مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

بررسی 5 دستور در شورای دانشگاه و ارائه 2 گزارش در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسای دانشکده‌ها

دکتر کریمی: درخشش دانشگاه در حوزه‌های آموزش، پژوهش و بین‌الملل همزمان با ارائه خدمات اثربخش در پاندمی کووید ۱۹ ستودنی است

اصلاح آیین‌نامه دیپلم پژوهشی، تأسیس دو مرکز تحقیقاتی جدید، اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت‌علمی، ارائه شرح وظایف معاونت بین‌الملل دانشکده‌ها و شیوه‌نامه پیشنهادی اجرای برنامه‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه، در شورای دانشگاه به تصویب رسید و همچنین تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه و تهیه گزارش عملکرد چهارساله دانشکده‌ها در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسای دانشکده‌ها بررسی شد.

گالری عکس
قدردانی رئیس دانشگاه از تلاش روسای دانشکده‌ها
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست شورای دانشگاه و سپس در جلسه هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها که به‌صورت همزمان 9 خرداد در 1400 تالار دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه با قدردانی از تلاش روسای دانشکده‌ها در 16-15 ماه گذشته گفت: در همه‌گیری کووید 19 که شرایط آموزشی تغییر کرد و رویکرد آموزش مجازی، در کنار سایر کارهای دانشکده‌ها در دستور کار قرار گرفت، روسای دانشکده‌ها مانند دیگر قسمت‌های دانشگاه و پابه‌پای بیمارستان‌ها فعالیت کردند که جا دارد از تلاش‌های آنان تشکر و قدردانی کنم.
پرچم آموزش، پژوهش و بین‌الملل دانشگاه برافراشته است
دکتر کریمی بابیان اینکه پرچم آموزش، پژوهش و بین‌الملل در کنار حوزه درمان در دانشگاه برافراشته است افزود: باوجود ماه‌ها  خستگی و کار طاقت‌فرسا در حوزه درمان و خدمات دانشگاه در مقابله با کووید 19، ممکن بود حوزه آموزش، پژوهش و بین‌الملل دانشگاه مورد غفلت قرار گیرد اما چنین اتفاقی نیفتاد و پرچم آموزش، پژوهش و بین‌الملل در کنار خدمات دیگر برافراشته بود.

برکات روابط دوستانه دو دانشگاه همسایه

رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به مصوبات شورای دانشگاه درخصوص پیشنهاد تصویب پژوهشکده مشترک با دانشگاه تهران گفت: ما همکاری بسیار خوبی با دانشگاه تهران در همه زمینه‌ها داریم و این روابط دوستانه برکات بسیاری به همراه داشته است.

طنین صدای آموزش در دانشگاه

دکتر کریمی در خصوص برنامه‌های هفته آموزش در دانشگاه، بابیان اینکه صدای حوزه آموزش در دانشگاه بلند است افزود: دکتر سهراب پور و همکارانشان در این مدت تلاش مضاعفی کردند و قطعاً این راه توسط آیندگان ادامه می‌یابد.

سیاست دانشگاه در حوزه بین‌الملل

رئیس دانشگاه در خصوص سیاست‌های دانشگاه در حوزه بین‌الملل گفت: سیاست کلی دانشگاه در این حوزه این است که نباید دانشگاه بین‌الملل جداگانه‌ای ایجاد شود.  شرح وظایف معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها نیز باید بر اساس شرایط هر دانشکده تدوین شود.  

نخستین نشست هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها در سال 1400

دکتر کریمی در ادامه سخنان خود، بابیان اینکه در سال 1400 این نخستین نشست هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌هاست که برگزار می‌شود افزود: در این جلسه تهیه گزارش عملکرد 4 ساله دانشگاه موردبررسی قرار می‌گیرد. همکاران هیئت‌رئیسه اصرار داشتند کارهای مثبتی که در این 4 ساله انجام‌شده و باید ادامه پیدا کند و یا نقاط قوت و ضعفی که در کار بوده و بیان آن می‌تواند برای آیندگان راهگشا باشد، در قالب گزارش عملکرد 4 ساله دانشگاه تدوین شود.  
گزارش عملکرد 4 ساله، مؤثر در مدیریت آینده دانشگاه
رئیس دانشگاه با تاکید براینکه این گزارش برای مدیریت آینده دانشگاه مؤثر است افزود: دانشگاه خانه ماست و جابه‌جایی مسئولیت‌ها در دانشگاه، مانند ادارات دیگر نیست که افراد از سیستم منفک شوند. بلکه در هر جابه‌جایی افراد به محل اصلی کار خود بازمی‌گردند  لذا با این نگاه و با هدف کمک به برنامه‌ریزی آینده دانشگاه، این گزارش عملکرد در حال تدوین است. در مرحله اول قرار بود این گزارش در سطح معاونت‌های دانشگاه باشد، که بعد تصمیم گرفتیم بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها نیز  با زاویه دید خود مسائل دانشگاه را بیان کنند.
بررسی مصوبات شورای دانشگاه
در ادامه دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه  به موارد اصلاحی آیین نامه دیپلم پژوهشی مرکز استعدادهای درخشان و مرکز پژوهش های دانشجویی اشاره کرد و گفت: دیپلم پژوهشی برنامه 2 ساله ای است که حدود 10 سال پیش در شورای دانشگاه مصوب شده و درحال اجرا است. باتوجه به تجربیات این سال ها، همکاران، خواستار ایجاد تغییراتی در آن شدند که در جلساتی این اصلاحات مورد بررسی قرار گرفت و جمع بندی آن برای تایید نهایی در شورای دانشگاه مطرح می شود.
پیشنهاد بازنگری دیپلم پژوهشی
دکتر صحرائیان در توضیح اهداف بازنگری این دوره گفت: به منظور ارزیابی دوره ای از عملکرد برنامه دیپلم پژوهشی و ایجاد امکان بهره مندی از مزایای دوره برای فراگیران و همچنین در نظر گرفتن پیشنهاد خبرگان و مسئولان دوره های پژوهشی، این دوره مورد بازنگری قرار گرفته است.
راه اندازی دو مرکز پژوهشی جدید
سپس دکتر صحرائیان پیشنهاد راه اندازی مرکز تحقیقات مقاومت های میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک ها و پژوهشکده الکتروتکنیک سرطان با دانشگاه تهران  را مطرح کرد مورد تصویب اعضا شورا قرار گرفت.
پیشنهاد اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی
دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، پیشنهاد اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی براساس امتیاز ارتقا، برگزیدگان بخش آموزشی جشنواره ابن سینا و برگزیدگان کشوری جشنواره آموزشی شهید مطهری را مطرح کرد.
مشارکت 3 هزار و 500 شرکت کننده در هفته آموزش
دکتر سهراب پور در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از برنامه های هفته آموزش که از 1 تا 5 خرداد امسال برگزار شد ارایه کرد و گفت: در این هفته برنامه های مفصلی از انواع رویدادهای آموزشی با سلیقه ها و تخصص های مختلف برگزار شد، بعضی پانل ها به صورت بین المللی  بود و حدود 50 متخصص و سخنران و حدود 3 هزار 500 شرکت کننده در این برنامه ها حضور داشتند.
وی با اشاره به کسب مقام های برتر در جشنواره کشوری شهید مطهری گفت: در این هفته از سامانه توانمندسازی آموزشی اعضای هیئت علمی رونمایی شد و از این پس تمامی فرآیندهای مرتبط به صورت الکترونیک انجام می شود.
پیشنهادهای حوزه بین الملل در شورای دانشگاه
 در ادامه دکتر رامین کردی معاون بین الملل دانشگاه، پیشنهاد شرح وظایف معاونت بین الملل دانشکده ها و شیوه نامه پیشنهادی اجرای برنامه های مشترک بین المللی دانشگاه را مطرح کرد که پس از بررسی اعضای شورا به تصویب رسید.
تاثیر تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه
در نشست هیئت رئیسه با روسای دانشکده ها،  دکتر عبدالرحمن رستیمان معاون فرهنگی دانشگاه، اجتماعی سازی دانشگاه را یک ضرورت دانست و گفت: باید سیستم را به گونه ای تقویت کنیم که اجتماع را ببیند و برای مسائل جامعه راه حل ارایه دهد. لازم است عرصه کار در جامعه را برای فارغ التحصیلان فراهم کنیم؛ نتایج تحقیقات را به محیط پیرامون دانشگاه ببریم و رشته های آموزشی را توسعه دهیم که پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
وی  با بیان اینکه آموزش، پژوهش و درمان باید در جهت حل مشکلات جامعه باشد افزود: دانشکده ها  نسبت به مسائل جامعه حساس باشند و شاخص های مرتبط با این حوزه را احصا کنند.
الگوی خدمات سلامت روانی و مراقبت های اجتماعی
در ادامه دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران، الگوی خدمات سلامت روانی و مراقبت های اجتماعی در مناطق جنوب تهران را معرفی کرد و گفت:  مطالعه ای از وضعیت تهران در زمینه سنجش عدالت در سلامت انجام شده است و  درصد افراد مضطرب، اختلال کارکرد اجتماعی، اختلال جسمی سازی، افسردگی و شیوع هرگونه اختلال روانپزشکی مشخص شده است.
وی با اشاره به نشانگرهای مهم سلامت اجتماعی گفت:  برنامه خدمات سلامت اجتماعی با عنوان سراج در 8 شهرستان در کشور انجام شده و منطقه 17 به عنوان تنها منطقه کلان شهر تهران وارد این برنامه شد. سپس این برنامه، در قالب طرح سامان توسعه پیدا کرد  و قرار شد در سال 92، 23 نقطه شهرستانی، در سال 1400 یک شهرستان از هر استان و در سال 1401 همه شهرستان ها تحت پوشش خدمات سلامت اجتماعی قرار بگیرند و اکنون این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی تهران جلوتر از این زمان بندی، در جنوب تهران و اسلامشهر به اجرا درامده است.
دکتر سلمانی با تشریح برنامه خدمات سلامت اجتماعی گفت: در این طرح، غربالگری اولیه اختلالات روانپزشکی، اعتیاد و سلامت اجتماعی، درمان دارویی، مداختلات روانشناسی، مراقبت و پیگیری و آموزش قرار دارد. دانشگاه علوم پزشکی تهران در اقدامی نوآورانه  در دوران همه گیری کووید مرکز روانپزشکی کرونا را راه اندازی کرد که توانست خدمات موثری را ارایه دهد.
گزارش عملکرد 4 ساله دانشکده ها
در ادامه دکتر اکبر فتوحی عضو هیئت رئیسه و رئیس مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، درخصوص گزارش عملکرد 4 ساله دانشکده ها توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: همه گزارش ها با نگاه به آینده تدوین شده است؛ اینکه در این 4 سال و پیش از آن چه کرده ایم و بهتر است چه کارهایی را در اینده انجام دهیم مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: هریک از دانشکده ها این گزارش را براساس شرایط خاص خود ارایه کردند و ما هم اصراری بر ارایه گزارش های مشابه نداریم و پس از خواندن گزارش ها بازخوردهایی را به دانشکده ها ارایه می دهیم.
در ادامه هریک از اعضای شورا و روسای دانشکده ها دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را درخصوص مباحث مطرح شده بیان کردند.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *