محتوای خبری دانشکده پزشکی

نشست خبری کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران برگزار شد

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به برگزاری بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی گفت: هم افزایی میکروب شناسان می‌تواند به کاهش آسیب‌های میکروبی منجر شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، دکتر بیگ محمدی رئیس دانشکده پزشکی و رئیس بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران در نشست خبری این کنگره که روز شنبه 5 شهریور در سالن شورای دانشکده پزشکی برگزار شد، به تشریح وضعیت رشته میکروب شناسی پرداخت و در ادامه به سوالات اصحاب رسانه پاسخ داد.
وی با اشاره به برگزاری  کنگره میکروب شناسی، گفت:بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران به صورت حضوری و برخط همزمان با همکاری انجمن علمی میکروب شناسی ایران 8تا10  شهریور ماه 1401 در دانشکده پزشکی برگزار خواهد شد.
وی افزود: علم میکروب شناسی جزو علوم پایه بوده و با سلامت مردم عجین است، از این رو اهمیت بالایی دارد.
دکتر بیگ محمدی بابیان این که رفتار نادرست با میکروب شناسی موجب آسیب به سلامت مردم خواهد شد، اظهار داشت: ما در بستری از میکروب‌ها زندگی می‌کنیم که در سلامت مردم نقش دارند.
وی افزود: دو میلیون عفونت باکتریایی در آمریکا اتفاق می‌افتد که ۲۳ هزار مرگ در این کشور را به دنبال دارد و هر چه جلوتر می‌رویم، مقابله با میکروب‌ها سخت‌تر می‌شود، ما باید روش‌های نوین در مقابله با میکروب‌ها را در پیش بگیریم که کار سنگینی است.
رئیس کنگره  میکروب شناسی گفت: هم افزایی میکروب شناسان می‌تواند به کاهش آسیب‌های میکروبی منجر شود.
وی با اعلام اینکه میزان مصرف آنتی بیوتیک‌ها در کشور ما خیلی بالا است، افزود:  مصرف بی رویه آنتی بیوتیک یک مشکل جهانی است، در خاورمیانه مصرف آنتی بیوتیک به  بیماران 30 تا 70 درصد است و این امار در ایران 50 درصد است یعنی نیمی از  بیماران در کشور آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند.
دکتر بیگ محمدی ادامه داد: ۱۵ درصد گلودرد‌ها نیاز به مصرف آنتی بیوتیک‌ها دارد که متأسفانه بیش از این میزان مصرف می‌شود.
وی افزود: آنتی بیوتیک‌ها جزو دارو‌های بدون نسخه نیستند، اما داروخانه‌ها بدون نسخه هم این دارو‌ها را عرضه می‌کنند که به دلیل درخواست بیمار اتفاق می‌افتد.
وی در پاسخ به این سوال ‌که "آیا میزان استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در ایام کرونا افزایش یافته" گفت: متاسفانه در جامعه پزشکی شاهد هستیم که علیرغم حذف داروی "آزیترومایسین" از پروتکل درمانی کووید19، همچنان این دارو تجویز می‌شود و مصرف این دارو در ایام شیوع کرونا افزایش پیدا کرد زیرا در اوایل بیماری تصور می‌شد که در درمان بیماری موثر است‌‌ اما بعدها ثابت شد که اثربخشی ندارد‌‌.
وی با بیان این مطلب که آنتی بیوتیک بدون ضرر نیست، افزود: متأسفانه مصرف آنتی بیوتیک‌ها افزایش یافته است و این موضوع تبدیل به معضل جهانی شده است.
رئیس دانشکده پزشکی گفت: در بخش‌های ICU بیشتر شاهد عفونت‌های میکروبی ناشی از مصرف آنتی بیوتیک‌ها هستیم.
وی با اشاره به وضعیت کنترل عفونت در بیمارستان‌ها تصریح کرد: برای کنترل عفونت در سطح مراکز بهداشتی و درمانی از نظر تدوین دستورالعمل‌ها وضعیت خوبی وجود دارد و تیم‌های نظارتی در سطوح وزارتخانه و دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها فعالند و به صورت ادواری بر نحوه عملکرد مراکز بهداشتی و درمانی نظارت می‌کنند اما این به این معنا نیست که همه این دستورالعمل‌ها به خوبی اجرا می‌شوند و ما در اجرای این پروتکل‌ها با مشکلاتی مواجه هستیم.
در ادامه، دکتر محمدمهدی فیض آبادی رئیس انجمن میکروب شناسی ایران و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی افزود: در کنگره امسال راه‌های درمان بیماری‌های میکروبی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
دکتر مژده حاکمی والا دبیر علمی کنگره و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: با شروع پاندمی کرونا، کنگره میکروب شناسی متوقف نشد و ما در دو سال گذشته کنگره را به صورت مجازی برگزار کردیم.
وی افزود: این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان است و دانشمندان  از سراسر کشور دعوت شده اند و همچنین، ۱۸ سخنران خارجی داریم که اغلب آن‌ها به صورت آنلاین سخنرانی خواهند داشت.
حاکمی والا گفت: ما پنل مخصوص مقاومت دارویی را در کنگره امسال داریم و از این طریق، دستاورد‌های جدید دنیا با دانشمندان ایرانی مورد تبادل نظر قرار می‌گیرد.
وی افزود: یک سری کارگاه آموزشی نیز در کنگره امسال برای همکاران برگزار می‌شود. همچنین ۷۲۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که برخی از آن‌ها در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می‌شود.
بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران از ۸ تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.وضعیت درمان، واکسیناسیون و کنترل بیماری کووید 19، بررسی بیماری های نوپدید و بازپدید، فاژ تراپی و اهمیت آن در درمان، روش های نوین در تشخیص بیماری های عفونی، مقاومت داروئی و روش های جدید تعیین آن، کنترل عفونت های بیمارستانی، نقش پروبیوتیک ها در بیماری های عفونی، عفونت های ادراری و روش های نوین درمانی، وضعیت بیماری سل در ایران و جهان واهمیت سل مقاوم به درمان، اهمیت بیماری های عفونی در بیماران با نقص ایمنی، کارافرینی و دستاوردهای تشخیصی و .... از جمله محورهای مورد بحث در این دوره کنگره میکروب شناسی است.
علاوه ‌بر ارائه سخنرانی‌های تخصصی، در حاشیه کنگره، نشست‌های جانبی با موضوعات و کارگاه‌های مختلف برگزار می‌شود. همچنین نمایشگاهی از محصولات مورد نیاز در طرح‌های علمی و تشخیصی میکروب‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌گردد.
در مدت زمان سه روز برگزاری این کنگره بالغ ‌بر 10 کارگاه آموزشی با ظرفیت محدود برگزار خواهد شد که «کارگاه تئوری آینده‌پژوهی در بازار میکروب‌شناسی از IOT تا متاورس»، «کارگاه تئوری نقش کنترل عفونت در کاهش مقاومت‌های آنتی بیوتیکی و عفونت‌های بیمارستانی»، «کارگاه تئوری و عملی کلونینگ و بیان ژن همراه با آموزش نرم‌افزار CLC  «،کارگاه تئوری و عملی اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی» و ... از آن جمله است.
کلمات کلیدی
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *