محتوای خبری دانشکده پزشکی

مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشکده پزشکی ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 98 برگزار شد

مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی 98 با جمعی از مسئولان دانشکده پزشکی و دانشگاه در تالار ابن سینا برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی با بیان این که تقارن آغاز سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس که یادآور خاطرات کسانی است که از جانشان برای حفظ وجب به وجب این خاک و اعتلای کشور گذشتند را به فال نیک می گیریم، گفت: من 35 سال پیش وارد این دانشکده شدم و توفیق خداوند شامل حالم شد که از دوران دانشجویی تا استادی در این دانشکده باشم.
دکتر نفیسی افزود: دانشکده پزشکی با  1200 عضو هیات علمی بزرگترین دانشکده کشور است گفت: حتی اغلب دانشگاه های کشور هم این تعداد عضو هیات علمی ندارند و دانشکده ما از بسیاری دانشگاه ها بزرگتر است.
وی اساتید دانشکده را افراد برجسته در سطح کشور و باعث افتخار دانشگاه دانست و افزود: حضور این اساتید فرصت بسیار مغتنمی برای دانشجویان است تا هر چه می توانند از محضرشان استفاده کنند.
رئیس دانشکده پزشکی گفت: در کنکور سال 97 از 100 نفر اول 88 نفر دانشکده پزشکی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردند، که آمار امسال هم به نظر نمی رسد متفاوت از سال قبل باشد.
وی خاطر نشان کرد: حضور بهترین های کشور در این دانشکده برای ما مغتنم است و امیدوارم در این 7 سال که در دانشکده پزشکی تحصیل میکنید، بهترین بهره را از آموزش و پژوهش ببرید.
دکتر نفیسی ادامه داد: همه فرصت های آموزشی در کوریکولوم آموزشی گنجانده نشده و بهره مندی از این فرصت ها به علاقمندی و پشتکار شما دانشجویان بازمیگردد، وجود 5 هزار تخت بیمارستانی در بیمارستان های تابعه دانشگاه بهترین فرصت برای یادگیری است.
رئیس دانشکده پزشکی با اشاره به آموزش کوریکولوم نهان به عنوان بخشی از آموزش پزشکی گفت: بهره گیری از این بخش از آموزش تنها با حضور فعال در بیمارستان، تعامل با بیمار به دست می آید.
 
حضور شما چون در شاهوار در دریای دانشکده پزشکی است
 در ادامه استاد بهادری، دانشگاه علوم پزشکی تهران را با داشتن اعضای هیات علمی و اساتید برجسته، آزمایشگاه های مجهز، مانند دریای عظیمی دانست و خطاب به دانشجویان پزشکی گفت: با ورودتان به دانشگاه شرایط استفاده از این بحر عظیم آموزشی، پژوهشی فراهم است.
وی پزشکی را جنگی علیه بیماری ها دانست و افزود: امروزه کار درمان و پزشکی به صورت فردی پاسخگوی نیازهای جامعه نیست و باید بر اساس کار تیمی باشد.
استاد بهادری دانشگاه علوم پزشکی تهران را بستری آماده برای آموزش در هزاره سوم دانست و گفت: در حوزه های بیوتکنولوژی، زیست فناوری و مباحثی از این دست فعالیت می کند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دوری از حکمت و قداست در پزشکی امروز دیده می شود و شما به عنوان پزشکان فردا، در آینده  و در حیطه های شغلی خود با مباحثی نظیر تقدم منافع مالی و اقتصادی بر حرفه روبرو خواهید شد و ممکن است در مظان افترا قرار بگیرید و باید مراقب باشید.
وی در پایان با قرائت شعر سعدی: یکی قطره باران ز ابری چکید ، خجل شد چو پهنای دریا بدید/ که جایی که دریاست من کیستم؟ گر او هست حقا که من نیستم/ چو خود را به چشم حقارت بدید صدف در کنارش به جان پرورید/ سپهرش به جایی رسانید کار که شد نامور لؤلؤ شاهوار/ بلندی از آن یافت کاو پست شد در نیستی کوفت تا هست شد/ تواضع کند هوشمند گزین نهد شاخ پر میوه سر بر زمین؛ گفت: شما دانشجویان در ابتدا مانند قطره ای هستید که وارد دریایی به وسعت دانشگاه علوم پزشکی تهران شده اید که با تلاشتان چون مروارید شاهوار خواهید شد و دانشگاه با شما همچنان سرآمد کشور و کشورهای منطقه خواهد ماند.
 
دانشکده پزشکی هیچ گاه رقیب کسی نبوده و همیشه نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است
در ادامه دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی98 گفت: آنچه میخواهم راجع  به قدمت دانشکده پزشکی و افراد تاثیر گذار در دانشکده بگویم همگی بخشی از خاطرات شفاهی استاد بهادری است.
وی افزود: دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هیچگاه رقیب هیچ دانشکده ای نبوده بلکه همواره  نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است.
دکتر نمازی افزود: ساختمان دانشکده پزشکی توسط معمار فرانسوی آندره گدار ( معمار و طراح حافظیه، موزه ملی ایران)طراحی شد وی که به فرهنگ ایرانی آشنایی داشت میگفت: سقف ساختمان دانشکده پزشکی را بلند گرفتم چرا که سقف علم بلند است و سقف رویا و خیال کسانی که در این مکان میخواهند درس بخوانند بلند تر از بقیه است.
وی با بیان این که ستون های این دانشگاه بر افرادی چون دکتر قاسم غنی که علاوه بر داشتن کرسی تدریس در دانشکده پزشکی تبحری بسیار در اشعار حافظ داشت و نسخه های امروز دیوان حافظ تصحیح شده به قلم دکتر غنی است و یا دکتر حسین گل گلاب که موسیقی دان و سراینده شعر ای ایران، از جمله پایه گذاران فرهنگستان که واژه هایی نظیر خوزستان را به جایگزینی از عربستان ایران که آنروز ها به خوزستان فعلی گفته می شد، وی وارد فرهنگ لغات فارسی کرد.
وی با اشاره به سرود دانشگاه تهران گفت: سراینده این شعر دکتر حسین گل گلاب است و تنظیم موسیقی آن نیز توسط دکتر هما افضلی متخصص پاتولوژی انجام شده که 40 سال پیش همزمان در پزشکی و موسیقی درس میخواند و رتبه یک دانشکده هنرهای زیبا را کسب کرده بود.
در ادامه دکتر آذرخش مکری عضو هیات علمی گروه روانپزشکی گفت: شما امروز وارد رشته ای شدید که بزرگترین سود را برای بشریت داشته و بزرگترین خدمت را کرده است، نگاهی گذرا به تاریخ 150 سال پیش نشان می دهد که دانش پزشکی چقدر در کاهش مرگ و میر ناشی از مسائل ساده نظیر عفونت، زایمان و... موثر بوده و سن امید به زندگی از 40 سال به 80 سال رسیده است.
وی افزود: دانش پزشکی علاوه بر کاهش رنج و الام جسمی، به خوشبخت تر شدن انسان ها نیز کمک کرده و باعث شده افراد لذت بیشتری از زندگی خود داشته باشند.
وی خطاب به دانشجویان جدید الورود گفت: جمع شما بهترین و نخبه ترین گروه از همسالانتان هستید که پیش از این در شهرهایتان بودید اما در حال حاضر در دانشکده پزشکی گرد هم آمدید.
دکتر مکری گفت: در ماه های اول هیجانات ممکن است بر شما غالب شود و دچار برخی سرخوردگی ها شوید که اگر صرفا استعدادمحور باشید  و تنها بر نبوغ تان تکیه کنید، حالت تدافعی داشته باشید و از هرگونه چالشی اجتناب کنید، هیچ گاه موفق نخواهید بود .
وی افزود: در مقابل این حالت اگر با تکیه بر تلاش و پشتکار از چالش ها استقبال کنید از تلاشتان لذت خواهید برد چرا که تلاش لذت آفرین خواهد بود.
در ادامه ایزد محمد خواجه دبیر شورای نمایندگان دانشکده و دبیرکل شورای صنفی دانشجویی دانشگاه گفت: شورای نمایندگان قدیمی ترین تشکل در دانشگاه های علوم پزشکی است و در حال حاضر شورای نمایندگان دانشکده پزشکی با 15 عضو در کمیته های رفاهی، سلامت روان، آموزشی(کارورزی، کارآموزی و علوم پایه) فعالیت می کند.
 مراسم در دوبخش پانل مسئولین با والدین و پانل آشنایی با برنامه های آموزشی ویژه دانشجویان و تور دانشگاه گردی ادامه یافت.
در ادامه و در برنامه ویژه دانشجویان دکتر آرش عکاظی معاون آموزش پزشکی عمومی در خصوص آشنایی با برنامه آموزشی، دکتر نیما رضائی در رابطه با آشنایی با امور بین الملل، دکتر فاطمه نبوی زاده مسئول دفتر راهنمای تحصیلی درباره معرفی دفتر راهنمای تحصیلی صحبت کردند.
در برنامه ویژه دانشجویان که در تالار کاووسی برگزار شد، چند کلیپ با موضوع آشنایی با مرکز استعدادهای درخشان، معاونت دانشجویی دانشگاه و معرفی برنامه منتورینگ پخش شد.
همزمان با برنامه دانشجویان، والدین در کارگاه آموزشی والدین(روانشناسی زندگی دانشجویی) و پانل ویژه والدین با حضور مسئولین دانشکده و دانشگاه شرکت کردند و از سوی مسئولین به سوالات والدین پاسخ داده شد.
در ادامه والدین و دانشجویان از غرفه های مرکز رشد استعدادهای درخشان، معاونت دانشجویی و دفتر منتورینگ بازدید کردند.
مراسم با اقامه نماز و ضیافت ناهار پایان یافت.
مرور برنامه های آموزشی برای والدین و معرفی پروژه های پیش روی دانشگاه از دیگر بخش های ویژه والدین بود.
همزمان با این برنامه دانشجویان در تور آشنایی با دانشکده شرکت کردند. تحویل هدایای دانشکده به دانشجویان، پایان بخش مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 98 بود.
خبر: مینا محمدی
عکس: نیرومند رومیانی
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی