مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

با حضور وزیر بهداشت و رییس دانشگاه اجلاس اجتماعی شدن سلامت کلان منطقه 10 کشوری برگزار شد

در اجلاس اجتماعی شدن سلامت کلان منطقه 10 کشوری، مأموریت و برنامه‌های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی تبیین شد.

گالری عکس

در این نشست که روز یکشنبه 20 آبان97 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در محل مجموعه همایش های رازی تشکیل شد، دکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت به معرفی اقدامات انجام‌شده درزمینهٔ اجتماعی شدن حوزه درمان، آموزش و پژوهش، غذا و دارو کشور پرداخت.
سپس دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه، به تشریح اقدامات انجام‌شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و گفت: باهمت دانشگاه‌های منطقه 10 کشوری (دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و علوم بهزیستی) برنامه جامع سلامت استان تهران تدوین‌شده و تداوم این همکاری‌ها برای اجرایی شدن این سند بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اهداف تدوین برنامه جامع سلامت استان تهران گفت: این برنامه به‌منظور شناسایی و بهبود شاخص‌های اولویت‌دار سلامت استان تهران، اجرای مداخلات مؤثر درزمینهٔ بهبود مؤلفه‌های اجتماعی مرتبط با سلامت و توانمندسازی و ارتقا سطح مهارت‌های مردم در عرصه‌های مختلف سلامت تدوین‌شده و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که درحال انجام است بتوانیم این سند را پیاده‌سازی کنیم.
دکتر رستمیان با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها در تأمین سلامت جامعه گفت: دانشگاه‌ها مرکز علمی کشور هستند و باید نقش فعالی در ارتقا شاخص‌های اجتماعی سلامت مردم داشته باشند.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه، با اشاره به اعطای امتیاز اجتماعی به اعضای هیات علمی فعال در عرصه اجتماعی گفت: اعضای هیات علمی که مسئولیت اجتماعی می‌پذیرند و در حوزه‌های مختلف شامل خود مراقبتی و افزایش سطح سواد سلامت مردم و آموزش به بیمار، کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها و همکاری با خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد، مشارکت دارند؛ این اقدام آنان به‌نوعی ارزش محسوب می‌شود و می‌توانند امتیاز ارتقا دریافت کنند.
دکتر رستمیان همکاری‌های بین بخشی را در ارتقا سلامت اجتماعی مؤثر دانست و گفت: به این منظور با سازمان‌های مختلف ازجمله اداره کل سلامت شهرداری تهران تفاهم‌نامه‌ای امضاشده که گامی در جهت ارتقا سطح سلامت عموم شهروندان است.
وی با اشاره به اجرای پروژه رشد و تکامل دوران اولیه کودکی گفت: این پروژه به‌منظور تأمین سلامت کودکان در شهرستان اسلامشهر اجرا می‌شود و تاکنون 255 نوزاد وارد این طرح‌شده‌اند و به  مادران آنان آموزش‌های لازم برای رشد و تکامل فرزندانشان ارائه می‌شود.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه با اشاره به اجرای پروژه (Health Promoting Hospitals)HPH در بیمارستان‌های دانشگاه گفت: این پروژه به‌منظور توانمندسازی و خودمراقبتی بیماران بیمارستان ضیائیان پس از ترخیص در منزل و ارائه خدمات اجتماعی به بیماران اجرا می‌شود.
در ادامه جلسه دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به تبیین اهمیت اجتماعی شدن سلامت و همکاری دانشگاه‌های منطقه 10 پرداخت.
سپس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی به معرفی فعالیت‌های خود در عرصه سلامت اجتماعی پرداختند.
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز با تأکید بر اجتماعی شدن سلامت گفت: حوزه سلامت تمثیل همان زمین فوتبالی است که به بازیکنان آن بگوییم باید در یک‌سوم زمین‌بازی کنند و نتیجه را به دست آورند و دوسوم زمین را هم در اختیار دیگران بگذاریم که بازی کنند. درواقع وزارت بهداشت با تمام گستردگی فعالیت‌هایی که دارد فقط یک‌سوم حوزه سلامت را در دست دارد و دوسوم دیگر تأمین سلامت جامعه، در اختیار نهادها و ارگان‌های خارج از وزارت بهداشت.
 وی تأمین سلامت جامعه را نیازمند همکاری بین بخشی دانست و گفت: برای تأمین سلامت روانی، جسمی، فردی و اجتماعی جامعه بایستی همکاری بین بخشی بین نهادها و سازمان‌های مختلف وجود داشته باشد.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود از دکتر ایازی که باانرژی بسیار، در حوزه  سلامت اجتماعی فعالیت دارد قدردانی کرد و گفت: روسای دانشگاه‌های منطقه 10 هم به تأسی از وزیر بهداشت، معاونان پرتلاشی را در حوزه سلامت اجتماعی منصوب کردند و امیدواریم همکاری بین این دانشگاه‌ها همچنان تداوم یابد و شاهد هیچ‌گونه نقار، فاصله و رقابت ناسالم در این حوزه  و حوزه‌های دیگر نباشیم.
توضیح اینکه در این اجلاس، دو پانل با عناوین همکاری بین بخشی و مشارکت‌ها مردمی و اجتماعی تشکیل و از کتاب گزارش اجلاس‌های اجتماعی شدن سلامت در هر 10 منطقه کشوری رونمایی می‌شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی