محتوای خبری دانشکده پزشکی

به بهانه 25 مهر، روز جهانی کمر درد

معرفی گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشکده پزشکی

تقويم سلامت دانشکده پزشکي در نظر دارد به مناسبت هاي مختلف گروه ها و افراد مرتبط از خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکي تهران را معرفي کند در اين بخش به بهانه 25 مهر روز جهانی کمر درد، به معرفي گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشکده پزشکي مي پردازيم.

به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي، گروه طب فيزيک و توانبخشي دانشکده پزشکي از مهر 95 در دانشکده پزشکي راه اندازي شد و دستيار مي پذيرد و با 8 عضو هيات علمي در بيمارستان هاي دانشگاه فعاليت مي کند و دکتر عبدالرحمان رستمیان، متخصص طب فيزيکي و توانبخشي سرپرستي گروه را بر عهده دارد.
دکتر سيده زهرا امامي رضوي، دکتر محدثه آزادواري، دکتر مريم حسيني، دکتر شهرام رحيمي دهگلان، دکتر الهام کارگزار، دکتر حميدرضا فاتح، دکتر مسعود قهوه چي و دکتر شهربانو کاظمي از اعضاي هيات علمي گروه هستند.
اساتيد گروه طب فيزيکي و توانبخشي  در بيمارستان هاي امام خميني، شريعتي، مرکز طبي کودکان، ضياييان، بهار لو و سينا حضور داشته و در کنار آموزش به دستياران، در حوزه ارائه خدمات درماني و توانبخشي اشتغال دارند.
درمانگاه طب فيزيکي و توانبخشي همه روزه در ساختمان درمانگاههاي بيمارستان امام خميني و ساختمان ريحانه و کلينيک يلدا فعال مي باشد. درمانگاه توانبخشي عصبي نيز دو روز در هفته فعال است.
درمان کليه بيماران مبتلا به دردهاي عضلاني و اسکلتي و ستون فقرات و مفاصل محيطي و توانبخشي کليه بيماران مبتلا به اختلالات عصبي مانند سکته مغزي ، ضايعات نخاعي ، ام اس ، فلج مغزي، ضربه مغزي، پارکينسون و پس از جراحيهاي مغز و اعصاب ، بيماريهاي روماتولوژيک ، توانبخشي مشکلات ادراري و مدفوعي و ....، انجام پروسيجرهاي مرتبط با تشخيص ودرمان بيماريهاي مرتبط با طب فيزيکي و توانبخشي از جمله الکترو آکوپانکچر، تزريقات تخصصي تحت گايد سونوگرافي، انجام نوارعصب و عضله و... از جمله خدمات ارائه شده توسط متخصصان اين رشته است.
انجام توانبخشي تحت نظارت متخصص طب فيزيکي شامل انواع مداليته ها مانند فيزيوتراپي، کاردرماني، گفتار درماني و ساخت اورتز ، پروتز و وسايل کمکي در بخش طب فيزيکي و توانبخشي صورت مي گيرد.
معرفي رشتة طب فيزيكي و توان بخشي يكي از تخصص هاي باليني پزشكي است كه به ارزيابي، تشخيص و درمان  اختلالات و بيماريهاي سيستم عضلاني اسکلتي و عصبي عضلاني پرداخته و همچنين اقدام  به ارايه روشهاي مختلف طب توان بخشي به بيماران و نيز افراد داراي ناتواني و معلوليت فيزيكي و شناختي در تمام سنين بصورت سرپايي يا بستري برای ارتقای کيفيت زندگي مي کند.
متخصصان اين رشته با استفاده از روشهاي مختلف شامل انجام الكترودياگنوز(نوار عصب و عضله)، تصوير برداري (سونوگرافي عصبي اسکلتي عضلاني)، تزريق هاي تشخيصي و درماني، روش هاي دارويي، اعمال روشهاي طب فيزيکي اعم از تمرين درماني، درمانهاي دستي، تجويز ارتوز و پروتزهاي مناسب به ارزيابي، تشخيص و درمان بيماران پرداخته و اقدامات لازم برای توانبخشي بيماران طرح ريزي مي کنند.
 متخصصان اين رشته مي تواند رهبري و هدايت تيم هاي توان بخشي چندرشته اي را براي ايجاد حداكثر بهبودي و ارتقا عملكرد فيزيكي، رواني، اجتماعي و شغلي وکيفيت زندگي در افرادي كه توانايي آنها در اثر بيماري، حادثه، نقص هاي مادرزادي يا درد محدود شده را بر عهده بگيرند.
رشته تخصصي طب فيزيکي و توانبخشي از اواسط دهه چهل شمسي با حضور پزشکان متخصص طب فيزيکي و توانبخشي فارغ التحصيل از کشورهاي اروپايي و آمريکاي شمالي به جامعه پزشکي ايران معرفي شد.
خبر: مینا محمدی

کلمات کلیدی
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی