محتوای خبری دانشکده پزشکی

پیش نویس شیوه نامه رسیدگی به سوء رفتار حرفه ای فراگیران در هیئت رئیسه دانشکده پزشکی مطرح و تصویب شد

در نشست هیئت رئیسه دانشکده پزشکی شیوه نامه رسیدگی به سوء رفتار حرفه ای فراگیران تصویب و مقرر شد آرای صادره به صورت حکم مشورتی به شورای انضباطی دانشگاه ارسال شود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، جلسه هیئت رئیسه دانشکده پزشکی صبح روز شنبه ۲۷ اردیبهشت 99 در سالن شورای دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد حسین نیکنام عضو هيئت علمی گروه ایمونولوژی و فعال قرآنی دانشکده، با تبیین آیات ۱۸۳ تا ۱۸۶ سوره بقره گفت: در این آیات خداوند در مورد ماه رمضان سخن می‌گوید و تنها ماهی که نام آن در قران ذکر شده ماه رمضان است.
وی افزود: زمانی که نام ماه رمضان به ذهن متبادر می‌شود اول روزه و روزه داری در این ایام است در حالی که اهمیت این ماه نزول قرآن است و امشب که مصادف با شب قدر و شب نزول قرآن است.
دکتر نیکنام با بیان این که صحبت از روزه و روزه داری در جمع اساتید سخت است، گفت: پیامبر اکرم در آخرین جمعه ماه شعبان در خطبه‌ایکه به نام خطبه شعبانیه معروف است نقشه ماه رمضان، آداب و مناسک آن را روشن می‌کنند و در طلیعهٔ آن خطبه می‌فرمایند رمضان ماهی با برکت، رحمت و مغفرت است.
وی افزود: بحث روزه داری منحصر به مسلمانان نیست و در تمام ادیان ذکر شده است اما در قرآن خداوند زمانی که میخواهد در مورد روزه سخن بگوید، عبارت یا ایها الذین آمنوا را آورده است، امام صادق می‌فرماید این تعبیر سختی روزه را شیرین می‌کند.
دکتر نیکنام ادامه داد: خداوند در قرآن می‌فرماید: ما روزه را مقرر کردیم تا شما متقی شوید، عصاره قران و اسلام، میوه این دین تقوا است، همه این دستورات آمده است که انسان متقی شود و روزه داری را با تقوا گره زده است.
وی در خصوص گرسنگی و ارتباط آن با رسیدن به تقوای الهی گفت: پیامبر خدا (ص) نیز در خصوص فواید روحی گرسنگی می‌ فرمایند: "شیطان در درون آدمی‏ زاده بسان خون، جریان می‏ ‌ یابد گذرگاه‏ ‌ های او را با گرسنگی، تنگ کنید یا امام صادق می‌فرمایند گرسنگی غذای روح و قلب و سلامت بدن است.
دکتر نیکنام در ادامه به لزوم دعا کردن پرداخت و گفت: در روایات آمده است که پیوسته در بهشت را بکوبید تا برای شما باز شود، ماه رمضان بهترین فرصت برای دعا کردن است و شب قدر بهترین زمان‌ها در این ماه است. وبر ما است که با حسن ظن و امیدواری خدا را بخوانیم چرا که طبق احادیث و روایات، خداوند می‌فرماید:   من نزد گمان بنده مؤمن خویش هستم، اگر به من خوش گمان باشد، به خوبى با او رفتار مى کنم و اگر به من بدگمان باشد، به بدى با او رفتار مى کنم. همچنین پیامبر خدا می‌فرمایند: هیچ بنده مؤمنى به خدا گمان نیک نبرد، مگر این که خداوند مطابق همان گمان با او عمل كند.
در ادامه دکتر نسیم خواجوی راد مدیر دفتر توسعه آموزش دانشکده در خصوص اصلاحیه برنامه مشاهده آموزش همتایان (ماه) صحبت کرد و گفت: در اصلاحیه جدید این برنامه تغییرات چندانی ایجاد نشده و صرفا بخش رویکرد آموزش مجازی با قابلیت تاثیرگذاری در ارتقاي اعضای هیئت علمی و اجرا از مهر ۹۹ اضافه شده است، البته ارائه بازخورد و نمره تعلق گرفته از سوی عضو هیات علمی مشاهده گر محرمانه خواهد ماند.
وی افزود: از مهر ۹۹ هم برای اعضای هیئت علمی مشاهده گر و هم اعضای هیات علمی مشاهده شونده امتیازاتی موثر در ارتقاي سالانه اساتید لحاظ خواهد شد.
توضیح این که برنامه مشاهده آموزش همتایان (ماه) عبارت است از حضور یک عضو هیئت علمی متبحر و آموزش دیده در محیط آموزشی یک عضو هیات علمی و مشاهده عملکرد آموزشی وی همراه با ارائه بازخورد مناسب که امکان ارائه بازخورد تکوینی و سازنده برای رشد و توسعه توانمندي‌ هاي تدریس در عضو هیات علمی را فراهم مي‌ آورد.
دکتر شاهين آخوندزاده با انتقاد از برخی معیارهای ارزیابی و ارتقاء اساتید گفت: برخی مهارت‌ها مانند تسلط به زبان انگلیسی، تسلط بر نحوه اداره کلاس، توانایی تدریس و… باید قبل از انتخاب اساتید و گزینش آنها در  کسوت هیات علمی مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرند.
دکتر نیما رضایی نیز با انتقاد از برخی ارزیابی‌ها در خصوص توانایی اعضای هیات علمی گفت: با بررسی مدل‌های ارزشیابی دانشگاه‌های موفق و بزرگ می‌توانیم مدل و معیاری را بومی کرده و بر اساس آن ارزیابی‌ها انجام شود.
دکتر لباف نیز خواستار جایگزینی برخی فعالیت‌های تشویقی نظیر معرفی اساتید برتر آموزشی در جشن‌هایینظیر جشن قدر استاد به جای برنامه مشاهده آموزش همتایان شد.
دکتر کاشانی نیز به عدم استقبال گروه‌ها مبنی بر معرفی اعضای هیات علمی برای طی دوره آموزشی عضو هیئت علمی مشاهده گر اشاره کرد و گفت: دی ماه سال گذشته نامه‌ایاز سوی دفتر آموزش دانشگاه برای گروه‌های علوم پایه مبنی بر معرفی اساتید داوطلب به عنوان اساتید مشاهده گر ارسال شد که با عدم استقبال گروه‌ها مواجه شد.
در ادامه دکتر رویا ستارزاده در خصوص شیوه نامه رسیدگی به سوء رفتار حرفه‌ایفراگیران توضیحاتی که ارائه کرد و گفت: در سال ۹۵ این شیوه نامه از دانشگاه به وزارت بهداشت ارسال شد که هم در وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی مسکوت ماند و تا این لحظه اقدام خاصی برای آن انجام نشد و تنها آیین نامه انضباظی دانشجویان به صورت جزئی مورد بازنگری قرار گرفت.
وی با بیان این که در صورت تصویب این پیش نویس در جلسه هیئت رئیسه دانشکده، برای تایید و داشتن پشتوانه اجرایی به دانشگاه ارسال خواهد شد.
وی افزود: طبق این شیوه نامه بررسی پرونده‌ها و موارد مورد شکایت بر اساس شفافیت، مستدل بر شواهد، رعایت عدالت و انصاف، پاسخگویی، حق استیناف و رازداری انجام خواهد گرفت.
دکتر ستارزاده ادامه داد: نحوه برخورد با مصادیق سوء رفتار حرفه‌ای به صورت رسمی مبتنی بر بازخورد، بازتوانی و ارزیابی صلاحیت (در معاونت مربوطه در سطح دانشکده) و غیر رسمی (بررسی در معاونت آموزشی بیمارستان مربوطه) خواهد بود و در بانک اطلاعات دانشکده به صورت محرمانه نگهداری خواهد شد که در تمامی این مراحل حق استیناف و بازبینی برای متهم محفوظ است.
وی خاطرنشان کرد: احکام در دانشکده به صورت مشورتی صادر و به شورای انضباطی دانشگاه ارسال خواهند شد.
 
 
 
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *