محتوای خبری دانشکده پزشکی

قدر استاد

دکتر محققی: پروفسور عدل از افتخارات دانشگاه هستند

دکتر محمد علی محققی استاد گروه جراحی دانشکده پزشکی، با بیان خاطره ای از دکتر عدل، ایشان را یک شخصیت مردمی معرفی و از افتخارات دانشگاه می نامد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، هفده سال پیش در چنین روزی بنیانگذار جراحی نوین ایران، پرفسور یحیی عدل استاد برجسته جراحی دانشگاه تهران که بسیاری از اساتید نامدار، شاگردی ایشان را افتخاری برای خود می دانند، در 94 سالگی درگذشت.به همین مناسبت و در راستای تکریم مقام استاد، خاطره ی دکتر محققی عضو هیات علمی گروه جراحی دانشکده پزشکی از پرفسور عدل را بازخوانی می کنیم.
 ... نزدیک نصف شب بود که داشتم از بخش بیرون می‌رفتم، دیدم ماشین پیکان سفیدی جلوی بخش ایستاد و یک نفر از آن پیاده شد، یک شخصیت مسنی که قدبلندی داشت و ایشان را نمی‌شناختم. گمان کردم از بستگان بیمار است. همراهان بیمار ایشان را معرفی کردند، پروفسور یحیی عدل. 
به ایشان خوش‌آمد گفته، خود را معرفی کردم. استاد سراغ بیمار را پرسیدند. ایشان را به آی سی یو راهنمایی کردم. شرح‌حال بیمار را گفتم، استاد به‌دقت گوش فرا دادند.  بعد ایشان پرسید که شما برای مریض چه‌کاری انجام دادید؟ گفتم که اصرار به عمل جراحی مجدد داشتند. دیدم عمل جراحی در این شرایط اشتباه است ولی این کار را دکتر میر مجلسی به من یاد داده بود و آن را انجام دادم.
 با دقت عجیبی به روش درمانی چند ساعت اخیر گوش می‌کردند و با تأمل طولانی گفتند عجب کار خوبی کرده‌اید! چقدر کار عاقلانه‌ای کردید که عمل نکردید، اگر خونریزی تکرار شد همین کار را ادامه دهید و کار دیگری لازم نیست. به مریض هم گفتند نگران نباش حتماً خوب می‌شوید و نیاز به جراحی ندارید. بعد هم ، با واژه‌های بلندی مرا تحسین و تقدیر فرمودند  و از روش درمانی متخذه حمایت کرد و تصریح کردند که این روش درمانی برای بیمار مؤثر بوده است، تشویق و تأیید استاد باعث دلگرمی عجیبی شد. مریض هم اطمینان بهتری به دست آورد. فردای آن روز مریض بهبود پیدا کرده و از تخت پایین آمده بود. اما دلیل اینکه دکتر عدل به بیمارستان آمده بودند این بود که بستگان بیمار که از روند درمانی و عوارض بشدت نگران شده بودند، با واسطه تلفن این استاد را پیدا و به ایشان متوسل شده بودند. ایشان هم به درخواست همراهان بیمار در ساعت دو نصف شب به بیمارستان آمدند و با خوش‌روئی و محبت با نهایت دقت و مسئولیت راهنمایی فرمودند.
در حدود سال‌ 1366 بود. این درس بزرگی بود که این استاد بزرگ چقدر مردمی است و با مردم زندگی می‌کند و با مردم ارتباط دارد و به درخواستشان جواب می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند. 
ما هم افتخار می‌کنیم پروفسور عدل از بنیان‌گذاران جراحی در ایران است و از افتخارات دانشگاه هستند. ایشان در بیمارستان سینا بودند. آخرین سمت ایشان هم مدیر گروه جراحی بیمارستان شریعتی بود و بعد هم بازنشسته شدند.
پروفسور یحیی عدل در 14 بهمن سال 1381 در سن 94 سالگی با سابقه‌ی بیش از 70 سال جراحی و آموزش و پرورش شاگردان بی شمار دار فانی را وداع گفت.

خبر: مینا محمدی

مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی