مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

ابلاغ دستورالعمل حمایت از گذراندن بخشی از دوران تحصیل در خارج کشور برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی

دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه دستورالعمل حمایت از گذراندن بخشی از دوران تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه که در یکصدودهمین نشست دوره چهارم اعضای هیات رئیسه دانشگاه در 22 فروردین 95 به تصویب رسیده ابلاغ کرد.

متن کامل این دستورالعمل به شرح زیر است:

در راستای توسعه روابط بین الملل و به منظور حمايت از حضور دانشجویان دانشگاه در محیط های علمی خارج کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران این فرصت را برای دانشجویان حائز شرایط فراهم می‌نماید تا یک بار در طول تحصیل، برای گذراندن بخشی از دوره تحصیل به خارج کشور عزیمت نمایند. با استفاده از این دستورالعمل، شرایط استفاده از این فرصت جهت گذراندن حداکثر شش ماه از دوره تحصيلي دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر خارج کشور برای دانشجویان متقاضی واجد شرایط فراهم است.
اهداف:
•    انجام تعاملات و تبادلات دانشجو با دانشگاه ها و مراکز علمی خارج کشور
•    کسب تجربیات و پیشرفت های حاصله در دانشگاه ها و مراکز علمی خارج کشور
•    کسب زمینه های آموزشی و پژوهشی وسیع تر در رشته مربوطه
•    کسب مهارت های لازم برای جذب سریع تر به بازار کار
•    اجرایی نمودن تفاهم نامه های منعقده دانشگاه با دانشگاه ها و مراکز علمی خارج کشور

ماده 1 مقطع و زمان استفاده از دوره:
الف دانشجویان مقطع PhD پس از آزمون جامع و دانشجویان مقطع PhD by Research دو سال پس از شروع دوره،
ب دستیاران تخصصی باليني پس از طی نیمی از دوره دستیاری،
پ دستیاران فوق تخصصی باليني حداقل شش ماه پس از شروع دوره،
ت اعضای هیأت علمی دانشگاه که در دوره های فلوشیپ مشغول تحصیل هستند حداقل شش ماه پس از شروع دوره،
 تبصره: ورود و خروج دانشجو بايد به گونه‌اي باشد كه حداقل 6 ماه آخر تحصیل خود را در داخل کشور باشد.

ماده 2 شرایط استفاده از دوره:
الف کسب حد نصاب نمره زبان انگلیسی یکی از آزمونهاي ذیل:
 تافل: کاغذی 550- کامپیوتری 213- اینترنتی 79 و یا آیلتس 5/6 و یا سایر آزمون های معتبر به تایید کالج بین الملل دانشگاه،
ب داشتن پذيرش تحصيلي يا دعوت نامه همكاري از دانشگاه و يا موسسه آموزش عالي- پژوهشي مورد تاييد دانشگاه با سر برگ دانشگاه مقصد و با قید تاریخ شروع و مدت دوره و تائید مقام مسئول دانشگاه مقصد،
ج دارا بودن شرایط عمومی با تایید مراجع ذیربط که توسط معاونت آموزشی دانشگاه احصاء و تایید شده است،
د معرفی دانشجویان با صورتجلسه کمیته دانشکده (در مورد دانشجویان مقطع PhD by Research، تاییدیه معاونت پژوهشی دانشگاه) که به تایید معاونت آموزشی دانشگاه رسیده، انجام می شود.

ماده 3: در هر دانشکده کمیته ای جهت بررسی و تصمیم گیری در مورد درخواست های دانشجویان واجد شرایط که به تایید مدیر گروه/استاد راهنمای مربوطه رسیده است تشکیل و در صورت تایید درخواست، جهت تصمیم گیری نهایی به معاونت آموزشی دانشگاه ارسال می گردد. درخواست دانشجویان واجد شرایط PhD by Research با اجازه استاد راهنما و موافقت رئیس مرکز و تایید معاونت پژوهشی دانشگاه جهت تصمیم گیری نهایی به معاونت آموزشی دانشگاه ارسال می‌شود. درخواست هایی که به تایید نهایی معاونت آموزشی رسیده اند جهت اقدامات مقتضی بعدی به معاونت بین الملل دانشگاه منعکس می گردد.

اعضای کمیته دانشکده متشکل از:
-    رئیس دانشکده (رئیس کمیته)
-    معاون آموزشی دانشکده
-    معاون پژوهشی دانشکده
-    معاون بین الملل دانشکده (دبیر کمیته)
-    مدیر تحصیلات تکمیلی دانشکده

ماده 4: مهلت استفاده از دوره از زمان تصویب نهايي معاونت آموزشي با رعايت تبصره ماده يك اين دستورالعمل حداكثر 6 ماه می باشد.

ماده 5: معاونت بین الملل دانشگاه در سقف اعتبار موجود حداکثر تعداد دانشجویانی را که می توانند مورد حمایت مالی قرار دهد در ابتدای هر سال به معاونت آموزشی دانشگاه اعلام می نماید.

ماده 6 كمك‌هاي مالي:
-    كمك هزينه‌هاي مالي اين دوره شامل هزينه يك‌بار بليط رفت و برگشت economy، هزينه بيمه و كمك ارزي ماهيانه به شرح جدول پيوست خواهد بود.
-    به علت محدوديت‌هاي ارزي، معادل ريالي ارز تخصيصي براساس نرخ بانك مركزي محاسبه و ملاك پرداخت خواهد بود.
-    در مواردي كه دانشجو كمك هزينه ماهيانه از منابع آموزشي/پژوهشي دانشگاه دريافت مي‌نمايد در طول اين دوره تداوم يافته و مقدار ريالي آن از كمك ماهيانه اين دستورالعمل كسر مي‌گردد.
-    رقم نهايي كمك هزينه‌هاي مالي پس از كسر دريافتي ماهيانه از منابع آموزشي/پژوهشي از سوي معاونت بين‌الملل دانشگاه تأمين اعتبار و پرداخت مي‌گردد.

ماده 7: ابلاغ استفاده از دوره و نامه حمایت مالی برای دانشجویان از سوی معاونت بین الملل دانشگاه به استناد تأییدیه معاونت آموزشی دانشگاه که صورتجلسه کمیته ماده 3، مدارک ماده 2 و اعلام کمک هزینه دریافتی دانشجو موضوع ماده 6 این دستورالعمل را به همراه دارد، صادر می گردد.

ماده 8 نحوه پرداخت:
-    معاون آموزشي/پژوهشي دانشگاه حسب مورد نيمي از كمك هزينه ماهيانه تحصيلي دانشجو براي كل دوره را محاسبه و يكجا قبل از اعزام به دانشجو پرداخت مي‌نمايد.
-    معاون بين‌الملل پس از كسر كمك هزينه ماهيانه تحصيلي پرداخت شده معادل نيمي از كمك هزينه ارزي كل دوره را محاسبه و به همراه هزينه بليط رفت و برگشت و بيمه به صورت يكجا پرداخت مي‌نمايد.
-    مابقي كمك هزينه ماهيانه تحصيلي دانشجو از منابع معاونت آموزشي/پژوهشي و مابقي تسهيلات اين دستورالعمل از منابع معاونت بين‌الملل، پس از مراجعت و تحقق مفاد ماده 10 اين دستورالعمل به ذي‌نفع پرداخت خواهد شد.

ماده 9 تعهد:
سفته معادل مبلغ اعلام شده معاونت بین الملل دانشگاه، توسط دفتر حقوقی دانشگاه قبل اعزام دانشجو، اخذ می گردد.
تبصره: در صورتیکه دانشجو حداکثر تا سه ماه پس از اتمام دوره (طبق فرم تکمیل شده) به دانشگاه مراجعت ننماید، گروه آموزشي موظف است از طريق دانشكده‌ها و معاونت آموزشی/پژوهشی دانشگاه عدم حضور دانشجو را به معاونت بین الملل دانشگاه جهت اخذ خسارت از مستنکف اعلام نماید.

ماده 10: دانشجو موظف است پس از بازگشت از دوره، ضمن اعلام مراجعت، گزارش جامعی از فعالیت های علمی و تحقیقاتی خود را که به مدیر گروه (استاد راهنما حسب مورد)، معاونت آموزشی دانشکده/معاونت پژوهشی دانشگاه (حسب مورد) ارائه نموده تایید نهایی معاونت آموزشی دانشگاه را به معاونت بین الملل دانشگاه برای تسویه حساب ارائه نمایند.

ماده 11: این دوره به شرط تایید گزارش عملکرد توسط معاونت آموزشی دانشگاه و تایید معاونت بین الملل دانشگاه مبنی بر انجام تعهدات مالی، جزو سنوات تحصیلی دانشجو محسوب می شود و تعهد اخذ شده براساس اعلام معاونت بین الملل از سوی دفتر حقوقی دانشگاه به فرد استفاده کننده مسترد می گردد.

ماده 12: دانشجویان پسر مشمول مقررات نظام وظیفه و نیز دانشجویان برخوردار از تحصیل رایگان موظفند برای خروج از کشور طبق ضوابط قانونی مربوطه اقدام نمایند.

این دستورالعمل در 12 ماده و یک تبصره در تاریخ 22/01/1395 به تصویب هیات رئیسه دانشگاه رسید.
دسترسی به فایل دستورالعمل و جدول میزان مقرری

 

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی