محتوای خبری دانشکده پزشکی

نشست اعضای هیات علمی بزرگ ترین دانشکده پزشکی ایران با رییس دانشگاه

دکتر کریمی: جایگاه و هویت علوم پایه در دانشکده پزشکی باید حفظ شود

رییس دانشگاه در دیدار با رییس، اعضای هیات رئیسه و اعضای هیات علمی و مدیران گروه های پایه دانشکده پزشکی، بر ضرورت حفظ تاریخ و ساختمان قدیم دانشکده واستفاده بهینه از فضاهای موجود تاکید کرد و خواستار همکاری اساتید برای بازگرداندن هویت و جایگاه از دست رفته شد.

گالری عکس
در نشست رییس دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی که روز چهارشنبه 29 آذر ماه 1396 برگزار شد، در ابتدا دکتر نفیسی، رییس دانشکده، انتخاب روسای دانشگاه از میان اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی را موجب تضییع حق این دانشکده به منظور جلوگیری از سوء تعبیرها خواند و گفت: از ریاست دانشگاه درخواست می کنم که مظلومیت دانشکده پزشکی را بپذیرد تا بتوانیم از این شرایط خارج شویم.
وی به ارائه گزارشی از وضعیت موجود دانشکده پرداخت و گفت: دانشگاه تهران قدمتی 166 ساله دارد و اگر زمان استقلال دانشکده طب را در نظر بگیرم، قدمت این دانشکده به 99 سال قبل باز می گردد.
دکتر نفیسی، به معرفی معاونین، مشاورین و مدیران گروه های مختلف پایه و بالینی پرداخت و گفت: این دانشکده دارای  926 عضو بالینی و 146 عضو علوم پایه و در مجموع هزار و 72 عضو هیات علمی است. همچنین 2 هزار و 400 دانشجوی پزشکی و مجموعا 5 هزارو 88 دانشجو دارد که 40 درصد کل دانشجویان دانشگاه را شامل می شود.
رییس دانشکده پزشکی، سپس به فعالیت های انجام شده در حوزه بین الملل، فرهنگی و دانشجویی اشاره کرد و گفت: این دانشکده در حال حاضر دارای 3 مجله علمی است که مجله ACTA در مدلاین نیز نمایه می شود.
دکتر نفیسی، فرسودگی ساختمانها و کمبود فضای فیزیکی را از مهم ترین چالش های دانشکده خواند و تاکید کرد: در نقشه قدیمی دانشگاه، پیش بینی توسعه دانشکده پزشکی انجام شده بود اما این در حالی است که دانشکده پزشکی تنها دانشکده ای است که نتوانسته در این سالها طرح توسعه ای خود را سپری نماید.
وی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را بزرگ ترین و سرآمدترین دانشکده ایران خواند که نیازمند حمایت های مادی و معنوی است.
 در ادامه اعضای هیات علمی هر یک به بیان دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند.
دکتر نیک نام، فضاهای قدیمی را پاسخگوی نیازها ندانست و ضمن انتقاد از قدمت تجهیزات، آن را موجب عقب افتادن از رقبای خواند و خواستار رعایت عدالت شد.
دکتر اکبری، خواستار رعایت عدالت میان اساتید علوم پایه و بالین شد و بر ضرورت توسعه امکانات پژوهشی تاکید کرد.
دکتر دهپور، با بیان اینکه سنگ بنای دانشکده از علوم پایه  بوده است، تبدیل آن به جنسی بی مشتری را نگران کننده خواند و هدایت علوم پایه به سمت بالین را راه حلی برای بهبود شرایط دانست.
دکتر حسن زاده، برگزاری این نشست را به فال نیک گرفت و بر ضرورت حفظ کرامت اساتید تاکید کرد.
دکتر فقیه، قدمت ساختمان شماره 7 دانشکده را موجب محدودیت در فعالیت ها و استفاده از بخش هایی از دانشکده دندانپزشکی سابق را پیشنهاد کرد و خواستار تسریع در جذب نیروهای کارشناسی شد.  
دکتر زرین دست، از نصب دکل تقویت موبایل بر فراز ساختمان فارماکولوژی انتقاد کرد و آن را موجب اختلال در پژوهش ها خواند.
دکتر وجگانی، جلب مشارکت اساتید در تصمیم گیری ها را موجب بهبود شرایط دانست و از دانشگاه خواست تا مسیر ورود علوم پایه به بالین را هموار نمایند.
دکتر فیض آبادی، خواستار استفاده بهینه از توان و ظرفیت گروه شد و پیشنهاد راه اندازی آزمایشگاه جامع برای ارائه خدمت و درآمدزایی را مطرح کرد.
دکتر سبحانی، کاهش تعداد اعضای هیات علمی و افزایش حجم کار در گروه آناتومی را مطرح و خواستار شفافیت در پرداخت حق التدریس بر اساس حجم کارها شد.
دکتر آی، نظارت بر جذب اعضای هیات علمی فیزیک پزشکی برای گروه های بالینی و استفاده از توان و تجربیات اساتید گروه فیزیک پزشکی در خرید تجهیزات را مطرح کرد.
دکتر نوري دلويي، خواستار تعریف طرح هایی مادر، به منظور انجام پژوهش های هدفمند شد.
دکتر عینی، صدور دستورات بدون کارشناسی را همواره موجب مشکلات خواند و از دانشگاه خواست تا شرایط ورود دانشجویان برای کارآموزی به بیمارستانها را تسهیل نماید.
دکتر شریف، همکاری دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه جهت جذب گرنت های بین المللی، اعطای گرنت های ویژه برای پروژه های علوم پایه، ساخت مرکز رشد در کنار مسجد دانشگاه، ساخت غذاخوری مشترک برای اساتید و دانشجویان و یکسان سازی اسامی ساختمان ها را مطرح کرد.
دکتر مدرسی، ادغام علوم پایه و بالین را اصل خواند و خواستار ارتقای امکانات آزمایشگاهی برای علوم پایه شد.
دکتر نوروزی، علوم پایه قوی را مبنای پژوهش مناسب دانست و خواستار دیده شدن فعالیت های اعضای هیات علمی علوم پایه شد.
در ادامه، دکتر کریمی، با یادآوری خاطرات گذشته و زمان دانشجویی خود گفت: هنگامی که دانشجوی پزشکی برای نخستین بار وارد دانشکده پزشکی می شود، اولین مواجهه و اثر پذیری را از اساتید علوم پایه دارد و وقتی به خاطرات خود رجوع می کنم، آنچه در ذهنم تداعی می شود، نکات و آموزشی است که از اساتید علوم پایه در ذهنم مانده است.
وی به ظرفیت و قدمت دانشکده پزشکی اشاره کرد و افزود: من با تمام وجود مشکلات این دانشکده را لمس کرده ام چرا که در برهه های مختلف مسئولیت معاونت آموزشی و ریاست دانشکده پزشکی را بر عهده داشتم و از نزدیک در جریان مسائل این دانشکده بودم.
رییس دانشگاه، با یادآوری ریاست دانشکده پزشکی در زمان های گذشته گفت: هنگامی که ریاست دانشکده را بر عهده گرفتم، احساس خوبی از پذیرفتن این مسئولیت نداشتم چرا که پیش از من، این جایگاه در اختیار اساتید و بزرگان بود اما سعی کردم تا شرایط دانشکده را تغییر دهم و به روزهای ریاست اساتید بزرگ قدیم بازگردانم اما موفق نبودم چرا که تعریف دانشکده در آن زمان تغییر کرده بود و شرایط این زمان اجازه این حرکت را نمی داد از این رو بنده ریاست دانشکده را رها کردم.
دکتر کریمی، مشکل اصلی اعضای هیات علمی را هویت خواند و تصریح کرد: مسئله اصلی اعضای هیات علمی حقوق و کارانه نیست، اگر چه این موارد باید قطعا پرداخت شود، اما معتقدم وقتی اساتید، علوم پایه را برای خدمت رسانی انتخاب کرده اند، کم و بیش با مسائل و مشکلات آن آشنایی داشتند و با درک مشکلات در این حوزه وارد شده اند، لذا دغدغه اصلی آنها هویت و احترام است.
وی جایگاه امروز اساتید را نتیجه عملکرد همه اعضای هیات علمی در طول سالیان گذشته دانست و تاکید کرد: از بین رفتن هویت اساتید علوم پایه، نتیجه عملکرد خود ما در طول سالیان گذشته است و به نوعی همگی به کم رنگ شدن این جایگاه کمک کردیم.
رییس دانشگاه، در پاسخ به یکی از اعضا که برگزاری جلسات را موجب بیان حرف های تکراری خواند، گفت: باور کنید فقط روسا نیستند که حرف های تکراری می زنند، گاهی اعضای هیات علمی نیز برای سالهای متمادی از مشکلات تکراری سخن می گویند بدون اینکه اقدامی برای حل آنها انجام دهند. معتقدم خود در هویتی که امروز به آن دچار شده ایم سهیم هستیم و باید کمک کنیم تا جایگاه از دست رفته بازگردد.
دکتر کریمی، سپس به سخنان دکتر نفیسی مبنی بر تضییع حق دانشکده پزشکی به دلیل انتخاب روسای دانشگاه از میان اعضای این دانشکده اشاره کرد و افزود: امیدوارم روزی رییس دانشگاه از دانشکده ای دیگر انتخاب شود تا رییس دانشکده پزشکی بتواند، از حق این مرکز دفاع کند. از دکتر نفیسی می خواهم مسئولیت بنده در دانشگاه را جدا از عضویتم در دانشکده پزشکی ببینند و پس از همفکری با اعضای هیات علمی و گروه ها، خواسته های به حق دانشکده را مطرح و با اقتدار از آنها دفاع کنند.
وی از آمادگی دانشگاه برای حمایت از جایگاه دانشکده خبر داد و گفت: بدترین و زشت ترین، مسئله این است که فردی پس از قبول مسئولیت، امکانات دانشگاه را به سمت بخش و گروهی خاص هدایت نماید. از این رو از دکتر نفیسی می خواهم با خیالی آسوده مسائل و دغدغه های دانشکده را پیگیری کنند و دانشگاه نیز تلاش می کند تا عدالت را برای تمامی مراکز رعایت کند.
رییس دانشگاه، بر ضرورت استفاده بهینه از فضاهای موجود دانشگاه تاکید و ابراز امیدواری کرد برای بهبود فضای فیزیکی  تصمیم قاطعی اتخاذ شود.
دکتر کریمی، خروج برخی از دانشکده ها از کمپوس اصلی را امری نادرست خواند و گفت: برخی سعی دارند تا دانشکده پزشکی را به سمت خروج از ساختمان قدیمی هدایت کنند. مراقب باشید در مسیری نروید که قدمت دانشکده را از دست بدهید و آن را ندیده بگیرید لذا حفظ این ساختمان الزامی است.
وی تغییرات را همواره با مخالفت همراه دانست و گفت: قطعا برای حفظ  آب و نان و میز به این جایگاه نیامده ایم، از این رو اگر تغییرات منطقی در نظر دارید که می تواند جایگاه دانشکده را بهبود ببخشد، آن را اعمال کنید.
رییس دانشگاه، در خصوص بین المللی سازی دانشکده  پزشکی گفت: در صورتی که دانشجوی خارجی به تعداد محدود و با توجه به ظرفیت دانشکده پذیرش شود، موجب رشد خواهد شد اما در غیر این صورت، راه اندازی دانشکده پزشکی جدا برای دانشجویان خارجی را به صلاح دانشگاه نمی دانم.
دکتر کریمی، سپس ریاست دانشگاه را آزمون و محک خداوند دانست و خاطر نشان کرد: بنده  عضو تمام وقت دانشگاه هستم و در تمام مدت حضورم در دانشگاه، همواره تنها یک مسئولیت را پذیرفته ام و سعی کردم، همان را به بهترین نحو اجرا کنم. من جراح قلبم و در بهترین شرایط تنها به مسائل و مشکلات این حوزه اشراف دارم. این در حالی است که دانشگاه دارای 110 گروه آموزشی مختلف است که بیش از همه، خودشان از مشکلات آن آگاهی دارند لذا افکار دانشگاه باید از گروه های مختلف آن پیشنهاد شود و سپس دانشگاه برای حل آنها کمک نماید.
وی در مورد انتخاب مدیر گروه ها گفت: انتخاب مدیران گروه ها بر همان روال سابق و به صورت انتخابی توسط  خود اعضای گروه ها خواهد بود.
رییس دانشگاه، همچنین از گروه ها خواست تا با همفکری، راه ورود علوم پایه به بالین را پیشنهاد دهند و تصریح کرد: واقعیت این است که این اتفاق زمانی رخ می دهد که گروه های مختلف با یکدیگر تعامل و همگرایی داشته باشند، از این رو خودتان باید در جلسات خصوصی به حل مشکلات میان گروه ها بپردازید و برای همکاری به توافق برسید. دانشگاه نیز با آن موافق است و مساعدت های لازم در این خصوص قطعا صورت می گیرد.
دکتر کریمی با ذکر یاد و نام مدیران گذشته دانشگاه همچون مرحوم دکتر باستان حق، دکتر جبل عاملی، دکتر کابلی، دکتر میرخانی و دکتر عبدالله زاده گفت: دوره ریاست بسیار کوتاه است و باید در این مدت مدیریت، عدل، ادب و انصاف را رعایت کنیم چرا که مسئولیت های دانشگاه تنها فرصتی برای اعتلای دانشگاه، علم، پژوهش و خدمت است و خدا نگذرد از ما اگر از این جایگاه استفاده شخصی کنیم.

خبر: نسیم قرائیان
عکس: مهدی کیهان

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

6 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

‎اگر این جلسه صرفا دیداردکتر کریمی با اعضای هییت علمی بود، پس چگونه تعدادی از کارکنان که همیشه گل سرسبد هستند و با پارتی و رانت همیشه در دانشکده به مقاصد خود (کارانه بالا،پست های جدید وحق فنی بالاو...)میرسند،می توانند وارد جلسه شوند ولی جلوی دیگر کارکنان با بی احترامی گرفته میشود و از ورود انها جلوگیری میشود. پس کی قراره این تبعیض ها و بی عدالتی ها از این دانشکده بره؟؟کاشکی بجای یاداوری گذشته و خاطرات فکری به حال، این روزهای دانشکده پزشکی بکنید، که واقعا همه کارمندان ازین وضع موجود خسته و رنجیده هستند!!

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
میهمان

میهمان

78/10/11 - 00:00

جناب آقای دکتر کریمی سعدی علیه الرحمه فرمود: خرما نتوان خورد از این خار که کشتیم دیبا نتوان بافت از این پشم که رشتیم پیری و جوانی چو شب و روز گذشتند ما شب شد و روز آمد و بیدار نگشتیم!! شخصیت خوبی دارید، بیدار و هشیارید، از این جلسات بجز آگاهی از منویات افراد، برای سازندگی و احیای فرهنگ و تمدن برباد رفته، چیزی بدست نمیارید!؟ اگر می خواهید نام نکوئی در این مدت کوتاهی که خودتان به کوتاهی آن اصرار دارید، در تاریخ این مرز و بوم کهن و به قول خودتان «مغفول از هویت»بجای بگذارید، وقث بگذارید و با حوصله و دقت گوش دهی

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

سلام فکر میکنم آقای دکتر نفیسی باید به نوع دیگری نیز موضوع را نگاه کنند و بعید است مشکل از دانشکده پزشکی بودن رئیس دانشگاه باشد. تقریبا هیچ هیات علمی بالینی غیر مسئولی در جلسه نیست و مشکل دانشکده پزشکی اساسی تر از این حرف هاست و نیاز به راه حل های اساسی تری دارد. آرزوی توفیق برای شما دارم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
مهمان

مهمان

78/10/11 - 00:00

با تشکر از همکارانی که قبول زحمت کرده اند و به عنوان نماینده پیگیر اموری از جمله 35 درصد هستند

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

جایگاه و هویت علوم پایه در دانشکده پزشکی باید حفظ شود

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

دانشکده پزشکی را دریابید! هم اینک هم بدون اختیارات دانشکده بر باد است وای به روزی که هیات رییسه صاحب اختیار شوند!!

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *