محتوای خبری دانشکده پزشکی

جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی از گزارش گذر 99 تا پنجمین کنگره بین المللی یوسرن

جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی با ارائه گزارش برگزاری مجازی دوره گذر ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 99، مشارکت علوم پایه در آزمایشگاه های بیمارستانی و گزارش پنجمین کنگره بین المللی یوسرن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، جلسه هیات رئیسه صبح روز شنبه اول آذر در سالن شورا تشکیل شد، در ابتدای جلسه دکتر شهریار نفیسی ضمن تسلیت مجدد درگذشت استاد اصغر آقامحمدی، یاد و خاطره این استاد فقید را گرامی داشت. 
 دکتر فردین عمیدی معاون مالی اداری دانشکده در خصوص حضور کارکنان گفت:طبق محدودیت های اعلام شده، حضور کارکنان نیز محدود شده و پرسنل بخشی از فعالیت خود را به صورت دور کاری انجام خواهند داد.
وی تصریح کرد: دورکاری به معنای تعطیلی نیست و کارکنان در صورت استفاده از دور کاری باید وظایف و امور محوله را انجام دهند.
دکتر عمیدی ادامه داد: همکاران با هماهنگی با معاون مربوطه و مسئول مافوق و با استناد به مقتضیات واحد خود می‌توانند از دور کاری استفاده کنند به شرطی که کار مربوط به ارباب رجوع معطل و مغفول نماند و پاسخگو باشند.
دکتر علی لباف معاون آموزش تخصصی و فوق‌تخصصی دانشکده، به مدل استفاده شده در این معاونت در مدت دور کاری اشاره کرد و گفت: همکاران روزهای حضور و دور کاری خود را در برگه ای به همراه شماره تماس در پشت درب اتاق خود نصب کرده اند تا در امور مربوط به ارباب رجوع خللی وارد نشود، همچنین پست الکترونیکی من نیز یاداشت شده تا در صورت نیاز یا بروز هر گونه مشکل دستیاران مکاتبات لازم را انجام دهند.

گزارش برنامه گذر ویزه دانشجویان پزشکی ورودی 99
در ادامه دکتر آرش عکاظی معاون آموزش پزشکی عمومی گزارشی از برنامه گذر ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 99 ارائه کرد و گفت: بر اساس کار گروهی و همفکری های انجام شده با دفتر توسعه آموزش برنامه ریزی های لازم برای فرآیندهای آغاز سال تحصیلی، مراسم هفته گذر از دبیرستان به دانشگاه، ثبت نام، انتخاب واحد و... صورت گرفت و با توجه به تغییر تاریخ های مکرر از سوی سازمان سنجش در خصوص اعلام اسامی، در نهایت پس از اعلام نتایج، از 14 تا 20 آبان ماه فرآیندهای مربوط به ثبت نام تا انتخاب واحد تا آغاز کلاس ها انجام شد.
وی افزود: روز 18 ابان ماه مراسم آغاز سال تحصیلی به صورت مجازی و با پخش ویدئوهای از پیش ضبط شده و سخنرانی مسئولین دانشکده، معرفی واحد های مختلف دانشکده، پخش کلیپ های متنوع از معرفی دانشکده تا موسیقی و کرونا با حضور دانشجویان جدید الورود برگزار شد.
دکتر عکاظی با اعلام این که 25 تا 50 درصد کلاس های دانشجویان پزشکی ورودی 99 به صورت آنلاین برگزار می شود گفت: با توجه به اینکه دانشجویان اساتید را نمی بینند علی رغم سختی‌هایی که داشت تمام سعی مان را کردیم تا ۲۵ تا ۵۰ درصد آموزشها به صورت آنلاین باشد و ارتباط بصری میان دانشجو و استاد برقرار شود.
وی خاطر نشان کرد: توسعه و افزایش کلاس های انلاین نیازمند سیستم سخت افزاری و پشیبانی نیروی انسانی است.
معاون آموزش پزشکی عمومی همچنین به راه اندازی کانال تلگرامی گذر اشاره کرد و گفت: این کانال به سابقه چهار ساله ای که دارد و توسط دانشجویان پزشکی سالهای بالاتر با نظارت معاونت اداره می شود تا حدودی در اطلاع رسانی به نو دانشجویان، پرسش و پاسخ، بار گذاری اطلاعات جامع در خصوص دانشکده، رفرنس ها، تهران شناسی و... مفید بوده است.
 دکتر عکاظی خاطر نشان کرد: تا امروز ۲۶۵ دانشجو پذیرفته شده‌اند که نسبت خانم ها به آقایان 30 به 70 درصد است.
دکتر نفیسی با ابراز خرسندی از برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی گفت: این مراسم با اسقبال نو دانشجویان و بازخوردهای مثبتی در سطح دانشگاه همراه بوده است.

مشارکت علوم پایه در آزمایشگاه بیمارستان ها
در ادامه دکتر ایرج کاشانی معاون تحصیلات تکمیلی به موضوع مشارکت مشارکت علوم پایه در آزمایشگاه های بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: جلسه ای به این منظور با صاحب نظران این حوزه برگزار شد.
وی افزود: رشته های بیوشیمی، ژنتیک، میکروب شناسی، ایمونولوژی و بیولوژی تولید مثل به خاطر اشتراکاتی که با رشته های بالینی دارند به رشته‌های پایه_ بالینی معرفی می‌شوند، که قرار بود ارتباط این گروه ها با گروه های بالینی بیشتر باشد اما در دانشگاه ما، چنین اتفاقی نیفتاد اما در دانشگاه مشهد،این گروه ها در بیمارستانها حضور دارند و صرفاً برای آزمایشگاه های تحقیقاتی در دانشکده حضور می یابند، این تعاملات در دانشگاه شهرهای زنجان، یزد و زاهدان نیزدر شرف وقوع است.
وی اظهار داشت: از یک سو گروه های علوم پایه توامندی زیادی برای انجام آزمایشات دارند و از سوی دیگر بیمارستان ها نیز به این نیروی توانمند احتیاج دارند، بسیاری از نمونه ها جهت آزمایش به آزمایشگاههای خارج از بیمارستان ارسال می شوند در صورتی که توانمندی انجام آن در گروه های علوم پاهی وجود دارد.
دکتر ایرج کاشانی ادامه داد: در جلسه ای که با موضوع مشارکت گروه علوم پایه در آزمایشگاه بیمارستان ها برگزار شد، سه راهکار شامل، اعتبار بخشی بیمارستانها منوط به حضور علوم پایه در بیمارستانها و آزمایشگاه‌های بیمارستان ها باشد، در اداره آزمایشگاه های بیمارستان ها از گروه های علوم پایه استفاده شود، حکم و دستور مستقیم رئیس دانشگاه جهت اداره آزمایشگاه یک یا دو بیمارستان ارائه شد.
دکتر نفیسی با بیان این که برای رفع این مساله نیازمند راهکار هستیم، ادامه داد: مشکلی که در مورد آزمایشگاه بیمارستانها وجود دارد این است که اکثر آزمایشگاههای بیمارستانها برون سپاری شده اند و کمتر آزمایشگاهی در سطح بیمارستان های تابعه دانشگاه وجود دارد که کماکان در اختیار بیمارستان باشد اگر قرار است کاری انجام شود باید در اختیار بیمارستان باشد و هنوز برون سپاری نشده باشد. 
دکتر نفیسی پیشنهاد داد: آزمایشگاه بیمارستان شریعتی با توجه به این که تا کنون برون سپاری نشده، میتواند گزینه خوبی باشد که نیازمند پیگیری های بیشتر و رایزنی با مسئولین بیمارستان است.
رئیس دانشکده پزشکی، راه اندازی آزمایشگاه جامع و مرجع آموزشی، تحقیقاتی و خدماتی ویژه دانشکده پزشکی را راهگشا دانست و افزود: در صورت راه اندازی چنین آزمایشگاهی راه برای تعاملات بیشتر میان گروه های پایه و بالین و ارائه خدمات مربوطه به بیمارستان ها هموار خواهد شد.

سنجش تیتر آنتی بادی ویژه دانشجویان پزشکی
دکتر سید روح الله میری معاون دانشجویی و فرهنگی نیز در خصوص ضرورت و لزوم سنجش تیتر آنتی بادی هپاتیت B در  دانشجویان پزشکی،  پیش از ورود به بیمارستان گفت: این سنجش این آزمایش تنها یک بار انجام شد اما با توجه به حضور آنها در بیمارستان‌ها یک ضرورت است که  با رایزنی ها در این خصوص با دکتر مهرپور، رییس بیمارستان شریعتی انجام شده است.
دکتر نفیسی ضمن موافقت انجام سنجش تیتر آنتی بادی، گفت: هزینه انجام این آزمایش از سوی دانشکده تقبل خواهد شد.

گزارش برگزاری پنجمین کنگره بین المللی یوسرن
در دامه دکتر نیما رضایی معاون بین الملل گزارشی از برگزاری پنجمین کنگره بین‌المللی کرد و گفت: علی رغم تمام محدودیت‌ها و سختی که بود با کمترین هزینه و بهترین کیفیت برگزار شد.
وی گفت: یوسرن در حال حاضر با 14 هزار  عضو از۱۳۰ کشور دنیا با 470 نفر از میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا، ۱۶ برنده جایزه نوبل و 2 برنده جایزه ابل،  با ۹۰ گروه آموزشی، پژوهشی، 50 آفیس در دانشگاه های مختلف دنیا، امضای ۱۱۲ تفاهم نامه ۱۱۲ تفاهم نامه، 900 مقاله چاپ شده و ۵۰۰ ایونت برگزار شده  به فعالیت خود ادامه می‌دهد.پنجمین کنگره یوسرن  تا 20 آبان سال 99 به شکل هیبرید (حضوری محدود برای سخنرانان و مجازی برای شرکت‌کنندگان) و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، شاهد برگزاری این رویداد علمی باشیم.
دکتر رضایی محور پنجمین کنگره یوسرن را علم برای جامعه عنوان کرد و بیان داشت:   کنگره 17 تا 20 آبان به صورت هیبرید با ۱۴۸ سخنران ۳۵از  کشور و 1500 شرکت کننده برگزار شد و همچنین 20 تا 24 آبان به صورت مجازی با برگزاری وبینارهای متنوع علمی در فضای زوم و اسکای روم ادامه یافت.
دراین نشست هیئت رئیسه همچنین سرود یوسرن به انگلیسی و فارسی سروده به ترتیب دکتر رضایی و دکتر غزل مهدوی پخش شد.
 دکتر نفیسی با بیان این که برگزاری کنگره ای به این وسعت و با این کیفیت دست مریزاد دارد، با تشکر از دکتر نیما رضایی گفت: شما نام دانشگاه و کشورمان را سربلند کردید.
 
 
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *