی نمی رسد.
وی بیمارستان رازی را از افتخارات دانشگاه دانست و گفت: چه خوب است که مقالات و تحقیقات که در این بیمارستان انجام می شود بتواند مسائل و مشکلاتی را حل کند و هدفدار باشد.
در پایان دکتر شهریار نفیسی در جمع بندی جلسه گفت: گروه پوست و بیمارستان رازی از افتخارات دانشکده و دانشگاه هستند و به لحاظ فعالیت های آموزشی، پژوهشی و تعاملات با دانشکده و دانشگاه، روابط بین فردی داخل گروه زبانزد هستند که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی در پاسخ به درخواست ها و مشکلات اساتید و اعضای هیات علمی گفت: برخی از مطالبات نیاز به پیگیری دارد اما در خصوص محدودیت فضای فیزیکی، با افتتاح ساختمان جدید بیمارستان این مشکل حل خواهد شد، اما در خصوص جذب اعضای هیات علمی دانشکده هیچ مخالفتی ندارد و با موارد اعلام شده از سوی گروه موافقت شده است و اگر سختگیری هم بوده از جانب وزارتخانه بود که با رایزنی های صورت گرفته برای جذب اعضای هیات علمی قول مساعد داده اند، در خصوص جذب عضو هیات علمی درماتوپاتولوژی باید از طریق گروه پاتولوژی اقدام شود.
دکتر نفیسی تصریح کرد: بعد از جذب اعضای هیات علمی گروه باید تامین متخصص پوست در بیمارستان های شریعتی، ضیائیان و بهارلو را مد نظر داشته باشد.
وی در خصوص حضور اساتید در بخش پوست بیمارستان امام خمینی گفت: حضور استاد پیشکسوت در بیمارستان امام لازم است و اگر بشود چند روز یا به صورت چرخشی چند تن از اساتید بیمارستان رازی در بخش پوست بیمارستان امام حضور داشته باشند کمک کننده خواهد بود همچنین میتوان از اساتید بخش پوست بیمارستان امام خمینی به عنوان استاد مشاور و راهنما در پایان نامه ها استفاده کرد.
رئیس دانشکده پزشکی روتیشن یک ماه برای دستیاران در بیمارستان امام خمینی را ناکافی دانست و گفت: با توجه به تخصصی بودن بیمارستان رازی برای آموزش و درمان بیماری های پوست، بیمارستان امام خمینی توانمندی لازم برای آموزش کامل یک دستیار را ندارد، افزایش روتیشن دستیاران در بیمارستان امام می تواند موثر باشد.
دکتر نفیسی در خصوص راه اندازی بیو بانک در بیمارستان رازی گفت: هزینه راه اندازی، نگهداری، تجهیزات یک بیوبانک بسیار زیاد است و با توجه به تاسیس بیو بانک مرکزی دانشگاه بهتر است از آن استفاده شود.
وی با اشاره به درخواست توسعه بخش جراحی بیمارستان و ایجاد بخش جراحی سرطان گفت: وارد این فاز شدن، نیازمند حضور سایر تخصص هاست و بیمارستان را از حالت تک تخصصی خارج می کند.
توضیح این که در پایان این جلسه از دکتر نرگس قندی و دکتر وحیده سادات لاجوردی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
خبر: محمدی
عکس: رومیانی
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی