مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نهمین نشست شورای پیوند دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: هماهنگی و مدیریت متمرکز بخش ‌های فرآوری نسوج بیمارستان‌های مختلف، باعث رشد و ارتقا مراکز پیوند در دانشگاه می‌شود

در نشست شورای پیوند دانشگاه، وضعیت پیوند و فراهم آوری اعضا و شرایط کنونی واحدهای فراهم آوری بررسی و بر تعامل بخش های درون بیمارستان با مجموعه مدیریت بیمارستان تاکید شد.

به‌کارگیری تجربه‌های گذشته، کمک به انتخاب راه آینده

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در این نشست که 19 آبان 99 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، بر فعال‌سازی واحدهای پیوند دانشگاه تأکید کرد و گفت: تجربه‌های گذشته کمک می‌کند راه آینده را بهتر انتخاب کنیم. بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه، ظرفیت‌های بسیاری دارند که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

اقدام مؤثر راه‌اندازی شبکه فراهم‌آوری ارگان.
دکتر کریمی ایده راه‌اندازی شبکه فراهم‌آوری ارگان و نسوج در بیمارستان امام خمینی را که از سوی شورا مطرح شد، مثبت ارزیابی کرد و گفت: متمرکز شدن این کار به ارتقا عملکرد بخش‌های پیوند دانشگاه کمک می‌کند. اما پیشبرد بهتر آن نیاز به هماهنگی بین بخش‌ها و بیمارستان‌ها با معاونت‌های پژوهشی و درمان دارد.


تأکید بر هماهنگی بخش‌های درون بیمارستانی با رئیس بیمارستان.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه رئیس بیمارستان باید در جریان همه امور درمان بیمارستان باشد افزود: نهادهای خارج از دانشگاه، فقط رئیس بیمارستان را می‌شناسند و رئیس بیمارستان  است که باید پاسخگو باشد؛ لذا همه بخش‌های داخل بیمارستان باید با هماهنگی رئیس بیمارستان فعالیت کنند. روسای بیمارستان‌ها هم باید ظرفیت خود را برای افزایش بخش و مراکز جدید پژوهشی و آموزشی بالا ببرند و این دو، با داشتن نگاه دانشگاهی و ملی، میسر می‌شود.
تأکید بر رویکرد دانشگاهی و پرهیز از بخشی‌نگری.
دکتر کریمی با تأکید بر رویکرد دانشگاهی و پرهیز از بخشی‌نگری گفت: در کشور، چندین بیمارستان بنام شریعتی و امام خمینی وجود دارد، لذا در هر رسانه و محفلی که از بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه نام‌برده می‌شود، باید به وابستگی آن به دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اشاره شود. 


وابستگی به دانشگاه، عامل رشد مراکز.
وی با اشاره به تجربه اصرار وابستگی مرکز قلب به دانشگاه گفت: دوره‌ای این بحث مطرح بود که مرکز قلب از دانشگاه مستقل شود اما من اصرار داشتم وابستگی آن به دانشگاه حفظ شود. این تعصب کور نیست چرا که معتقدم وابستگی مراکز به دانشگاه، باعث ارتقا آنان می‌شود و این ارتقا رشد دانشگاه را به همراه دارد.


به‌کارگیری ظرفیت‌های بیمارستانی  در عرصه‌های آموزش و پژوهش و درمان.
رئیس دانشگاه، بر به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌های بیمارستانی در شرایط موجود تأکید کرد و گفت: بیمارستان امام خمینی دانشگاه، بزرگ‌ترین بیمارستان کشور است و  در کنار آن بیمارستان‌های بزرگ دیگر دانشگاه فعالیت دارند. مگر می‌توانیم چنین ظرفیت بزرگی را فقط به حوزه درمان اختصاص دهیم؟ با وجود اینکه وظیفه ما خدمت‌رسانی است، باید در کنار آن  به امر آموزش و پژوهش نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم، و این وظیفه روسای بیمارستان‌هاست که فعالیت بخش‌ها را به‌گونه‌ای مدیریت کنند تا در آینده آسیب نبینند و از همه ظرفیت‌های پژوهشی و آموزشی بیمارستان‌ها نیز استفاده شود.
دکتر کریمی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: بیماران غیر کوویدی بسیاری پشت درهای بیمارستان‌ها هستند و تأخیر در درمان آن‌ها منجر به فوتشان می‌شود. لذا با هماهنگی با مجموعه مدیریت بیمارستان، درمان‌های خاصی را که رها کردن آن، باعث مرگ‌ومیر بیشتر و آسیب به امر آموزش و پژوهش می‌شود ادامه دهید.
حمایت دانشگاه از واحدهای پیوند.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود بر حمایت دانشگاه از واحدهای پیوند تأکید کرد و گفت: به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که کاهش آمار پیوند در شرایط کووید 19 مدیریت شود. هر پیشنهادی که به این امر کمک می‌کنند را اعلام کنید تا با حمایت دانشگاه، این فعالیت‌ها ادامه پیدا کند.

اتفاق آرای اعضای شورای پیوند دانشگاه بر تجمیع واحدهای فراهم‌آوری اعضای پیوندی بیمارستان‌های تابعه.
دکتر علامه با اشاره به پیشینه درخشان و امکان گسترش جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در فراهم‌آوری اعضای پیوندی، تجمیع واحدهای موجود را یک ضرورت خواند و گفت: این امکان وجود دارد که واحدهای فرآهم‌آوری بیمارستان های امام خمینی (ره)، شریعتی و سینا به صورت متمرکز و با مدیریت واحد به فعالیت هایشان ادامه دهند، و حتی از ظرفیت های بیمارستان های دیگر نیزبه صورت اقماری در آن بهره برد تا حتی الامکان هیچ عضو و بافت قابل پیوند اهدایی به هدر نرود.
معاون درمان دانشگاه بر اهمیت بحث پیوند و فراهم‌آوری اعضا در آموزش دانشجویان پزشکی تأکید کرد و گفت: دانشجویان ما فاصله زیادی با فضای پیوند عضو دارند، و نیاز است برای آگاهی و ورودشان به این حوزه برنامه‌ریزی آموزشی مناسبی انجام شود.
دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: ایجاد انستیتو و تعامل مجموعه آموزش، پژوهش و درمان در کنار هم در ارتقاء عملکرد واحدهای فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه کمک‌کننده است. جدا کردن پژوهش از درمان، هم به پژوهش و هم به درمان آسیب می‌زند.
دکتر امیرعلی حمیدیه، سرپرست مرکز تحقیقات بانک فرآورده‌های پیوندی دانشگاه، هدف اصلی تجمیع واحدهای فراهم آوری دانشگاه را، مدیریت و راهبری ظرفیت مراکز مربوطه عنوان کرد و افزود: متأسفانه در گزارشات وزارت بهداشت برخلاف سایر دانشگاه‌ها تنها نام و رتبه بیمارستان‌های ما دیده می‌شود، و اسمی از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیست. قطعاً تجمیع و مدیریت متمرکز این واحدها در نتیجه کلی، بسیار مؤثر است، و منجر به ارتقاء رتبه‌ی دانشگاه در این حوزه می‌شود. بدیهی است این اتفاق منوط به وجود زیرساخت‌های لازم، هماهنگی بسیار بالا و ارتباط مداوم با وزارت متبوع است.
وی با بیان این‌ که واحد فراهم‌آوری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین بانک فراهم‌آوری اعضای پیوندی در کشور بوده گفت: به یمن زحمات دکتر میرخانی، زیرساخت لازم در فضای فیزیکی این مرکز به ‌خوبی دیده‌شده و امکان اقدامات فناورانه‌ی بزرگی در آن هست. امروزه به جز مرگ مغزی، سایر مرگ‌های بیمارستانی برای استفاده از بافت‌های قابل پیوند از اهمیت زیادی در جهان برخوردار است، که باید به آن توجه کنیم.
دکتر ساناز دهقانی، رئیس واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی بیمارستان سینا، گزارشی از وضعیت اهدای عضو از افراد مرگ مغزی ایران در مقایسه با جهان ارائه کرد و گفت: در سال 2019 ایران در این حوزه توانست رتبه سی‌ام در جهان و رتبه نخست را در آسیا کسب کند. وی همچنین به عملکرد این واحد در بیمارستان سینا و رتبه دوم آن در کشور پس از دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد.
دکتر محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینا نیز اهدای عضو را یک سرمایه خواند و گفت: باید از این فضای مقدس و این سرمایه‌های معنوی برای نجات جان بیماران به‌خوبی استفاده کنیم. وی مدیریت واحد این حوزه را در توسعه آن مؤثر خواند.
 دکتر خسرو صادق‌نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نیز با استقبال از تجمیع و مدیریت یکپارچه واحدهای فراهم‌آوری اعضای دانشگاه، بر لزوم هماهنگی بیشتر برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای بخش‌ها با حوزه ریاست بیمارستان برای پشتیبانی و پیشگیری از چالش‌های احتمالی تأکید کرد.

تدبیر و چاره‌جویی برای رشد بخش‌های پیوند ریه و قلب دانشگاه.
معاون درمان دانشگاه بر هم‌اندیشی برای بررسی علل عدم توفیق دانشگاه در پیوند ریه و کمک به رفع آن تأکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد هماهنگی گروه‌های مختلف ریه، جراحی توراکس و جراحی قلب، نخستین گام در توسعه بخش پیوند ریه است. هدف این است با توجه به قابلیت‌های علمی دانشگاه، شاهد رشد بیشتر در این حوزه باشیم. وی در ادامه از روسای بیمارستان‌ها و روسای بخش‌های پیوند عضو خواست تا در نحوه پرداخت‌های جزء حرفه‌ای بسته حمایتی وزارت بهداشت نظارت کنند.
دکتر صادق‌نیت در خصوص ایجاد فضا و امکان مناسب برای حفظ و توسعه بخش پیوند قلب، با اشاره به سخنان رئیس دانشگاه گفت: در شرایط فعلی راه‌اندازی یک بخش جدید جدا از تأمین نیروی متخصص آن منجر به تعطیلی یک بخش دیگر می‌شود. برای گسترش بخش پیوند قلب باید در ساختمان مهدی کلینیک برنامه‌ریزی کنیم.
دکتر علیرضا بخشنده متخصص جراحی قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با اشاره به جایگاه علمی برتر دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیوند قلب در سال‌های اخیر گفت: حیف است که به خاطر محدودیت فضای فیزیکی و امکانات این جایگاه را از دست بدهیم. وی ایجاد یک مرکز پیوند در دانشگاه را ضروری خواند.

رتبه برتر بانک سلول‌های بنیادی و پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی و بانک قرنیه بیمارستان فارابی در منطقه
دکتر سید اسدالله موسوی رئیس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی با ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز گفت: با توجه به جایگاه برجسته این مرکز در خاورمیانه و جهان در بحث گردشگری سلامت تقاضای زیادی برای پیوند مغز استخوان داریم که اعتبار خوبی برای کشور و دانشگاه در پی دارد. وی خواستار اصلاح نظام پرداخت‌های پزشکان و تیم درمانی در IPD شد.
دکتر جباروند نیز با ارائه گزارشی از عملکرد بانک قرنیه و بخش پیوند قرنیه بیمارستان فارابی خواستار حمایت‌های بیشتر دانشگاه و وزارت بهداشت از این مرکز شد و گفت: بیمارستان فارابی به عنوان قطب علمی چشم پزشکی در کشور و منطقه، بانک قرنیه را در سال 1394 راه اندازی کرد و تا شهریور 1399 حدود دو هزار و 480 بافت قرنیه را برای پیوند در اختیار مراکز پیوند قرنیه قرار داده است.

ابراز نگرانی اعضای جلسه از افزایش مرگ‌ومیر افراد در لیست انتظار پیوند عضو به دلیل شرایط کرونا
دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) بابیان این نکته وضعیت آمار پیوند عضو دانشگاه به دلیل محدودیت‌های ناشی از بحران کووید 19 با کاهش قابل‌توجهی تا پایان سال مواجه خواهد شد از افزایش حدود 20 درصدی مورتالیتی بیماران لیست انتظار پیوند عضو خبر داد و ابراز نگرانی کرد.

توضیح این‌که، دکتر علی گنجعلیخان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها گزارشی از عملکرد واحدهای پیوند و فراهم آوری اعضای بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، شریعتی و سینا ارائه کرد و یکی از دلایل کاهش آمار شش‌ماهه اول سال 99 نسبت به همین دوره زمانی در سال 98 را بحران کووید 19 خواند.

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *