مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی اقتصاد درمان با حضور رییس دانشگاه

دکتر کریمی، رییس دانشگاه در جلسه کمیته دانشگاهی اقتصاد درمان، ورود گروه های پزشکی دانشگاه به مسائل اقتصاد درمان را مفید خواند و از آن استقبال کرد.

گالری عکس
این جلسه روز دو شنبه 26 آذر 97 در اتاق شورای ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و در آن رییس دانشگاه، معاونان درمان و غذا و دارو، روسای بیمارستان های امام خمینی (ره)، سینا و آرش، مشاور معاون درمان، رییس دانشکده بهداشت، رییس داروخانه های بیمارستانی و کارشناسان اداره اعتبارات معاونت درمان حضور داشتند.
دکتر کریمی با تاکید بر اهمیت موضوع اقتصاد درمان گفت: متاسفانه جای این بحث در بین اعضای هیئت علمی و کادر پزشکی دانشگاه خالیست. نیاز است با کمک متولیان این حوزه در دانشکده بهداشت و معاونت درمان  و همکاری دانشکده پزشکی این نگاه در سطوح مختلف گروه پزشکی ایجاد شود. باید از بیمارستان های بزرگ شروع و با گروه های مختلف جلساتی گذاشته شود. این کار قطعا مفید است و من از آن استقبال می کنم. 
وی همچنین ضمن تایید تاثیر گرانی دارو و تجهیزات بر هزینه های بیمارستانی و پاسخگو نبودن تعرفه فعلی خدمات درمانی افزود: من با پوست ، گوشت و استخوانم مشکلات بیمارستان ها را درک می کنم.
دکتر رضایی معاون درمان در این جلسه ضمن اعلام صورتجلسه گفت: در بحث مدیریت منابع اتفاق جدی و تاثیرگذار زمانی رخ می دهد که گروه های پزشکی درگیر موضوع شوند. به همین دلیل معاونت درمان تلاش دارد جهت حساس کردن گروه های بالینی با همکاری دانشکده های پزشکی، بهداشت و پیراپزشکی بسته های آموزشی مورد نیاز گروه های هدف را تعریف و سپس اجرا کند.
دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت با اشاره به مطالعات انجام شده از سوی دانشجویان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشکده بهداشت در خصوص استفاده نامناسب از خدمات در بخش های مختلف بیمارستان ها افزود: در یکی از این مطالعات دیده شده، بسیاری از خدماتی که در اورژانس ها ارائه می شود بیش از حد مورد نیاز و سبب افزایش هزینه های بیمارستانی است. استفاده منطقی و مناسب از خدمات و حذف خدمات بدون اندیکاسیون یکی از رسالت هایی است که مسئولین بیمارستان ها به منظور مدیریت هزینه ها باید آن را موردتوجه قرار دهند.
وی با اعلام آمادگی دانشکده بهداشت برای برگزاری دوره های آموزشی برای گروه های مختلف پزشکی با موضوع اقتصاد درمان، افزود: روش های مختلفی هست که با همکاری پزشکان در بیمارستان ها می توانیم شایع ترین و پرهزینه ترین خدمات را شناسایی و برای مدیریت آن دستورالعمل ها و پروتکل های اجرایی تدوین کنیم.
دکتر طالب پور رییس بیمارستان سینا نیز به ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز بر مبنای سیاست های 15 گانه وزارت بهداشت در مدیریت منابع و مصارف ارائه کرد و گفت: راهکارهای مدیریت منابع به دلیل تنوع بیش از حد ممکن است به بازده 100 درصدی نرسد. باید با اصلاح ساختارها، حداقل استانداردها را پیاده کنیم.
وی همچنین با اشاره به ارزش تمام شده برخی خدمات در بیمارستان ها افزود: به دلیل افزایش قیمت دارو تجهیزات، هزینه بعضی خدمات از تعرفه آن ها گران تر است و این باعث می شود بیمارستان ها بامشکل مواجه شوند.
در پایان دکتر کاشانی رییس بیمارستان جامع بانوان آرش با اشاره به ساخت اتاق عمل های مدرن این مرکز که قابلیت برگزاری ویدئو کنفرانس های بین المللی را دارد گفت: متاسفانه تجهیزات مورد نیاز برای بهره برداری این اتاق عمل ها تکمیل نشده است. همچنین بیمارستان آرش به عنوان مرکز فوق تخصصی لاپاراسکوپی پذیرای مراجعین زیادی از سراسر تهران است و باتوجه به افزایش قیمت تجهیزات مورد نیاز در این بخش متاسفانه تعرفه فعلی بیمارستان را با مشکل جدی مواجه می کند.
خبرنگار: باهو
عکس: ربیعی

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو