مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

(+ فیلم ) رییس دانشگاه، دکتر بیگلر را از سرمایه های دانشگاه خواند

در مراسم تکریم معاونان پیشین و جدید توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، دکتر جعفریان با اشاره به نامگذاری سال 95 با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، این نامگذاری را فرصتی مناسب برای ارتقای ظرفیت های دانشگاه در جهت خلق منابع و جذب منابع خارج از آن دانست.

گالری عکس یک 

گالری عکس دو

 دریافت فیلم
در مراسم تقدیر از خدمات دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع سابق دانشگاه و معرفی دکتر حسن توکلی، معاون توسعه جدید دانشگاه که صبح چهارشنبه، در نخستین روز از اردیبهشت سال 95 در طبقه نهم سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، ضمن تبریک میلاد امیرالمؤمنین علی (ع)، با ذکر ویژگی های دکتر بیگلر گفت: وقت گذاری برای انجام امور، سلامت مالی، پاسخگویی و در دسترس بودن، خوش برخوردی در مواجهه با افراد، تسلط فنی کافی بر امور معاونت توسعه و داشتن تفکر عملیاتی از ویژگی های بارز ایشان در دوره مسئولیت در این معاونت بود.
وی داشتن حساسیت نسبت به مصالح دانشگاه را از دیگر ویژگی های دکتر بیگلر دانست و گفت: پافشاری فرد بر اموری که مصلحت دانشگاه می داند، بسیار ارزشمند است. این در حالی است که دوران مدیریت دکتر بیگلر بسیار پرچالش بود و پذیرفتن مسئولیت معاونت توسعه در دوره ادغام و ثابت قدم بودن تا پایان کار، حرکتی جوانمردانه از سوی ایشان بود.
رییس دانشگاه، دکتر بیگلر را از سرمایه های دانشگاه خواند و افزود: دکتر بیگلر در دوره اجرای برنامه تحول نظام سلامت به ویژه در ماههای ابتدایی آن که به دلیل کمبود منابع، اجرای این طرح سنگین و پرچالش بود، از برنامه چهارساله دانشگاه نیز عقب نیفتاد. در این میان بحث راه اندازی نرم افزار حسابداری تعهدی نیز حرکت بزرگی بود که با حمایت های ایشان و زحمات مدیر امور مالی دانشگاه به بار نشست.
دکتر جعفریان به تلاش قابل‌توجه معاون سابق مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه در جذب منابع و جلب کمک های خیرین اشاره کرد و افزود: دکتر بیگلر در بحث ارتقاء رفاه کارکنان نیز واقعاً جدی بود و خوشبختانه هیات رییسه نیز حمایت های لازم را در این زمینه به عمل آورد.
وی دکتر بیگلر را در بحث توسعه فضای فیزیکی دانشگاه موفق خواند و گفت: با تلاش های ایشان، ساختمان پروژه پت اسکن بیمارستان شریعتی و ساختمان اورژانس بیمارستان روزبه و تجهیز بخشی از آن نیز تکمیل شده است. آزمایشگاه جامع تحقیقات نیز راه اندازی شده است. ساختمان جدید بیمارستان سینا نیز راه اندازی شده است و امیدواریم ساختمان جدید بیمارستان امیراعلم طی ماههای آینده تکمیل شود.
دکتر جعفریان بابیان این‌که عملکرد معاونت توسعه با گذشت دو سال و نیم از آغاز برنامه چهارساله دانشگاه خوب و قابل تقدیر است گفت: در دوره مسئولیت دکتر بیگلر و در طرح های کلان دانشگاه که معاونت توسعه نقش محوری در آن‌ها داشت، این طرح ها و پروژه ها به جزء مواردی که پیشبرد آن‌ها با مسائلی روبرو است، توسعه خوبی پیدا کردند. مانند پروژه مهدی کلینیک که با سرعت مناسبی پیش رفت و پردیس دوم دانشگاه که پیگیری های آن به نقاط جدیدی رسیده است. در مجموع، 60 تا 70 درصد از اموری که در این دوره در راستای تحقق برنامه چهارساله دانشگاه انجام شده، به نتیجه رسیده و کارنامه دکتر بیگلر و همکاران ایشان موفق بوده است.
وی ادامه داد: ممکن است برای عده ای این سوال پیش بیایید که با وجود مدیریت شایسته دکتر بیگلر چرا باید ایشان از این مسئولیت کنار برود. در پاسخ به این سوال می توانم بگویم که مسئولیت اجرایی بیش از 10 سال برای هیچ فرد و هیچ پستی مناسب نیست و این بسیار استثنایی و نادر است که فردی با باقی ماندن در یک پست با گذشت زمانی بیش از 10 سال، عملکرد موفق داشته باشد و نتیجه بگیرد. این در حالی است که دکتر بیگلر بیش از 11 سال در دانشگاههای علوم پزشکی ایران و تهران در یک موقعیت، قبول مسئولیت کرده بود.
رییس دانشگاه بابیان این‌که هر اوجی فرودی دارد گفت: با وجود این‌که ماندن در یک کار ثابت با وجود همه محدودیت‌های آن، باعث فرسودگی فرد می شود، ولی دکتر بیگلر تا آخرین روز مسئولیت خود معاون بسیار خوبی بود و همچنان در اوج بود. ایشان در اوج موفقیت از این مسئولیت جابجا می شود و از آنجایی که ایشان را سرمایه دانشگاه می دانم، بر خود واجب می دانم که از این سرمایه حفاظت کنم تا در آینده دانشگاه بتواند از پتانسیل ایشان در بخش های مختلف استفاده کند. چراکه با توجه به سابقه کاری دکتر بیگلر در بخش های مختلف، ایشان می‌تواند در آینده در دیگر مدیریت های دانشگاه نیز اینچنین بدرخشد.
وی بابیان این‌که حضور دکتر بیگلر در مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی، تجربه ای متفاوت و کمک کننده است گفت: با توجه به سابقه ارزشمند دکتر بیگلر در حوزه خیرین، از ایشان می خواهیم که به عنوان مشاور رییس دانشگاه در امور خیرین و مشارکت های مردمی، به همکاری خود با دانشگاه ادامه دهد. بنابراین از این جهت تودیعی برای ایشان وجود ندارد و در جلسه شورای دانشگاه در خدمتش خواهیم بود.
رییس دانشگاه با اشاره به سابقه طولانی مدت دکتر توکلی در دانشگاه گفت: ایشان از مدیران محیطی موثر است و در هر جایی که قبول مسئولیت کرده است چه در بیمارستان سینا، چه در بیمارستان امیراعلم که با تحولات جدی روبرو بود و چه در بیمارستان محب یاس، بسیار جدی کار کرده است.
وی سلامت نفس و انگیزه توسعه و پیشرفت را از ویژگی های دکتر توکلی خواند و گفت: ایشان با توجه به سابقه کاری طولانی مدت، به همه مسائل مبتلا به محیط آشنا است و با ورودش به ستاد می‌تواند این مسائل را حل کند. به علاوه در امو مالی نیز صاحب تجربه و ایده است که بسیار می‌تواند در این حوزه کمک کننده باشد.
دکتر جعفریان افزود: علاوه بر برنامه چهارساله دانشگاه، معاونت توسعه وزارت بهداشت نیز یک برنامه عملیاتی تهیه کرده است که باید با آن هماهنگ باشیم. در این میان تا جایی که امکان داشته باشد باید امور را به واحدها تفویض کنیم و بدون این‌که عارضه ای در واحدها ایجاد شود، در عملیاتی کردن این امر بکوشیم. واگذاری امور نیز باید همراه با توانمندسازی واحدها و پشتیبانی از آن‌ها باشد تا کارها درست انجام شود. در غیراین صورت، اگر این پشتیبانی وجود نداشته نباشد و واحدهای محیطی نیز ظرفیت لازم را نداشته باشند، هم ستاد و هم واحدها گرفتار می شوند.
وی با اشاره به حضور 15 هزار پرسنل در دانشگاه گفت: گروه کارکنان دانشگاه حمایت کننده همه سطوح دانشگاه هستند و اگر این گروه نتواند پا به پای سایرین به‌پیش برود و به اندازه کافی نیز به آن توجه نشود، مشکل خواهیم داشت. بنابراین لازم است که در این دوره هیات رییسه به این امر توجه کافی داشته باشد. در مورد به کارگیری نیروی جدید نیز ناچار هستیم با حداکثر محدودیت‌ها این امر را مورد توجه قرار دهیم و کاملاً حساب شده حرکت کنیم.
دکتر جعفریان بر پیگیری جدی پروژه های عمرانی تاکید کرد و گفت: چند پروژه بزرگ مانند مهدی کلینیک و انستیتوکانسر داریم که هنوز تکلیف آن مشخص نیست. در این میان تکلیف پروژه هایی مانند رازی و فارابی روشن است ولی باید کار آن پیش برود. بیمارستان جدید واقع در منطقه 18 تهران نیز یک پروژه اساسی است که باید آن را به نقطه مشخصی برسانیم.
دکتر جعفریان بابیان این‌که به فرمایش امیرالمؤمنین، آنچه به ریاست کمک می‌کند، سعه‌صدر است گفت: سعه‌صدر، یک ویژگی است که همه ما و همه مردم جامعه به آن نیاز دارند و البته برای مدیران بیش از سایرین موردنیاز است.
رییس دانشگاه افزود: درعین‌حال که واحدهای محیطی از حمایت دانشگاه باید مطمئن باشند، محدودیت‌های دانشگاه نیز باید برای آن‌ها توجیه شده باشد. در این میان نحوه مدیریت محدودیت‌ها و عبور از آن‌ها، مدیریت است.
وی بابیان این‌که هر جابجایی در این دانشگاه می‌تواند با ارتقاء همراه باشد گفت: هر معاونی که در دانشگاه تغییر کرده است، مسئولیت قابل‌توجه دیگری را عهده‌دار شده و در آن مسئولیت هم اثرگذار بوده است که نمونه‌های آن در سالهای اخیر بسیار است. در این میان توجه به این نکته مهم است که اینجا خانه همه این معاونان و مسئولان است و این عزیزان هرگاه که به دانشگاه بازگردند، می‌توانند مجدداً مسئولیت به عهده بگیرند.
دکتر جعفریان در پایان ریاست بر دانشگاه علوم پزشکی تهران را افتخار خود خواند و افزود: امیدوارم تا پایان دوره‌ای که مسئولیت دانشگاه را به عهده‌دارم، در مسیر رضای خدا و در جهت پیشرفت دانشگاه که پیشرفت کشور نیز هست، همه باهم به‌پیش برویم و به نتیجه برسیم.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکس: جمشید ربیعی
فیلم: باقرزاده

تهیه کننده: