محتوای خبری دانشکده پزشکی

دکتر عکاظی در آیین گذر از دبیرستان به دانشگاه: همت و عزم بیشتر، لازمه ادامه راه و فتح قله های بزرگتر است

معاون آموزش پزشکی عمومی با بیان این که دانشجوی پزشکی بودن چارچوب مخصوص به خود را دارد، خطاب به دانشجویان گفت: شما تازه در ابتدای مسیر هستید و برای فتح قله های پیش رو نیاز به همت بیشتر و عزم راسخ تری دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی دکتر عکاظي معاون آموزش پزشکي عمومي در اردوی یکروزه ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 97 که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با تبريک به دانشجويان جديد الورود گفت: شما با پذيرفته شدن در اين رشته مسير سختي را طي کرديد، این موفقیت نشان داد شما انسان هاي توانمندي هستيد و از شما انتظارات خاص مي رود.
وی افزود: درس خواندن مدل دبيرستان تمام شد شما قله جديدي را فتح کرديد که در برابر قله ها و مسير هاي پيش رو بسيار کوچک بوده است و تازه در ابتداي مسير هستيد و به همت بيشتري نياز داريد تا قله هاي جديد را فتح کنيد.دانشجوي پزشکي بودن چهارچوب مخصوص به خود را دارد.
در ادامه دکتر عکاظي به بيان قوانين و مقررات رشته پزشکي پرداخت و گفت: در مرحله اول پزشکي عمومي قراردارد که در 7 سال و با کسب تجربه و تبحر اوليه در کليه شاخه هاي علم پزشکي است، آموزش تخصصي در مرحله دوم قرار دارد که در 3 تا 4 سال با کسب تخصص در يکي از شاخه هاي علوم پزشکي سپري مي شود و آموزش فوق تخصصي در مرحله سوم قرار دارد که در دو سال و با تمرکز عميق روي يکي از شاخه هاي پزشکي فراگرفته مي شود.
وي ادامه داد: دوره 7 ساله پزشکي عمومي به 4 دوره علوم پايه(دو و نيم سال)،دوره مطب(يک سال)،کارآموزي(دو سال) و کارورزي(يک و نيم سال) تقسيم مي شود که در اين سال 7 سال 23 واحد دروس عمومي، 68 واحد دروس پايه و اصلي، 30واحد دروس سميولوژي و فيزيوپاتولوژي، 95واحد کارآموزي ، 68 واحد کارورزي و کشيک و 6 واحد پايان نامه تقسيم ميشود.
معاون آموزش پزشکي عمومي خاطر نشان کرد: دانشجويان در پايان دوره پزشکي عمومي بايد يادبگيرند از مريض شرح حال گرفته، معاينه اش کنند و اقدامات علمي برايش انجام دهد و بتواند در کنار انجام مراقبت هاي لازم از بيمار بتواند با بيمار، اطرافيانش و همکاران خود ارتباط مناسب حرفه اي برقرار کنند.
دکتر عکاظي در ادامه بيان مقررات آموزشي پزشکي عمومي گفت: دوره پيش باليني هر نيمسال تحصيلي 17 هفته آموزشي است، دوره تابستاني در صورت نياز 6 هفته است و در پايان مرحله اول، امتحان جامع علوم پايه برگزار مي شود و قبولي در آن شرط ورود به مرحله بعدي است.نمره قبولي در اين مرحله 10 مي باشد و کسب معدل 12 در اين مرحله لازمه شرکت در امتحان علوم پايه مي باشد، براي شرکت در امتحان علاوه بر قبولي در دروس بلوکي لازم است در نمرات تجمعي ديسيپليني نيز نمره قبولي کسب شود.
وي خاطرنشان کرد: در مرحله پيش باليني حداقل 12 و حداکثر 24 واحد قابل انتخاب است.حداکثر واحد قابل انتخاب در ترم تابستاني 6 واحد است.حداکثر مدت مجاز تحصيل 10 سال است.حداکثر مدت مجاز تحصيل در دوره علوم پايه 4 سال مي باشد.حداکثر مدت مجاز تحصيل در دوره اول و دوم 5 سال است.حداکثر دوره کارآموزي 3 سال است.
معاون آموزش پزشکي عمومي ادامه داد: شناختن بدن طبيعي (بيوشيمي، بافت شناسي، آناتومي، جنين شناسي، فيزيولوژي، ژنتيک و ايمونولوژي) ، شناختن عوامل بيماري زا (ايمونولوژي، ميکروب شناسي، انگل شناسي، قارج شناسي) و شناختن واکنش بدن به اين عوامل (پاتولوژي عمومي و ايمونولوژي) از مهترين اهداف دوره علوم پايه است.قبولي در کليه دروس علوم پايه، کسب حد نصاب ديسيپليني، قبولي در ارزيابي مهارت هاي طبابت از شروط معرفي به آزمون جامع علوم پايه است.
در ادامه دکتر عکاظي توضيحاتي راجع به نحوه مرخصي تحصيلي، مهمان شدن، ضوابط پوشش ارائه دادند.
گفتنی است در ادامه برگزاري آيين گذر از دبيرستان به دانشگاه  اين اردو در روزهاي 5 و 6 مهرماه ويژه دانشجويان پسر و دختر دانشکده پزشکي در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد.

مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی