مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

در گفت و گو با دکتر نیک نژاد و دکتر جعفریان مطرح شد

ارزیابی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی تهران

رییس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ گفت: اگر چه ملغی شدن انتخابات الکترونیک برای همه دست اندرکاران ناخوشایند بود، ولی انتخابات حضوری با توجه به شرایط به بهترین شکل برگزار شد.

????? ???? ?????? ???? ???????? ???? ????? ????? ????? ????.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر غلامحسین نیک نژاد رییس هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی که روز شنبه 31 تیرماه سال 96 در محل موزه تاریخ علوم پزشکی کشور انجام شد، ضمن ارزیابی کلی هفتمین دوره از این انتخابات گفت: بزرگترین تشکل های گروه پزشکی در تهران متمرکز هستند و از این رو است که همواره انتخابات نظام پزشکی تهران مورد توجه همه گروهها قرار می گیرد.
وی افزود: این دوره از انتخابات نظام پزشکی نسبت به دوره های قبل ارجحیت هایی داشته است، به جزء مساله ای که در مورد لغو روش الکترونیک انتخابات پیش آمد که البته احتمال وجود مشکلاتی در اجرای این روش از سوی هیات اجرایی و هیات نظارت تهران، پیش بینی شده بود. ولی به دلیل توافق هیات اجرایی کل و هیات نظارت مرکزی، در آخرین هفته پیش از انتخابات اعلام شد که این روش هم اجرایی می شود.

تسلط  کامل هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ بر روند اجرای انتخابات
دکتر نیک نژاد با اشاره به تسلط کامل هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ بر روند اجرای انتخابات گفت: با وجود آنکه روش الکترونیک نیز در این دوره از انتخابات انجام می شد، تمامی امکانات برای انجام رای گیری حضوری با تسلط و آگاهی کامل فراهم شده بود. مهلت 12 ساعته  برای رای گیری از ساعت 8 صبح تا 8 شب در نظر گرفته شده بود که البته به دلیل لغو رای گیری الکترونیک، این مهلت از سوی هیات نظارت مرکزی تا ساعت 10 شب تمدید شد و حوزه رای گیری در ساعات بعد ازظهر با استقبال شدید مراجعینی همراه شد که مطلع شده بودند رای گیری الکترونیک لغو شده است.
وی با ابراز رضایت از کوتاه بودن زمان صرف شده برای رای گیری از هر مراجعه کننده گفت: عملیات استعلام محل اشتغال رای دهندگان و تحویل تعرفه، در کوتاهترین زمان ممکن که 3 تا 5 دقیقه بود، انجام می گرفت.
دکتر جعفریان رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ، با اشاره به تمهیدات مناسب حوزه رای گیری گفت: علی رغم این که قرار نبود، کل انتخابات به صورت حضوری باشد، با این حال تمامی تسهیلات و تمهیدات لازم با چیدمانی مناسب و فرآیندی کاملاً تدوین شده، در حوزه رای گیری فراهم شده بود و همیاری خوب همکاران هیات اجرایی و عوامل اجرایی که از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند، در این انتخابات مشهود بود.
وی افزود: حداکثر زمان صرف شده از وقتی که فرد وارد حوزه رای گیری می شد تا زمانی که رای خود را در صندوق می انداخت، بیش از 30 تا 35 دقیقه بیشتر نشد. این در حالی بود که بیش از یک حوزه رای گیری در تهران وجود نداشت و با وجود این که امسال این پیشنهاد مطرح شده بود تا انتخابات تهران در سه حوزه برگزار شود، به دلیل انتخاب روش الکترونیک در کنار روش حضوری، این پیشنهاد عملیاتی نشد.

تایید الکترونیک امکان رای دادن افراد در تهران، رویداد مهم انتخابات این دوره
دکتر جعفریان، رویداد مهم انتخابات این دوره را تایید الکترونیک امکان رای دادن افراد در تهران عنوان کرد و افزود: از همان لحظات ابتدای انتخابات، همکاران کد ملی و شماره نظام پزشکی مراجعین را در سامانه وارد می کردند و تاییدیه شاغل بودن فرد در تهران و امکان رای دادن او را در این حوزه انتخاباتی از سامانه دریافت می کردند. این در حالی است که پیش از این، چنین کاری به صورت الکترونیک انجام نشده بود و بررسی شاغل بودن فرد در تهران به صورت دستی و طبق آخرین لیستی بود که در نظام پزشکی وجود داشت. در مجموع این کار به خوبی انجام شد و تا انتها نیز به خوبی پیش رفت.
وی افزود: در جریان صدور تاییده امکان رای دهی در تهران، افرادی نیز بودند که طبق مستندات قبلی در تهران کار نمی کردند. ولی شواهدی داشتند که اکنون در تهران شاغل هستند. مدارک این افراد در کارگروهی متشکل از هیات اجرایی و نظارت، بررسی و در صورت تایید، امکان رای دهی برای آنها فراهم می شد. این کارگروه از صبح تا ظهر روز رای گیری، در حدود 500 مراجعه کننده داشت و تکلیف هر یک از مراجعین در مدت زمان کوتاه و در کمتر از 7 تا 8 دقیقه مشخص می شد.
رییس دانشگاه، با اشاره به ملغی شدن انتخابات الکترونیک، این مساله را برای همه دست اندرکاران انتخابات چه هیات نظارت مرکزی و چه هیات های اجرایی و نظارت تهران ناخوشایند دانست و گفت: این مساله قابل پیش بینی بود که ممکن است انتخابات الکترونیک به هر دلیلی موفقیت آمیز نباشد.
رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ افزود: به دنبال لغو رای گیری الکترونیک، رای افرادی که به صورت الکترونیک در انتخابات شرکت کرده بودند، حذف شد و این افراد مجاز شدند تا مجددا به صورت حضوری رای دهند.

افزایش استقبال از انتخابات نظام پزشکی تهران در مقایسه با دوره قبل
وی با ابراز رضایت از مکانیسم مطلوب رای گیری گفت: خوشبختانه انتخابات در سلامت کامل برگزار شد؛ تنها موردی که وجود داشت، تجمع تعدادی از کاندیداها در اطراف محل رای گیری بود که البته در این خصوص، تذکرات مکرری داده شد. برخی دوستان نیز رعایت نکردند و این موارد در گزارش هیات نظارت به ثبت رسید.
وی با اشاره به مشارکت بیش از 7 هزار و 600 نفر در تهران، میزان استقبال از انتخابات را خوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به آمار دوره گذشته که این مشارکت 6 هزار و 500 نفر برآورد شده بود، میزان استقبال از انتخابات نظام پزشکی تهران در حدود 17 درصد رشد داشته است.
دکتر جعفریان، از حضور باانگیزه شرکت کنندگان خبر داد و گفت: علی رغم این که عده ای از افراد به دلیل فرض وجود انتخابات الکترونیک تا ظهر به محل رای گیری نیامده بودند، ولی پس از لغو انتخابات الکترونیک، تا پایان شب بدون وقفه مراجعه کننده داشتیم. طوری که از ساعت 9 شب به بعد برخی همکاران برای رسیدن به محل انتخابات می دویدند! و این نشانه علاقه و انگیزه آنها برای این مشارکت همگانی در انتخابات بود.
وی با بیان این که شمارش آرا همچنان ادامه دارد گفت: امیدوارم تا ساعت 5 بعدازظهر، کار شمارش آرا به اتمام برسد و پس از بررسی های لازم، نتایج رسمی انتخابات را با تایید هیات نظارت اعلام کنیم.
رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ در پایان گفت: امیدواریم با پایان کار و اعلام نتایج رسمی، نظام پزشکی گام دیگری در دوره جدید بردارد و به خوبی از عهده نقش خود در دفاع از حقوق پزشکان و حقوق مردم برآید تا به عنوان قدیمی ترین نهاد صنفی ایران، جایگاه شایسته خود را حفظ و ارتقاء بخشد.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: فاطمه احمدی




نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان