مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

جلسه هیات رییسه دانشگاه به میزبانی بیمارستان امیراعلم برگزار شد

در یکصد و سی و یکمین جلسه دوره چهارم هیات رییسه دانشگاه که به میزبانی بیمارستان امیراعلم برگزار شد، بهبود فضای فیزیکی و تکمیل ساختمان جدید این بیمارستان به عنوان محوری ترین موضوع این جلسه، مورد بررسی و توجه قرار گرفت.

???????? ????? ????????? ??????? ?? ??????? ?? ????? ???? ????? ???.

گالری عکس
در جلسه هیات رییسه دانشگاه که صبح روز پنج شنبه 15 مهر سال 95 در بیمارستان امیراعلم برگزار شد، دکتر جعفریه رییس بیمارستان، با ارائه گزارشی از وضعیت کلی این مرکز آموزشی و درمانی، به تبیین نقاط قوت، نقاط ضعف، چالش ها و درخواست های بیمارستان از هیئت رییسه دانشگاه پرداخت.
در ادامه، معاونین و روسای بخش ها به بیان مسائل و انتظارات بیمارستان امیراعلم پرداختند و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، نقطه نظرات و راهکارهایی را برای ارتقای وضعیت بیمارستان بیان داشتند. در پایان جلسه نیز طبق روال معمول سایر جلسات هیات رییسه، رییس دانشگاه ضمن بررسی مهمترین موضوعات و محورهای مطرح شده، به جمع بندی این موضوعات پرداخت. 

چکیده ای از گزارش رییس بیمارستان امیراعلم
رییس بیمارستان امیراعلم، ضمن معرفی بخش های قدیم و جدید، با بیان تعداد تخت های این بیمارستان گفت: این بیمارستان دارای 350 تخت مصوب، 228 تخت فعال و39 تخت ویژه است. همچنین ضریب اشغال تخت در سال 94، 72 درصد و در شش ماهه نخست سال 95، 74 درصد بوده است.
دکتر جعفریه از راه اندازی دو رشته جدید شامل فلوشیپ حنجره و فلوشیپ لاپاروسکوپی برای اولین بار در بیمارستان خبر داد و در ادامه افزود: این بیمارستان دارای 49 عضو هیات علمی است که از این تعداد، 31 تن تمام وقت جغرافیایی هستند. همچنین تعداد پرسنل پرستاری بیمارستان، 230 و تعداد کل کارکنان بیمارستان 686 تن است. مجموع تعداد دانشجویان، اینترن ها، دستیاران و فلوشیپ ها نیز به 116 نفر می رسد.
وی با اشاره به افت تعداد ویزیت ها و اعمال جراحی بیمارستان، به مهمترین دلایل این امر اشاره کرد و گفت: تعطیل شدن دی کلینیک های بیمارستان، خروج برخی اساتید از تمام وقت جغرافیایی، عدم جذب نیروی جدید تمام وقت، جابجایی بخش ها و اتاق عمل گوش و حلق و بینی، عدم همکاری پزشکان ماده 88 قبلی و عدم ثبت دقیق فرآیند پذیرش توسط کاربران از جمله این دلایل است.
دکتر جعفریه به بیان وضعیت آموزشی و پژوهشی بیمارستان پرداخت و با اشاره به فعالیت های مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی گفت: این مرکز با چاپ 276 مقاله و به تصویب رساندن 107 طرح تحقیقاتی، اهداف مختلفی را دنبال می کند که از جمله آنها اصلاح ساختار درونی دپارتمان گوش و حلق و بینی و ارتقای کیفیت و کمیت پژوهش ها است.
وی با اشاره به روند رو به رشد سطح رضایتمندی بیماران از 77 درصد در سال 93 تا 84 درصد در تابستان 95 گفت: در این بیمارستان اقدامات متعددی در زمینه رعایت اخلاق حرفه ای انجام می شود که البته هرچقدر در این مسیر تلاش کنیم، کم است.
رییس بیمارستان امیراعلم، با بیان روند تدوین فارماکوپه این بیمارستان، موارد عوارض دارویی را در این مرکز بسیار کم دانست و در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص مصرف منطقی دارو، از کاهش هزینه قابل توجه در این زمینه خبر داد.
اشاره به تراز مالی مثبت بیمارستان و برنامه بهسازی و نوسازی آینده این مرکز، بخش دیگری از گزارش دکتر جعفریه بود. وی در ادامه با اشاره به گستردگی پروژه ساخت و ساز در محل ساختمان قدیم گوش و حلق و بینی و تبدیل قسمت وسیعی از بیمارستان به کارگاه ساختمانی، بر لزوم سرعت کار و همراهی ستاد دانشگاه در جهت تسریع برخی امور تاکید کرد.
استهلاک و خرابی بیش از حد لوازم، مکان یابی برای واحدهای ادیومتری، پاتولوژی، کارگاه تمپورال، داروخانه سرپایی و حراست در روند ساخت و ساز ساختمان گوش و حلق و بینی، هدررفت نیروی برخی از بخش ها با توجه به تعداد تخت و لزوم افزایش تخت ها و نداشتن بخش جراحی پلاستیک از جمله چالش ها و معضلاتی بود که در گزارش رییس بیمارستان به آن اشاره شد.
همچنین در این گزارش، تسریع خدمات پاراکلینیک، حمایت و ایجاد شرایط لازم در زمینه توسعه فضای فیزیکی و افزایش تخت های بیمارستانی و تجهیزات، همکاری کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه و بیمارستان در جهت برگزاری کارگاههای آموزشی، ساخت اورژانس استاندارد و همکاری در جهت جذب هیات علمی در رشته های مورد نیاز به عنوان انتظارات بیمارستان از ستاد دانشگاه مطرح شد.

جمع بندی رییس دانشگاه
دکتر جعفریان رییس دانشگاه، با بیان این که در طول یک سال گذشته هیات رییسه دانشگاه ضمن حضور در واحدهای اصلی دانشگاه شامل دانشکده ها و بیمارستان ها در جریان گزارش این واحدها قرار گرفته است گفت: برنامه چهارساله دانشگاه دارای اجزایی بود که بر اساس آن معاونت ها و دانشکده ها به برنامه ریزی پرداختند. در این میان با توجه به بزرگی طرح بزرگ تحول نظام سلامت که در بیمارستان ها اجرا می شد، مبنای برنامه ریزی بیمارستان ها را اجرای این طرح قرار دادیم که در بیمارستان امیراعلم، این برنامه تکمیل ساختمان جدید بود.
وی وقت گذاری و تسلط رییس بیمارستان امیراعلم و مسئولان و روسای بخش ها را ستودنی خواند و با اشاره به ویژگی های این مرکز گفت: بیمارستان امیراعلم علاوه بر آن که سانتر گوش و حلق و بینی در کشور است، از لحاظ مراجعات مردمی موقعیت خاصی دارد. ویژگی بعدی بیمارستان، انسجام درونی آن است که به دلیل بزرگ نبودن بیمارستان است. همچنین جایگاه ویژه بیمارستان امیراعلم در آموزش دانشجویان Under Graduate و ارتباط خوب آن با دانشکده پزشکی از دیگر خصوصیات آن است.
دکتر جعفریان با بیان این که حفظ فعالیت و کارکرد بیمارستان امیراعلم برای 20 تا 30 سال آینده ، نیازمند اقدامات اساسی است گفت: با محیط فیزیکی فعلی و مساحت موجود، هر برنامه ای در بیمارستان امیراعلم حداکثر تا 15 سال آینده جواب می دهد. با توجه به این مساله، برای راه اندازی زودتر ساختمان جدید این بیمارستان باید همت کنیم چرا که با این کار، بخشی از بار مراجعات در آنجا حل می شود. در این میان باید ببینیم که بهترین استفاده از امکانات آنجا چطور میسر می شود.
وی در رابطه با کمبود هیات علمی در بیمارستان  گفت: جذب اعضای جدید هیات علمی باید بر اساس نقشه باشد و به جزء این چاره ای وجود ندارد. در این میان محدودیت صدور مجوز برای جذب اعضای جدید را نیز باید مورد توجه قرار دهیم. نکته مهم دیگر آن که از انجام خدمت نسبتاً جنرال تا پیچیده، در حال عبور از فاز گذار هستیم که باید برای آن آماده باشیم.
رییس دانشگاه خواستار برگزاری جلسات مشترک روسای بخش ها با مسئولان بیمارستان شد و گفت: راه حل بسیاری از مسائل و مشکلات بیمارستان باید در این جلسات یافته شود.
وی جنرال بودن بیمارستان را کلید موفقیت آن خواند و گفت: بیمارستان جنرال همه نیازهای ما را پوشش می دهد و در حال حاضر، در هیچ کجای دنیا بیمارستان تک تخصصی جدید تاسیس نمی شود. در عین حال در هر بیمارستانی باید دو تا سه رشته برجسته تر از سایر رشته ها و تخصص ها باشد. در بیمارستان امیراعلم نیز باید به حفظ جایگاه بخش توانمندی مانند گوش و حلق و بینی کمک کنیم.
دکتر جعفریان، بیان چالش ها و مسائل بیمارستان را نشانه زنده بودن آن دانست و گفت: باید توجه کنیم که محیط فیزیکی فعلی، پاسخگوی نیازهای بیمارستان نیست. در عین حال نباید در این حیطه به صورت نامتقارن حرکت کنیم. به عنوان مثال در بحث فضای آموزشی، دست به ایجاد بخش بزنیم در حالی که پاویون و سایر امکانات رفاهی دستیاران وجود نداشته باشد.
وی جذب هیات علمی برای انجام فعالیت های درمانی از طریق ماده 88 را در بیمارستان امیراعلم بدون اشکال دانست و در ادامه با اشاره به بحث واگذاری ها، خواستار دقت و توجه بیمارستان برای جلوگیری از حواشی این کار شد.
دکتر جعفریان مهمترین عامل در تعیین جایگاه اجتماعی گروه پزشکی را عملکرد خود این گروه دانست و گفت: اگر بیماران از پزشکان و کادر درمانی رضایت داشته باشند، مشکلی در حفظ این جایگاه بوجود نمی آید.

خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: سیده اعظم وحدت حسینی

 

 

 

تهیه کننده: