مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: دانشگاه محل مدیران تمام‌وقت، علاقه‌مند، پاک دست و اهل تعامل است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، برنامه‌های آینده و چالش‌های مجتمع بیمارستانی یاس بررسی شد.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 15 تیر 99 در سالن دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، با اشاره به‌ضرورت بررسی مسائل مجتمع بیمارستانی یاس در هیئت‌رئیسه گفت: ما وارث مجموعه‌ای هستیم که تصمیم‌گیری در مورد آن برحسب شرایط و به‌صورت مقطعی از سال‌های دور تا به امروز صورت گرفته است.  مدت‌هاست تصمیم دارم پرونده یاس را در هیئت‌رئیسه و با حضور روسای بیمارستان‌ها بازگشایی کنم تا برای حل مشکلات آن تصمیم‌گیری کنیم.

یاس سرانجام ساخت و ساز در دانشگاه است
دکتر کریمی بیمارستان یاس را آینه تمام نمای ساخت‌وساز و برون‌سپاری در دانشگاه دانست و گفت:  در حکم تمامی روسای بیمارستان‌ها بندی را با عنوان جلوگیری از ساخت‌وساز جدید اضافه کرده‌ام و همچنان بر این اصل پافشاری می‌کنم؛ اما باز هم پیشنهاد ساخت‌وساز جدید از سوی بیمارستان‌ها مطرح می‌شود.  درحالی‌که بیمارستان یاس و مشکلات آن واقعیت ساخت‌وساز در دانشگاه است.
وی با اشاره به پیشینه بیمارستان یاس گفت: پیش‌ازاین، یک بیمارستان زنان وجود داشت؛ اما در سال‌های اخیر در کنار آن، بیمارستان یاس باهدف افزایش تخت ساخته شد تا از طریق برون‌سپاری اداره شود و اکنون یاس آینه تمام نمای برون‌سپاری در دانشگاه است.

با برون سپاری در بیمارستان ها مخالفم
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه در اداره بیمارستان‌ها اعتقادی به برون‌سپاری نداشته، ندارم و نخواهم داشت افزود: نتیجه برون‌سپاری بیمارستان این است که بیمارستان پیشرفته‌ای مانند یاس، پس از گذشت چند سال، بخش‌های آن خالی و تراز مالی آن منفی است. لذا معتقدم بیمارستان یک مجموعه است و باید به‌صورت یکپارچه اداره شود.
دکتر کریمی بابیان اینکه برون‌سپاری راه‌حل سودآوری بیمارستان  نیست افزود: بیمارستان‌های دانشگاه آموزشی هستند و خدمات آموزشی نیز با اعداد و ارقام قابل‌محاسبه نیستند. در این میان قطعه‌قطعه کردن بیمارستان و برون‌سپاری آن نیز مشکلی را حل نمی‌کند و فقط با مدیریت یکپارچه است که می‌توان بیمارستان‌ها را بهتر اداره کرد.

تاکید بر به کارگیری حداکثری از ظرفیت بیمارستان یاس
رئیس دانشگاه بر راه‌اندازی بخش‌های جدید مجتمع بیمارستانی یاس تأکید کرد و گفت: هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی حدود یک تا دو میلیارد تومان است. ظرفیت مجتمع بیمارستانی یاس نیز 360 تخت است که درحال حاضر 150 تخت آن مورداستفاده قرار می‌گیرد و این ظرفیتی است که باید به همت دکتر نفیسی، دکتر سهراب پور، دکتر علامه و دکتر بیگلر در جذب سرمایه انسانی و هیئت‌علمی و هماهنگی بین بخشی مورد استفاده قرار گیرد.

فرآیند برون سپاری در یاس به تدریج اصلاح می شود
دکتر کریمی بابیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم این بیمارستان ساخته‌شده و ما مسئول مدیریت آن هستیم افزود: بایستی بیمارستان باتدبیر و کاهش تدریجی بخش‌هایی که از پیش  برون‌سپاری شده؛ اداره شود. ما وارث سیستمی هستیم که نمی‌توان آن را یک‌باره اصلاح کرد و روند اصلاحی آن باید به‌تدریج صورت گیرد.

لزوم راه اندازی بخش های جنرال در یاس
رئیس دانشگاه با اشاره به کاربری مجتمع بیمارستانی یاس گفت: ظرفیت رشته زنان به‌قدری نیست که بتواند 400 تخت را پوشش دهد و لازم است بخش‌های جنرال آموزشی به آن اضافه شود. با این رویکرد، هیئت‌رئیسه دانشگاه، کمک می‌کند؛ حداکثر ظرفیت بیمارستان، مورداستفاده قرار گیرد.

همبستگی و همدلی راهکار مدیریتی یاس
دکتر کریمی، بر حمایت دانشگاه، بر رفع چالش‌های مجتمع بیمارستانی یاس تأکید کرد و گفت: مشکلات این مرکز فقط مسائل بالینی نیست. این مجموعه بیش از هر چیز نیاز به همبستگی و همدلی نیروی انسانی و اعضای هیئت‌علمی دارد و این میسر نمی‌شود مگر با مدل مدیریتی جدیدی که دکتر جعفریه اتخاذ کردند و  هماهنگی‌هایی که در مجموعه مدیریتی بیمارستان ایجاد می‌شود.

تاکید بر شفاف سازی فرآیندهای مالی در یاس
رئیس دانشگاه  شفاف‌سازی فرآیندهای مالی بیمارستان یاس را ضروری دانست و گفت: مسائل مالی بیمارستان یاس بایستی مانند آینه شفاف باشد. به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که سیستم حسابداری زیر نظر بیمارستان و دانشگاه اداره شود.

پیگیری روزانه مسائل مجتمع بیمارستانی یاس
دکتر کریمی بابیان اینکه هرروز مسائل بیمارستان یاس را پیگیری می‌کنم افزود: با همکاری دانشکده پزشکی، معاونت آموزشی، معاونت درمان و معاونت توسعه در تأمین نیروی انسانی موردنیاز و شفافیت مسائل بیمارستان، امیدوارم در جلسه بعدی گزارش کامل‌تری را از بیمارستان ارائه دهید.

با مدیریت درست می توان یاس را به مرکز قلبی دیگر تبدیل کرد
رئیس دانشگاه، ظرفیت بیمارستان یاس را همانند مرکز قلب توصیف کرد و گفت: این مجتمع با حدود 400 تخت و  75 عضو هیئت‌علمی  و مرکز قلبی با 500 تخت و حدود 50 هیئت‌علمی، ظرفیت‌های مشابهی دارند اما مرکز قلب درآمدزا است و این مرکز تراز مالی منفی دارد البته من قصد مقایسه این دو  را ندارم بلکه می‌خواهم تأکید کنم که مجتمع یاس هم پتانسیل بسیاری دارد که با مدیریت درست می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

 سال آینده یاس دیگری خواهیم داشت
دکتر کریمی، با قدردانی از دکتر جعفریه و مجموعه معاونان و مدیریت مجتمع بیمارستانی یاس گفت: دکتر جعفریه مسئولی تمام‌وقت، علاقه‌مند، پاک دست و اهل تعامل است و امیدوارم با تعاملی که با همکاران خود دارد یک سال دیگر یاس را در چنین وضعیتی نبینیم.

شرح فعالیت های بیمارستان یاس
در ادامه نشست دکتر جعفریه رئیس مجتمع بیمارستانی یاس به ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های این مرکز پرداخت و گفت: در حال حاضر بخش‌های آموزشی زنان و زایمان، بیهوشی، نوزادان، رادیولوژی و پاتولوژی در مرکز فعال است و دانشجویان پرستاری و مامایی و فناوری اطلاعات سلامت و PhD تولیدمثل به‌صورت چرخشی در این مرکز آموزش می‌بینند. البته  شماری از بخش‌های بیمارستان نیز برون‌سپاری شده که مشکل اصلی به این بخش‌ها بازمی‌گردد.
وی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی این مرکز گفت: براساس گزارش علم‌سنجی سال 2019، 337 مقاله توسط اعضای هیئت‌علمی این مرکز منتشر و بیش از 2 هزار استناد به آن شده است. همچنین اجرای پروژه‌های تحقیقاتی ملی و بین‌المللی، پژوهش‌های مرتبط با صنعت و ایجاد بانک بافت ازجمله برنامه‌های آینده این مرکز در حوزه پژوهش است.
رئیس مجتمع بیمارستانی یاس در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از هزینه عملکرد بیمارستان ارائه کرد و با اشاره به چالش‌های این مجتمع گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها تغییرات متنوع و متعدد سیاست‌های مدیریتی و مالکیت بیمارستان است و لازم است سیاست‌گذاری واحدی در سطح دانشگاه برای مجتمع در نظر گرفته شود تا براساس آن اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدتی را طراحی کند.
در ادامه نشست اعضای هیئت‌رئیسه به بیان پیشنهادهای خود پرداختند.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *