محتوای خبری دانشکده پزشکی

در جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی؛ شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی تصویب شد

با تصویب شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی، این روش در بیمارستان یاس به صورت پایلوت اجرایی می شود‌.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی صبح روز شنبه ۲۳ مهر با حضور مدیر و برخی از معاونین گروه بیماری های داخلی در سالن شورای دانشکده برگزار شد.
در ابتدای جلسه و پیش از دستور، مسائل جاری دانشکده مطرح و بر برگزاری حضوری کلاس های درس و اجرای دقیق تقویم تحصیلی دانشکده تاکید شد.
جلسه با حضور دکتر عظیم میرزازاده مدیر گروه، دکتر عبدالهی معاون درمان، دکتر البرزی معاون امور هیات علمی، و دکتر ابراهیم پور معاون آموزشی گروه بیماری های داخلی جهت بررسی شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی ادامه یافت.
دکتر علی حسین ثابت معاون امور هیات علمی در این خصوص اظهار داشت: شیوه نامه اجرایی اداره بخش های داخلی بر اساس مدل پیشنهادی گروه، طی دو جلسه در هیات رئیسه دانشکده مطرح و مورد بررسی قرار گرفت که ابهاماتی داشت، از این رو جلسه امروز با حضور مسئولین گروه و با هدف رفع ابهامات برگزار می شود.
دکتر میرزازاده در تشریح شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی، یعنی حضور متخصص داخلی آموزشی (عضو هیات علمی آموزشی) در بخش های داخلی بیمارستان های جنرال مانند یاس، ضیائیان، بهارلو و امیراعلم گفت: در سال ۸۴ دانشکده پزشکی ۸۰۰ عضو هیأت علمی دانشکده که ۶۰۰ نفر از این افراد از گروه های بالینی بودند که این رقم در سال ۱۴۰۱ قریب به ۱۲۰۰ نفر افزایش یافته است که از تقاضا برای دریافت خدمات درمانی گروه های بالینی حکایت دارد‌. 
وی ادامه داد: بنابر این مدل مشخصی برای ارائه خدمات سلامت در بخش های موجود تدوین شد که می تواند در مورد بخش هایی که در آینده و برای تصمیم گیری کلان دانشگاه به عنوان بخش های آموزشی گروه بیماری های داخلی شروع به فعالیت می کنند نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر گروه داخلی تصریح کرد: شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی در بیمارستان ییاس به صورت آزمایشی شروع خواهد شد و با توجه به نتایج در بیمارستان های دیگر نیز تسری پیدا خواهد کرد، حوزه فعالیت آموزش این مدل در حال حاضر دوره پزشکی عمومی است و از اهدداف دیگر آن حفظ و بکارگیری نیروی انسانی متخصص و ارائه خدمات است.
وی افزود: ماهیت بخش های داخلی در بیمارستان هایی مانند امام، شریعتی و سینا با بیمارستان های جنرال متفاوت است و نباید مدل ارائه خدمت یکسانی را در هر دو مجموعه پیاده کرد. تفاوت ترکیب بیماران و نیز گستردگی بخش های داخلی در این دو مجموعه بسیار متفاوت است و این امر باید در تدوین مدل ارائه خدمت برای هر بیمارستان در نظر گرفته شود. به عنوان مثال ارائه خدمات در بیمارستان هایی مانند مجتمع امام یا دکتر شریعتی می تواند در چارچوب خدمات فوق تخصصی هزینه اثربخش باشد ولی در بیمارستانی با تعداد تخت های کمتر این مدل پاسخگو نبوده و هزینه اثربخشی ندارد. در این بیمارستان ها حضور متخصص داخلی (عضو هیأت علمی آموزشی گروه داخلی) به عنوان پزشک ویزیت کننده در کنار فوق تخصص ها به عنوان‌ پزشک مشاور علاوه بر ارائه خدمات درمانی مناسب به بیماران به صورت منظم و منسجم ارائه آموزش به دانشجویان دوره عمومی و حتی دستیاران تخصصی را  نیز تسهیل خواهد کرد.
دکتر میرزازاده ادامه داد: شیوه نامه اداره بخش های گروه بیماری های داخلی در شورای گروه متشکل از مدیر گروه، مدیران گروه بیمارستانی و معاونین گروه و در شورای امور هیات علمی گروه متشکل از مدیر و معاونین گروه و ۵ نفر از اعضای هیات علمی به عنوان اعضای حقیقی مطرح و پس از بررسی های فراوان در گروه تصویب شده است. 
وی با تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که طبق مذاکراتی که با مسئولان بیمارستان یاس انجام شده است این روش به صورت پایلوت در بخش داخلی این بیمارستان انجام و چالش ها و مشکلات شناسایی و برطرف شده و به سایر بیمارستان ها تعمیم داده شود.
مدیر گروه داخلی خاطر نشان کرد: این طرح در صورت تصویب و موافقت هیات رئیسه، در تعامل کامل با دانشگاه، دانشکده، معاونت آموزشی دانشگاه، اعضای هیات علمی و بیمارستان هدف اجرا خواهد شد.
دکتر بیگ محمدی رئیس دانشکده پزشکی در جمع بندی جلسه گفت: با توجه به ضمانت گروه مبنی بر ارائه خدمات درمانی مطلوب در بیمارستان گروه هدف، طرح به صورت پایلوت اجرایی شود و گزارش پیشرفت و‌ پایش به همراه نقاط قوت ‌و ضعف برای تعمیم به سایر بیمارستان های گروه ارائه شود.
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *