مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

حضور هیئت‌رئیسه دانشگاه در دانشکده دندانپزشکی

یکصد و بیست و یکمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

در یکصد و بیست و یکمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه دانشگاه، ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت های دانشکده دندانپزشکی در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، بهداشت، درمان، فرهنگی و بین‌الملل، بر پتانسیل های بالای این دانشکده در رفع مسائل مختلف خود به ویژه در زمینه محدودیت منابع تاکید شد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو
در جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه که صبح روز یکشنبه 27 تیر سال 95 در دانشکده دندانپزشکی برگزار شد، دکتر بیات رییس این دانشکده با ارائه گزارشی گفت: 136 عضو هیئت‌علمی، 1200 دانشجوی دندانپزشکی، 110 دستیار، 27 دانشجوی دوره PhD، 22 فلوشیپ و 16 تن در دوره پس از دکترای بین‌المللی در این دانشکده حضور دارند.

برنامه 15 بندی دانشکده دندانپزشکی
دکتر بیات با اشاره به برنامه 15 بندی دانشکده دندانپزشکی گفت: اجرای کوریکولوم جدید، برگزاری کارگاههای مختلف از جمله کارگاه تعهد حرفه‌ای و مهارت های ارتباطی، ارتباط با طرح تحول سلامت، تهیه پمفلت رفتار حرفه‌ای در دندانپزشکی از عناوین برنامه‌های آموزشی هستند.
رییس دانشکده دندانپزشکی افزود: استقرار شیوه نظام جامع ارزشیابی از دیگر برنامه‌های مهم آموزشی است که در ارزشیابی دوره، دانشجو و هیئت‌علمی در بخش عمومی، تخصصی و همچنین دوره‌های کارشناسی انجام‌شده است. واحدهای ارزشیابی و آزمون نیز در دانشکده شکل گرفته اند.

ارائه برنامه دندانپزشکی دیجیتال در آینده
دکتر بیات با اشاره به فعال شدن برنامه E-Learning در دانشکده گفت: در حال حاضر بخش‌هایی از آموزش دانشکده به صورت آموزش الکترونیک ارائه می شود و برای ارائه برنامه دندانپزشکی دیجیتال در آینده برنامه ریزی کرده ایم.
وی از راه‌اندازی فلوشیپ های مختلف از جمله دندانپزشکی تحت بیهوشی و ارتودنسی خبر داد و افزود: تفاهم‌نامه‌های گوناگون با بخش‌های مختلف دانشگاه منعقد شده است.
دکتر بیات ادامه داد: تشکیل تیم شکاف لب و کاب در حوزه درمان و اجرای طرح Registry کودکان مبتلا به شکاف لب و کام، راه‌اندازی بیمارستان و بخش جراحی فک و صورت در بیمارستان سینا از دیگر اقدامات این حوزه است. همچنین برگزاری برنامه‌های موضوع محور و اجرای برنامه‌های بین‌المللی سازی به شکلی بسیار خوب و به سرعت در حال پیشرفت است.

تهیه و اجرای طرح های ملی سلامت محور و محصول محور
رییس دانشکده دندانپزشکی با اشاره به فعالیت های حوزه پژوهش گفت: در حال تهیه و اجرای طرح های ملی سلامت محور و محصول محور هستیم و که برخی از آنها در حال به ثمر نشستن هستند. تاسیس شرکت دانش بنیان و ارتباط پژوهشی با دیگر کشورها، تشکیل کمیته اخلاق سازمانی در دانشکده، برگزاری جشنواره آموزشی پژوهشی اختصاصی دندانپزشکی، ایجاد لاین تحقیقاتی برای اعضای هیئت‌علمی و هدفمندسازی خروجی های مجموعه پژوهشی دانشکده از دیگر فعالیت های این حوزه است.  
وی انجام فعالیت های فرهنگی هدفمند و توجه به مسائل هنری و ورزشی را از برنامه‌های حوزه فرهنگی دانست و افزود: حمایت از شورای صنفی دانشکده، حمایت از اجرای برنامه پوشش حرفه‌ای و اجرای دیگر برنامه‌های مختلف فرهنگی در سطح دانشکده از دیگر فعالیت های این حوزه است.
دکتر بیات با اشاره به فعالیت های دانشکده دندانپزشکی در حوزه بهداشت گفت: در این حوزه با شورای سلامت دهان و دندان همکاری فعالی داریم. همچنین تاکنون با معاونت بهداشتی دانشگاه همکاری مشترکی نداشته ایم ولی امیدواریم که در آینده این برنامه ها را نیز ترتیب دهیم.

برنامه دانشکده برای تبدیل شدن به واحد آموزشی درمانی
وی بابیان این‌که در حوزه درمان بر آن هستیم تا به واحد آموزشی درمانی تبدیل شویم گفت: استفاده از Coding، ارائه خدمات درمانی در دانشکده و قانونمند کردن تعرفه خدمات از برنامه‌های این حوزه است. همچنین از دیگر فعالیت های این حوزه می توان به پیگیری مصوبه 100174، اقدامات کمیته کنترل عفونت، بهسازی سی اس آر دانشکده، اقدام در جهت پرداخت کارانه و اصلاح فرآیندهای درمان اشاره کرد.
دکتر بیات تلاش در جهت جداسازی بخش فنی از بخش حرفه‌ای خدمات در حال ارائه را از فعالیت های حوزه غذا و دارو دانست و در ادامه افزود: نصب و راه‌اندازی سیستم HIS دانشکده مراحل نهایی خود را طی می‌کند. همچنین استقرار سیستم PACS برای رایولوژی دانشکده، از دیگر برنامه ها است.

بهبود شاخص‌های بهره‌وری دانشکده
وی از بهبود شاخص‌های بهره‌وری در دانشکده دندانپزشکی خبر داد و گفت: در سال تحصیلی گذشته، به حدود 12 هزار بیمار که در شیفت آموزشی مراجعه کرده بودند، بیش از 43 هزار خدمت ارائه دادیم و تقریباً به همین تعداد نیز خدمات در شیفت کلینیک ویژه ارائه‌شده است. درمجموع، درآمدهای دانشکده حتی از پیش‌بینی تفاهم‌نامه‌های دانشکده نیز بیشتر بوده است.
دکتر بیات با اشاره به چهار پروژه اصلی عمرانی شامل CSR، آسانسور بیماربر، تأمین سرویس‌های بهداشتی و راه‌اندازی اتاق عمل بخش جراحی گفت: مقدمات این کار آماده‌شده ولی هنوز اجرایی نشده است و امیدواریم به‌زودی به مرحله اقدام برسد.
وی راه‌اندازی اتاق عمل کودکان و انجام اقدامات درمانی دندانپزشکی تحت بیهوشی را از دیگر برنامه‌های این دانشکده خواند و گفت: اقدامات لازم برای بهبود پروسه خرید و تأمین منابع موردنیاز در بخش‌ها انجام‌شده است.

کسب رتبه نخست صیانت از حقوق شهروندی
دکتر بیات کسب رتبه نخست صیانت از حقوق شهروندی را از دستاوردهای دانشکده دندانپزشکی خواند و افزود: استقرار کمیته HSE، تلاش در جهت توانمندسازی کارکنان، افزایش درآمد و ارتقای کیفیت درمان و سطح رضایتمندی از اقدامات این دانشکده است.
وی با اشاره به پیشرفت بسیار خوب دانشکده دندانپزشکی در حوزه بین‌الملل گفت: 166 دانشجوی دوره عمومی و 16 دانشجوی تخصصی در این حوزه مشغول تحصیل هستند. در این میان، اعتباربخشی دوره‌های آموزشی در سطح بین‌المللی عمده‌ترین برنامه‌ای است که به دنبال تحقق آن هستیم.

خواسته های دانشکده دندانپزشکی از هیئت‌رئیسه دانشگاه
دکتر بیات به بیان سه خواسته اصلی دانشکده از هیئت‌رئیسه دانشگاه پرداخت و گفت: تغییر ساختار دانشکده دندانپزشکی متناسب با مأموریت آن، داشتن مدیر درمان و مصوبه کمیسیون ماده 20 و تلاش در جهت ارتقای شاخص‌های سلامت دهان در جامعه از انتظارات این دانشکده است. اصلاح و بهبود وضعیت هیئت‌علمی، داشتن ردیف بهداشتی و درمانی در تفاهم‌نامه عملیاتی و جدا کردن بخش حرفه‌ای از بخش فنی خدمات، از دیگر مسائل مهمی است که اگر انجام شود، مشکلات دانشکده به‌طورجدی حل خواهد شد.
در بخشی دیگر از این جلسه، مدیران گروه‌های دانشکده دندانپزشکی به بیان مسائل و چالش‌های مختلف این دانشکده درزمینهٔ های مختلف پرداختند و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه نقطه نظرات و راهکارهایی را برای رفع چالش‌ها و ارتقای وضعیت دانشکده بیان داشتند.

حمایت دانشگاه از هرگونه فعالیت منجر به نتیجه
دکتر جعفریان رییس دانشگاه، بابیان این‌که این دومین حضور اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه در دانشکده دندانپزشکی در دوره مدیریت فعلی است گفت: دانشگاه از هرگونه فعالیت منجر به نتیجه حمایت می کند.  
وی با اشاره به امکان درآمدزایی بیشتر برای گروه دندانپزشکی در بخش خصوصی و کاهش انگیزه فارغ‌التحصیلان برای جذب در دانشگاه گفت: این یک چالش قابل‌توجه است که راهکارهایی همچون راه‌اندازی کلینیک ویژه، کدینگ و تعرفه دار شدن نظام دندانپزشکی برای آن وجود دارد.
رییس دانشگاه افزود: دانشکده دندانپزشکی به‌اندازه سایر دانشکده‌های دانشگاه، دارای اهمیت است و اگر این دانشکده برای رفع مسائل خود تلاش کند، هیچ مانعی از سوی دانشگاه وجود ندارد.
وی جذب هیئت‌علمی توانمند را در دانشکده دندانپزشکی مسئله‌ای مهم دانست و افزود: خوشبختانه اعضای هیئت‌علمی دانشکده دندانپزشکی به‌خصوص قدیمی‌ترها به‌شدت نسبت به وضعیت کنونی و آینده آن حساس هستند که این از نقاط برجسته این دانشکده است. در این میان، داشتن نگاه مثبت، روند تغییر و حل مسائل دانشکده را تسهیل می‌کند.  
توضیح این که به دلیل تعدد موضوعات و مسائل مطرح شده در این جلسه، بررسی و جمع بندی نتایج، به جلسه ای دیگر و با حضور معاونین و مدیران مرتبط محول شد.  
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی

تهیه کننده: