مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

بازدید 6 ساعته رییس دانشگاه از داروخانه های بیمارستانی و 13آبان

دکتر کریمی: باید مشکلات داروخانه ها با بیمه را با تدبیر حل کنیم

رییس دانشگاه در بازدید از داروخانه 13 آبان و داروخانه های بیمارستانی، مهم ترین چالش داروخانه ها را کمبود نقدینگی به دلیل کندی بازپرداخت بیمه ها خواند و ابراز امیدواری کرد این مشکل به زودی با رایزنی و همفکری حل شود.

گالری عکس
دکتر کریمی، رییس دانشگاه و دکتر غلامی، رییس داروخانه‌های بیمارستانی‌ و داروخانه 13 آبان دانشگاه، از ساعت 7:30 صبح روز دوشنبه 4 دی ماه 1396 از انبار تامین داروخانه های بیمارستانی(امیرآباد)، داروخانه های بیمارستان دکتر شریعتی، داروخانه ها و انبار دارویی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، بخش مراقبت های دارویی داروخانه ترکیبی بیمارستان رازی، مرکز اطلاعات داروپزشکی 13 آبان، مرکز آموزشی داروخانه های دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو، انبار و داروخانه تخصصی و فوق تخصصی 13 آبان بازدید کردند.
انبار تامین داروخانه های بیمارستانی
در ابتدا از انبار تامین داروخانه های بیمارستانی واقع در امیرآباد بازدید شد.
دکتر سلطان محمدی، ضمن معرفی بخش های مختلف این انبار گفت: در این مرکز 170 قلم داروی پرمصرف داروخانه ها نگهداری می شود.
وی بیشترین تامین دارو را برای بیمارستان های امام و شریعتی دانست و گفت: روزانه حدود10 سرویس از این انبار به قصد تامین داروی داروخانه بیمارستانها خارج می شوند که تقریبا 42 درصد از آن برای بیمارستان امام، 20 درصد برای بیمارستان شریعتی و 8.2 درصد برای بیمارستان سینا است.
داروخانه بستری و سرپایی بیمارستان شریعتی
دکتر کوروش صادقی، از حضور 60 پرسنل ثابت و 10 دانشجو در شیفت های مختلف در داروخانه بیمارستان شریعتی خبر داد و گفت: فضای داروخانه قدری از نظر استانداردهای ابلاغ شده کوچک است و تقریبا با میزان خدماتی که ارائه می شود سنخیتی ندارد.
همچنین دکتر سیدی، از نحوه ساخت داروهای تغذیه وریدی در Clean room سخن گفت.
مراقبت های دارویی، داروخانه و انبار مرکزی مجتمع بیمارستانی امام
دکتر زهرا جهانگرد، با اشاره به 4 انبار در انستیتو کانسر، اورژانس، ولیعصر و بیمارستان امام، به معرفی فعالیت های مرکز اطلاعات دارویی پرداخت و گفت: کتابچه های آموزشی به منظور آموزش بیماران و همراهان آنها، طراحی و چاپ شده است که در کنار توضیحات شفاهی به بیماران اهدا می شود.
سپس دکتر لالی، ضمن معرفی واحد آماده سازی داروهای شیمی درمانی گفت: این واحد تنها مرکز در کشور است که اقدام به تهیه و تولید دارو کرده و روزانه پذیرای 100 بیمار در دو شیفت صبح و عصر با 45 تخت بستری است.
دکتر خدادادی نیز با ارائه توضیحاتی از داروخانه بیمارستان اعلام کرد: روزانه هزار مراجعه به این مرکز انجام می شود که در حدود 600 مراجعه آن با نسخه است.
پس از آن دکتر یزدی، بخش های مختلف انبار دارویی بیمارستان را معرفی کرد.
مراقبت های دارویی و داروخانه ترکیبی بیمارستان رازی
دکتر تراز، از تاسیس داروخانه ترکیبی در سال 86 خبر داد و گفت: روزانه 1500 تا 1600 مراجعه به این داروخانه انجام می شود که در حدود نیمی از آنها مربوط به بیماران پوست است.  
سپس دکتر نیکنام به معرفی بخش های مختلف این داروخانه پرداخت و گفت: تمامی دانشجویان برای یک هفته دوره آموزشی خود را در این مرکز سپری می کنند. همچنین این مرکز موفق شده تا استاندارد ساخت داروهای ترکیبی را در کتابی به چاپ برساند.
مرکز آموزشی داروخانه های دانشکده داروسازی
یزدی، هدف از راه اندازی این مرکز را آشنایی دانشجویان با نسخه پیچی و تجهیزات پزشکی خواند و به معرفی فعالیت های مختلف مرکز پرداخت.
مرکز اطلاعات دارویی 13 آبان
دکتر مشایخی، از فعالیت این مرکز از 8 صبح تا 8 شب خبر داد و گفت: روزانه 140 تا 180 تماس با این مرکز برقرار می شود که در حدود 17 تا 30 درصد از تماس ها به صورت تخصصی و از سوی همکاران پزشک صورت می گیرد.
وی افزود: روزانه 16 نفر در دو شیفت کاری در این مرکز، پاسخگوی سوالات بیماران و همکاران پزشک هستند.
مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو
دکتر منصوری، از انتشار 64 طرح پژوهشی در این مرکز خبر داد و گفت: همچنین تا کنون 135 مقاله علمی، ( 34 pubmed، 71 ISI، 1 SCOPUS و 29 مجله علمی پژوهشی) منتشر شده است.
وی انتشار کتب، همکاری با دیگر مراکز علمی و برگزاری دوره های آموزشی را از دیگر فعالیت های مرکز خواند.
انبار و داروخانه 13 آبان
دکتر اسماعیلی، با ارائه توضیحاتی از بخش های مختلف انبار، از مانیتور سردخانه ها به صورت ماهیانه خبر داد و گفت: این سردخانه ها مجهز به دستگاه data loggers هستند که به صورت هوشمند هنگام بروز مشکل، آلارم آنها بر روی موبایل ها ارسال می شود.
سپس دکتر حدیدی، راه اندازی مرکز مشاوره دارو درمانی در سال 91 را برگرفته از الگوها و نمونه های خارجی خواند و افزود: تا کنون 17 هزار بیمار در این مرکز ویزیت شده اند و امیدوارم ارتباط این واحد با کلینیک ها و بیمارستانها بیش از پیش برقرار شود.
سپس دکتر خلعت بری، به معرفی فعالیت های داروخانه 13 آبان پرداخت و گفت: بیماران با نسخه های مختلفی به این مرکز مراجعه می کنند که برخی از آنها نیازمند تایید است، از این رو تعدادی از همکاران ناگزیر به تایید داروها هستند و این امر معطلی بیماران را نیز در پی دارد.
پس از آن دکتر رامهرمزی، به معرفی فعالیت داروخانه فوق تخصصی 13 آبان پرداخت و از بازشماری اقلام دارویی به صورت روزانه و انبارگردانی آنها به صورت ماهانه خبر داد.
مهم ترین چالش، حل مشکل نقدینگی
دکتر کریمی، این بازدید را فرصتی برای قدردانی از زحمات همکاران و زمانی برای بیان مشکلات و محدودیت های حوزه دارویی خواند و گفت: امروز فرصت مناسبی شد تا به همراه دکتر غلامی از چند داروخانه بیمارستانی و مراکز تحت پوشش داروخانه 13 آبان بازدید کنیم. این بازدید تقریبا از ساعات اولیه صبح از انبارهای دارویی امیرآباد آغاز و پس از آن با حضور در بیمارستان دکتر شریعتی، از داروخانه سرپایی و بستری و همچنین کلین روم (مختص ساخت داروهای TPN ) ادامه یافت.
وی  افزود: پس از آن از چندین داروخانه سرپایی و بستری مجتمع بیمارستانی امام خمینی در ولیعصر و انستیتو کانسر و همچنین انبار دارویی بازدید کردیم و از نزدیک در جریان مشکلات و محدودیت ها قرار گرفتیم. در انستیتو کانسر نیز، کلین روم و مرکزی برای تهیه داروهای بیماران سرطانی ایجاد شده بود که فعالیت های بسیار خوبی در آنجا انجام می شد.
دکتر کریمی همچنین به داروخانه و مرکز تهیه داروهای ترکیبی بیمارستان رازی اشاره کرد و گفت: مرکز بسیار خوبی برای تهیه داروهای ترکیبی مختلف برای بیماران بستری و سرپایی در بیمارستان ها ایجاد شده بود. سپس با حضور در مرکز آموزشی و پژوهشی وابسته به داروخانه های دانشکده داروسازی (ساختمان شماره 2) از طبقات مختلف شامل، کلاس ها، واحدهای اداری و مرکز تحقیقات و مرکز اطلاع رسانی دارویی 13 آبان بازدید کردیم.
رییس دانشگاه بازدید از مجتمع داروخانه 13 آبان و داروخانه های تخصصی و فوق تخصی را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و افزود: خوشبختانه این بازدید بسیار مفید و قابل استفاده بود و توانستم نقطه نظرات خود را در خصوص بخش های مختلف اعلام کنم و آنها نیز مشکلات خود را مطرح کردند. البته هنگام بازدید از ساختمان در حال بازسازی، جنب داروخانه 13 آبان برای دقایقی در آسانسور محصور شدیم که این هم  از نکات حاشیه ای بازدید بود.
وی عمده مشکلات دارویی را دیر کرد بیمه ها در بازپرداخت دیون خواند و تصریح کرد: دیر کرد بیمه ها و پرداخت اوراق به جای پول تقریبا مهم ترین چالش داروخانه ها بود که امیدوارم با رایزنی و همفکری بتوانیم مشکل نقدینگی را حل کنیم تا مشکل جدی برای تامین داروی مردم ایجاد نشود. از سوی دیگر بیمارستانها نیز باید تلاش کنند تا پرونده ها و مدارک بیماران در کوتاه ترین زمان ممکن به بیمه ها ارسال شود چرا که سرعت در ارسال مدارک می تواند موجب بهبود شرایط  و تسریع در بازپرداخت شود.
رییس دانشگاه خاطر نشان کرد: خوشبختانه اکثر چالش های دارویی که امروز مطرح شد، مسائلی قابل حل است و اگر مشکل بیمه ها حل شود، چالش جدی در این حوزه نخواهیم داشت. البته لازم است جلساتی نیز با بیمه ها برگزار کنیم و در واقع باید مشکلات این دوران را با تدبیر حل کنیم.
دکتر کریمی ضمن قدردانی از زحمات دکتر غلامی، مجموعه مدیران دارویی دانشگاه و حوزه معاونت غذا و دارو خصوصا خانم دکتر حاج محمودی گفت: معتقدم همکاران در مجموعه داروخانه های 13 آبان بسیار زحمت کشیده اند و شبانه روز در تلاشند تا مشکلات حوزه دارو و تجهیزات دانشگاه حل شود. احساس خوبی از بازدید امروز داشتم. همچنین همکاری و هماهنگی خوبی میان داروخانه ها و مجموعه مدیریت وجود داشت به نحوی که ذخیره دارویی بیمارستانها در حد توان انجام شده بود و امیدوارم مشکل نقدینگی بیمه ها نیز به زودی حل شود.
توضیح اینکه، این بازدید، با همراهی دکتر فرزاد نژاد، معاون اجرایی داروخانه های بیمارستانی انجام شد.

خبرنگار: نسیم قرائیان
عکس: سیدمیثم عطری

تهیه کننده:

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

زنده باد دکتر کریمی عزیز که با دقت تمام امور دانشگاه را کنترل می کنند نه با سطحی نگری

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
هییت علمی

هییت علمی

78/10/11 - 00:00

سلام تشکیل این داروخانه ها در بیمارستان ها ضرر صد درصد برای بیمارستان است زیرا سودی به بیمارستان داده نمی شود برخلاف وعده های اولیه و ضمنا گران اداره می شوند باز برخلاف زمان گذشته که توسط بیمارستان اداره می شد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *