مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

پرستاران؛ یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره‌ی درمان

اهدای نشان اخلاق برتر به 145 پرستار برگزیده در دومین جشنواره ناب

در راستای اجرای برنامه‌های ارتقای تعهد حرفه‌ای، دومین جشنواره ناب با تقدیر از سرپرستاران، پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران و بیمارباران برگزیده 15 بیمارستان تابعه دانشگاه، در مرکز طبی کودکان برگزار شد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو

در دومین جشنواره ناب که بعدازظهر شنبه 16 بهمن 95 در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد، خورشید وسکویی مدیر دفتر پرستاری دانشگاه، گفت: جشنواره ناب را برای دومین بار و جشن روز پرستار را برای چندمین سال متوالی برگزار می‌کنیم و تقارن این روز را با ایام دهه فجر گرامی می‌داریم.
وی افزود: خوشحالم که امسال نیز پذیرای الگوی پرستاری در قالب پرستار ناب هستیم تا نشان دهیم که پرستاران افراد خوش‌اخلاقی هستند.
وسکویی بابیان اینکه، سیاست‌گذاری دفتر امور پرستاری دانشگاه به دلیل توانمندی‌های موجود در این دانشگاه به‌گونه‌ای است که برخی کارها را برای نخستین بار در سطح کشور انجام دهد افزود: جشنواره ناب یکی از نخستین‌های این دفتر است که امید داریم در سال‌های آتی به‌عنوان الگویی در سراسر کشور برگزار شود.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه، افزایش نیروی انسانی پرستاری و سنجش میزان رعایت حریم و پوشش بیمار در بخش‌ها را از مهم‌ترین اقدامات این دفتر برشمرد و گفت: شاید انجام این کارها به نظر ساده باشد ولی فرهنگ‌سازی در این زمینه کار بسیار مشکلی است.
وی بحث تعهد حرفه‌ای و اخلاق را از مهم‌ترین دیدگاه‌های دانشگاه در برنامه 4 ساله دانست و گفت: همه ما کم‌وبیش مهارت‌های لازم مربوط به خدمت خود را آموخته و انجام می‌دهیم اما توجه به حرمت بیماران به‌عنوان افراد دردمندی که به ما پناه می‌آورند یک ضرورت است که باید موردتوجه قرار گیرد.
وسکویی در پایان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع پرستاران ناب خاطرنشان کرد: از شما پرستاران عزیز تشکر می‌کنم که ثابت کردید در شرایطی که همه‌چیز وفق مرادتان نیست از خدمت به مردم کوتاهی نمی‌کنید. امیدوارم در جلب رضایت خداوند متعال درراهی که قدم برمی‌دارید، پیروز و سربلند باشید.
سپس دکتر چراغی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه، ضمن تبریک روز پرستار و گرامی داشت ایام دهه فجر، گفت: طرح پرستار ناب ابتکار خوبی است که باهمت دبیرخانه دفتر تعهد حرفه‌ای و دفتر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه بروز و ظهور کرده است.
وی ادامه داد: شورای بین‌المللی پرستاری 10 خصوصیت را برای پرستاران تعریف کرده که قطعاً امروز پرستارانی که به‌عنوان ناب برگزیده‌شده‌اند دارای تمامی این ده خصوصیت هستند.
دکتر چراغی حفیظ بودن و همدل بودن را از مهم‌ترین این خصوصیات برشمرد و گفت: یک پرستار ناب باید تمام جزئیات هر چیزی را بنویسد و فکر، گفتار و رفتار منظم داشته باشد.
وی همچنین، داشتن ثبات هیجان و احساس، سازگاری با تمامی شرایط، قدرت تحمل ذهنی و جسمی بالا، سریع الفکر بودن، سخت‌کوش و پرتلاش بودن و داشتن روابط عمومی قوی را از دیگر خصوصیات یک پرستار ناب برشمرد.
وی سخنان خود را با قرائت شعری زیبا در وصف خصوصیات یک پرستار ناب پایان داد.

پرستاری رسیدن به هدفی متعالی است
پس‌ازآن حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه، گفت: به گفته‌ی یکی از بزرگان دین، زندگی یک مسیر و یک سطح دارد که از جایی آغاز می‌شود و تا رسیدن مرگ ادامه دارد؛ اما زندگی مسیر دیگری نیز دارد که حرکت در آن طولی است یعنی حرکت از بالا به‌قدری که تمامی مسیر دیده شود.
وی افزود: در قرآن نیز آیات معتبر بسیاری وجود دارد که خواستار ناب شدن انسان‌هاست.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده بابیان اینکه، بعضی از شغل‌ها مقدمه‌ای برای رسیدن به یک هدف عالی است تصریح کرد: بعضی شغل‌ها هم خود یک هدف است و هم مسیر رسیدن به هدفی متعالی.
وی با اشاره به سخنان مرحوم آیت‌الله مشکینی که فرمودند، حاضرم یک‌عمر عبادت خود را با یک‌شب پرستاری عوض کنم، گفت: چه اتفاقی موجب می‌شود تا چنین شخصیت بزرگ و عالمی جلیل‌القدر حاضر باشد سال‌های عمر و عبادت خود را با یک‌شب بیداری پرستاری معاوضه کند آیا این همان طی مسیر طولی نیست که انسان را به‌سوی هدفی ناب هدایت می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه، افزود: چه متین و به‌جا روز پرستار را به نام بانوی بزرگوار اسلام، حضرت زینب (س) نام‌گذاری کردند بانویی که چه در زمان پدر و مار گرامی خود و چه در زمان برادران بزرگوارش دائماً در مسیر طولی گام برداشت تا در پایان به‌جایی برسد که با دیدن سر برادر بزرگوارش بگوید جز زیبایی چیزی نمی‌بینم.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: علامه مجلسی در کتاب بحارالانوار از زبان امام صادق (ع) می‌گوید: حضرت یوسف در زمان اسارت خود از زندانیان بیمار پرستاری می‌کرد و این‌یکی از دلایل پیامبری وی بود.

رشد چشمگیر پرستاران ناب در دانشگاه
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه، نیز با تبریک روز پرستار به 5 معیار انتخاب پرستار ناب اشاره کرد و گفت: پرستاران ناب بر اساس ارزیابی خود، بیماران، سرپرستاران، همتایان و همکاران زیرمجموعه خود انتخاب‌شده‌اند.
وی گفت: برگزیدگان از مشاغل و رده‌های مختلف سوپروایزر و کارشناس پرستاری، کاردان و کارشناس اتاق عمل، کاردان و کارشناس هوشبری، کاردان و کارشناس مامایی، بهیار و کمک بهیار انتخاب شدند. این در حالی است که اگر 80 درصد از پرسنل گروه هدف در هر بخش برگزیده شوند، سرپرستار آن بخش تحت عنوان سرپرستار ناب برگزیده خواهد شد و اگر 80 درصد از افراد گروه پرستاری در یک بیمارستان ناب شوند، مترون آن بیمارستان به‌عنوان مترون برگزیده معرفی می‌شود.
دکتر علی پور تصریح کرد: 260 پرستار به دفتر پرستاری معاونت درمان دانشگاه معرفی شدند که با توجه به امتیازات، 145 نفر به‌عنوان ناب برگزیده شدند البته هر بیمارستانی که دقت بیشتری در معرفی افراد به خرج داده بود تعداد پرستاران ناب نهایی نزدیک‌تر به تعداد معرفی‌شده اولیه بود.
معاون درمان دانشگاه، بابیان اینکه، امسال تعداد پرستاران ناب در دانشگاه رشد چشمگیری داشته، گفت: در جشنواره نخست 1.75درصد و امسال 3.04 درصد پرستاران به‌عنوان ناب شناخته شدند که این حاکی از رشد بسیار خوب بیمارستان‌ها در ایجاد انگیزه در این افراد بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاش و همدلی شما پرستاران عزیز تعداد ناب‌ها در سال‌های آتی فراتر از هزار رود و موجبات ارتقای بیشتر خدمات سلامت در کشور فراهم شود.

پرستاران، یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره‌ی درمان به دلیل به عهده داشتن وظیفه مراقبت مستمر از بیماران
در بخشی پایانی این مراسم، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، گفت: قسمت عمده‌ای از کار درمان بیماران به دوش پرستاران است. این مسئولیت به‌خصوص در پرستارانی که به‌عنوان ناب برگزیده می‌شوند بیشتر احساس می‌شود.
وی بابیان اینکه، بسیاری از شما با تلاش خود نقص‌ها و کمبودهایی را در حوزه سلامت و درمان دانشگاه جبران کرده‌اید تصریح کرد: در ابتدای تصدی‌ام در مقام ریاست دانشگاه، کمبود پرستار یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین چالش‌های دانشگاه محسوب می‌شد که با تلاش فراوان در این 3 سال اخیر، با استخدام 1100 پرستار توانستیم تا حدودی از مشکلات بیمارستان‌ها را در این زمینه کاهش دهیم؛ البته در حال حاضر با توجه به ایجاد بخش‌های جدید بازهم کمبود پرستار وجود دارد که تدابیر مربوطه اتخاذ می‌شود.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، پرستاری تنها رشته‌ای است که در دانشگاه هیچ محدودیتی در استخدام آن اعمال نشده، خاطرنشان کرد: شاید در برخی مواردی محدودیت‌هایی اعمال‌شده که آن‌هم به دلیل تأمین منابع مالی در پرداخت حقوق و مزایا بوده ولی امید داریم با وصول مطالبات دانشگاه از بیمه‌ها ای محدودیت‌ها برطرف شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه، در سازمان‌های دولتی پرداخت‌ها باید از طریق دولت انجام گیرد، تصریح کرد: این در حالی است که پرداخت یک‌سوم کارکنان دانشگاه از محل منابع اختصاصی دانشگاه صورت می‌گیرد هرچند که این‌گونه پرداخت‌ها موجب نقصان در منابع دانشگاه شده ولی تا امروز خللی در پرداخت حقوق و مزایای پرسنل دانشگاه ایجاد نشده است.
رئیس دانشگاه، با اشاره به رشد مبلغ کارانه پرستاران، گفت: علاوه بر استخدام 1100 پرستار و کاهش فشار کاری در بیمارستان‌ها، کارانه پرستاران از 5/23 درصد به 5/27 درصد افزایش‌یافته و تا تیرماه امسال پرداخت‌شده است.
دکتر جعفریان ادامه داد: مطالبات دولت از بیمه‌ها 13 هزار میلیارد تومان و سهم دانشگاه از این مطالبات 800 میلیارد تومان است ما سعی کرده‌ایم قبل از محقق شدن وصول مطالبات خودپرداخت کارانه را تا تیرماه برسانیم این در حالی است که بسیاری از مراکز دیگر در پرداخت کارانه تأخیری 9 ماهه دارند.
وی ابراز امیدواری کرد، با تسویه‌حساب بیمه‌ها فاصله زمانی پرداخت کارانه به حداقل زمان کاهش یابد.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، پرستاری که به‌عنوان پرستار ناب شناخته می‌شود، کار ارزشمندی می‌کند و شایسته تقدیر است، خاطرنشان کرد: نکته‌ای که توجه به آن ضروری است آن است که همه ما مشکلات و چالش‌هایی داریم، ولی وقتی در محیط کار هستیم، باید بتوانیم از این مشکلات فارغ باشیم و متناسب با آنچه تکلیف حرفه‌ای حکم می‌کند، رفتار کنیم. هنر این است زمانی که هیچ فکر مثبتی در ذهن نداریم لبخند بزنیم.
وی تصریح کرد: با معرفی خود به بیمار و رعایت پوشش حرفه‌ای هم به بیمار احترام می‌گذاریم و هم حریم همکاران را حفظ می‌کنیم و البته در بحث پوشش حرفه‌ای و تکریم بیمار پرستاران ما از دیگر پرسنل پیشی گرفته‌اند.
دکتر جعفریان در پایان گفت: امیدوارم طرح انتخاب پرستار ناب و محصول اولیه آن، بتواند آغاز خوبی برای قرارگیری در مسیری باشد که بتوانیم در آن، اهمیت اخلاق حرفه‌ای را به یکدیگر یادآوری کنیم و همکارانی که در این دوره به‌عنوان پرستار ناب انتخاب‌شده‌اند، در همه شئون زندگی ناب باشند.
توضیح این‌که در پایان این مراسم لوح سپاس و نشان اخلاق برتر به 145 پرستار برگزیده طرح ناب اعطا شد. پس‌ازآن، برگزیدگان به همراه رییس دانشگاه، معاون درمان، مسئول نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه، مدیر دفتر پرستاری دانشگاه، روسای تعدادی از بیمارستان‌ها و جمعی از مترون ها و سرپرستاران عکس دسته‌جمعی انداختند.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی/مهدی کیهان

فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

ملائی

ملائی

78/10/11 - 00:00

اقای دکترجعفریان بیمارستان شهید هاشمی نژاد کارانه اش هرماه همراه اضافه کاری پرداخت میشود.. برادرم پرسنل ان بیمارستان میباشد.. پس ما جلوتر ازسایر دانشگاه نیستیم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *